Home » Aksjer » Kjøp Santander
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe Santander (SAN)-aksjer i Norge 2023

Santander logo
Santander (BNC)
...
24-timers endring
...
exchange
...

Denne guiden vil introdusere deg for hvordan du kjøper Santander-aksjer og hvilke faktorer du må vurdere når du investerer i Santander. Før vi går videre, la oss først se litt nærmere på noen grunnleggende fakta om selskapet.

Santander Group er en bankgigant med en mangfoldig produktportefølje innen detaljhandel og kommersiell bankvirksomhet. Med 14 760 filialer og over 193 000 ansatte betjener den mer enn 102 millioner kunder over hele verden. Selskapets suksess kommer fra kundebehandling og en fokusert strategi for person- og forretningsbank. Santanders fornuftige tilnærming til utlån gjør at banken kan ha en lavrisikoprofil, noe som gjør den godