Home » Aksjer » Kjøp NVIDIA
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe NVIDIA (NVDA)-aksjer i Norge 2023

NVIDIA logo
NVIDIA (NVDA)
...
24-timers endring
...
exchange
...

NVIDIA er et amerikansk selskap som designer og produserer datagrafikkprosessorer. Selskapet er hovedsaklig kjent som en "chip-maker", og er et av de ledende selskapene i halvlederindustrien.

Foruten chip-virksomheten, tilbyr den datasenterplattformer og -systemer for blant annet AI (kunstig intelligens) og nettverks- og sammenkoblingsløsninger. Kort sagt operere selskapet som et visuell databedrift og har verdensomspennende virksomhet.

Basert i Santa Clara, California, er NVIDIA et av de ledende amerikanske teknologiselskapene, en verdensomspennende industrileder. Investorer i NVIDIA-aksjer ønsker å få eksponering mot teknologisektoren, en med stort potensiale etter hvert som verden skrider frem mot fremskritt med helt digitale løsninger i raskt tempo.

Hvordan kjøpe NVDA-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av NVIDIA-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om NVIDIA

La oss komme i gang og lære mer om NVIDIAs historie, strategi, hvordan det tjener penger og hvordan det har prestert de siste årene.

NVIDIAs historie

Selskapet ble stiftet i 1993, og opererer i to segmenter. Det er mest kjent for publikum for sitt grafikksegment, ansvarlig for GeForce GPU-ene som brukes til spill og PC. I tillegg til grafikk er selskapet involvert i databehandling og nettverk, hvor det blant annet tilbyr systemer for AI, utvikler utviklingsavtaler for autonom kjøring og løsninger for autonome kjøretøy.

NVIDIAs grunnleggere (Jensen Juang, Chris Malachowsky og Curtis Priem) startet selskapet med forutsetningen om at PC-en skulle bli en forbrukerenhet. Innsatsen deres lønte seg, da NVIDIA ble den første Microsoft DIRECTX-driverleverandøren.

I 1999 ble selskapet notert på Nasdaq til $12 per aksje og ligger nå nesten 20 ganger høyere. Selskapet annonserte nylig et samarbeid med Google Cloud for å lage AI-on-5G Lab, ettersom 5G-teknologien sprer seg over hele verden.

Hva er NVIDIAs strategi?

NVIDIA er et selskap som innoverer mye og investerer i ny teknologi. Selskapet var det første som fant opp grafikkbehandlingsenheten, eller GPU-en, som formet hele industriens fremtid. Selskapet utvider nå virksomheten innen områder som 5G, samtidig som det innoverer i GPU-segmentet.

Hvordan tjener NVIDIA penger?

Selskapet lager og distribuerer GPU-er eller brikker som brukes til spill og PC-er. I tillegg utvidet selskapet driften sin for å også dekke andre relaterte områder som AI eller 5G.

NVIDIA selger sine produkter og tjenester til datamaskinprodusenter, bilprodusenter, kartselskaper, internett- og skytjenesteleverandører, for å nevne noen. Selskapet sysselsetter nærmere 19.000 personer.

Hvordan har NVIDIA prestert de siste årene?

NVIDIA-aksjekursen ligger nå nær sin høyeste verdi noensinne, og den har overgått markedet de siste årene. Dette er fordi teknologisektoren var den første som kom seg etter den pandemi-ledede resesjonen da forbrukerne måtte tilpasse seg nye trender, som økt forekomst av hjemmekontor. Husholdninger investerte i nye datamaskiner og programvare, og NVIDIA var der for å levere de riktige produktene og løsningene til sine forretningspartnere.

Videre, etter den gradvise økonomiske gjenåpningen etter omfattende nedstengninger, fant verden ut at forsyningsflaskehalser påvirker forsyningskjeden. Som et resultat førte en mangel i brikkefremstillingsindustrien til høyere priser for de fleste NVIDIA-produkter, noe som gir ytterligere energi til finans- og aksjemarkedet.

Fundamental analyse av NVIDIA

Fundamental analyse er avgjørende for å verdsette et selskap. Følgende seksjoner vil fokusere på NVIDIAs inntekter, fortjeneste per aksje, prisinntektsforhold, utbytteavkastning og kontantstrøm.

NVIDIAs inntekter

Et selskaps inntekter viser hvor mye det har solgt over en periode. Inntektene rapporteres i resultatregnskapet, og inntektsprognoser hjelper investorer å verdsette selskapets aksjekurs i forhold til fremtidige kontantstrømmer.

Når det gjelder NVIDIA, er inntektsforventningene for dette året over 16 milliarder dollar, som forventes å tredobles i løpet av de neste fem årene. Men dette er selvfølgelig bare estimater, og mer nøyaktig informasjon kan du finne ved å lese den kvartalsvise resultatrapporten og ved å følge ledelsens veiledning fremover.

NVIDIAs fortjeneste per aksje

Som navnet antyder, viser fortjeneste per aksje eller EPS nettofortjenesten selskapet tjente per aksje. Jo større tall, jo bedre er aksjekursen, og investorer vil ha det bedre ved å kjenne til markedets estimater for den kvartalsvise EPS. Selv om et selskap klarer å tjene penger, hvis markedet var rustet til et høyere estimat og de faktiske dataene går glipp av forventningene, vil aksjekursen justeres umiddelbart.

NVIDIAs EPS anslås å nå $2,43 innen utgangen av 2021 og gradvis øke – mer enn dobles innen 2024 og mer enn tredobles innen 2026.

NVIDIAs P/E-forhold

P/E-forholdet, eller pris inntjenings forholdet, viser hvor mye investorer er nødt til å betale i dag for én dollar som selskapet genererer i overskudd. Som navnet på forholdet antyder, deler P/E-forholdet gjeldende markedspris på én aksje med inntjening per aksje.

Ved å dele årsinntjeningen på aksjekursen får investorer en idé om hvor lang tid det vil ta for selskapet å betale tilbake investeringen til gjeldende markedspris. For eksempel lå NVIDIA i 2021 til P/E-forholdet på 90,85, noe som betyr at det vil ta selskapet over 90 år å tjene nok penger til å betale tilbake investeringen din.

Jo høyere P/E-forhold, jo mer lite attraktivt er selskapet. Noen investorer er imidlertid villige til å betale høyere priser hvis de neddiskonterte fremtidige kontantstrømmene indikerer en egenverdi for selskapets aksjekurs som er større enn dagens markedspris. For eksempel forventes NVIDIAs P/E-forhold å synke til bare 28,5 i 2026, mye lavere enn dagens verdi.

NVIDIAs utbytteavkastning

Utbytte er en måte å belønne et selskaps investorer på. NVIDIA er et utbyttebetalende selskap med en utbytteutbetalingsgrad på 3,84% og en utbytteavkastning på 0,07%.

Utbytteavkastningen viser prosentandelen av selskapets aksjekurs som det betaler ut til sine aksjonærer hvert år. NVIDIA har økt utbytteutbetalingene sine med 6,83% de siste fem årene.

NVIDIAs kontantstrøm

En annen grunnleggende beregning investorer liker å fokusere på er den frie kontantstrøm posisjonen. Den frie kontantstrømmen viser hvor mye som er igjen etter å ha betalt alle kostnadene ved å holde seg i virksomhet.

En betydelig fri kontantstrøm posisjon er ønskelig enn en dårlig, siden selskapet kan finansiere sin ekspansjon til nye markeder, finansiere sine forsknings- og utviklingsprosjekter, ansette flere mennesker for å vokse virksomheten, og så videre. NVIDIAs frie kontantstrømposisjon i 2021 er anslått til $4,597 milliarder, forventet å nå $10,22 innen utgangen av 2025.

Hvorfor kjøpe NVIDIA-aksjer?

NVIDIA rir på teknologibølgen som en av lederne i sin bransje. Det var et av de første navnene som så aksjekursen komme seg etter nedgangen i COVID-19-pandemien, og en som også dro fordel av den økonomiske gjenåpningen.

Her er noen grunner til å vurdere hvorfor det kan være gunstig å kjøpe NVIDIA-aksjer:

 • COVID-19-pandemien førte til et skifte i forbrukeratferd. Teknologiselskaper ledet an etter hvert som nye trender dukket opp, som viser at digitalisering er veien videre.
 • Sterk fri kontantstrømposisjon
 • Selskapet opererer med en brutto fortjenestemargin på 63,76%, som er større enn sektormedianen på 49,04%.

Eksperttips om kjøp av NVIDIA-aksjer

NVIDIAs aksjekurs har økt betraktelig de siste fem årene, men bransjetrendene tyder på at det er sannsynlig med mer vekst. Det er aldri en feil å kjøpe basert på markedsstyrke, og investorer kan fokusere på å få eksponering mot NVIDIA-aksjer så lenge prisene fortsetter å nå nye høyder, og nedturer, et mønster som er vanlig i stigende markeder.
- jaysonderrick
Kjøp NVIDIA-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper NVIDIA-aksjer

Før du bestemmer deg for å investere i et selskap, er det lurt å gjøre gode undersøkelser for å forstå virksomheten og investeringsprosessen bedre.

Forstå selskapet

Utgangspunktet er å forstå hva selskapet gjør og hvordan det tjener penger. Lønnsomhet er essensielt, men det er også den nåværende og fremtidige kontantstrømposisjonen, utbyttepolicyen, bransjetrender osv. Fundamental analyse bidrar til å gi et bedre bilde av selskapets forretningsmodell og gir et grunnlag for å sammenligne den økonomiske ytelsen med lignende konkurrenter. På denne måten kan investorer sammenligne to eller flere selskaper og bestemme om det er verdt å betale markedsprisen for en aksje.

Forstå det grunnleggende innen investering

Investorer trenger ikke avansert kunnskap, men det hjelper å forstå det grunnleggende innen investering. Ting som fri kontantstrøm, prisinntjeningsforhold, ulike typer ordre som skal brukes ved handel, og hvordan man beregner et margin call er bare noen få ting som hjelper i investeringsprosessen.

Velg din megler med omhu

Investorer velger megler av ulike grunner. Avhengig av strategien som brukes, kan én megler være mer egnet enn en annen. For eksempel kan investorer ønske å sjekke hvilke spreads som tilbys, hvilke ordretyper man kan bruke, om shortsalg er tillatt og til hvilken pris, hva meglerens provisjoner er, hva er betingelsene for et margin call er, og hvor lenge det tar for midlene å bli satt inn eller trukket ut.

Bestem hvor mye du vil investere

Det neste trinnet i investeringsprosessen er å bestemme hvor mye du vil investere. Først og fremst bør ingen investere mer enn man har råd til å tape. Videre, etter at man har finansiert handelskontoen sin, er det lurt å spre investeringene over flere markeder, segmenter og bransjer for å oppnå diversifisering og unngå å ha stor eksponering mot ett selskap. Å låne penger for å kjøpe en aksje er ikke lurt fordi leverage kan ha negative konsekvenser. Mens leverage forsterker potensielle gevinster, forsterker det også potensielle tap ettersom handelskontoen er mer sårbar for mindre markedsnedgang.

Sett et mål for investeringen din

Til slutt bør du tenke over hvorfor du ønsker å investere? Er det ønsket om å eie en bit av et lønnsomt selskap eller bare det faktum at du liker produktene eller tjenestene? Er det langsiktig eller kortsiktig investering? Å sette mål betyr planlegging, og planlegging fører til et forbedret pengestyringssystem.

Oppsummering av kjøp av NVIDIA-aksjer

NVIDIA er et innovativt selskap innen halvlederindustrien. Det opererer med en brutto fortjenestemargin som er større enn sektorens median, og det er et visuell databehandlingsselskap.

Investorer som er villige til å kjøpe NVIDIA-aksjer vil kanskje velge ønsket aksjemegler, åpne en konto, søke etter NVIDIA-aksjen og legge inn en ordre. Kjøpet kan gjøres til markedspris eller på et forhåndsdefinert fremtidig nivå. I sistnevnte tilfelle gir ventende ordre megleren instruksjoner om når ordren skal utføres.

Investorer som ikke er klare til å kjøpe helt enda, kan lese gjennom flere guider og annet læringsmateriell før de begynner å investere virkelige penger. Å åpne en demokonto hos megleren hjelper også med å bli kjent med markedene som er tilgjengelige for handel, handelsplattformens funksjoner og hvordan megleren utfører ordrene.

Alternative aksjer

Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Ja. For å gjøre det, sørg for at du bruker noen av ordrene som er tilgjengelige på handelsplattformen fra aksjemegleren. For eksempel, hvis prisen på én NVIDIA-aksje går opp til $250 og du kjøpte den da den lå på $200, kan det være lurt å beskytte noe av fortjenesten. For å gjøre det, kan det være lurt å bruke en stop-loss-ordre og sette den over inngangsprisen, for eksempel $225. På denne måten, hvis aksjekursen synker til $225, vil megleren lukke posisjonen din mens kontoen din fortsatt har noe fortjeneste. Ideelt sett bør du sette stop-loss-ordren til et nivå som er lavt nok til at den ikke trigges ved bare en mindre nedgang, men høyt nok til at man fortsatt kommer unna med litt fortjeneste.

 2. NVIDIA er børsnotert i USA, og amerikanske selskaper som velger å betale utbytte gjør det hvert kvartal. Dette er en stor forskjell mellom amerikanske og europeiske selskaper, da sistnevnte vanligvis betaler utbytte bare én gang i året. Mange investorer velger å reinvestere utbyttet, noe som betyr at de er villige til å la inntjeningen forsterkes ytterligere. Hvis det er dette du også er ute etter, er et kvartalsvis utbytte bedre enn ett som bare utbetales en gang i året.

 3. Alle investeringer innebærer en viss grad av risiko. Aksjekursene kan bevege seg opp eller ned, og kjøp av NVIDIA-aksjer garanterer ikke at prisen kan fortsette oppsiden. Investeringsstrategien er også viktig. Noen tradere kjøper aksjer på margin, og ønsker å få mer ut av verdiøkningen av en aksje. Marginhandel er mer risikabelt ettersom ieverage også forsterker tap, ikke bare gevinster. For bedre å håndtere risikoen, kan det hende at tradere ønsker å investere bare en viss prosentandel av handelskontoen i en gitt aksje og spre risikoen ved å diversifisere investeringen over flere bransjer og selskaper.

 4. Det ville ikke være første gang. Investorer som har sett på prishistorikk og økonomiske nedgangstider husker kanskje teknologiboblen på slutten av 1990-tallet da internettaksjer kollapset. Mens boblen førte til fallende børskurser, tok aksjene seg etter nedgangene ettersom teknologisektoren viste seg motstandsdyktig. Om det er i en boble bør ikke spille noen rolle - så lenge tradere bruker beskyttende ordrer for å sikre investeringene sine.

 5. Det er flere måter å gjøre det på. Først, sørg for at du alltid bruker stop-loss-ordrer og oppdater dem regelmessig med aksjemarkedsbevegelsen; du kan også velge en etterfølgende stop-loss-ordre som automatisk oppdateres i henhold til prisendringene. For det andre, sørg for at du handler med en regulert megler som skiller kundenes midler fra midlene som trengs for å drive virksomheten. På denne måten, hvis noe skulle skje med megleren, sørger regulasjonene for å beskytte kunden. For det tredje, se etter meglere som tilbyr beskyttelse mot negativ saldo.

 6. NVIDIA-aksjekursen har vært høyere siste årene, men det betyr ikke at den kraftige oppgangen vil stoppe med det første. Det betyr heller ikke at markedet ikke kan falle. En ting å vurdere er bull/bear-linjen. Det sies at et marked kommer inn i et bearmarked hvis det korrigerer under 25% eller mer fra toppen. Så lenge det ikke er noen slik korreksjon, forblir skjevheten bullish, så nye all-time highs er ikke bare mulige, men sannsynlige.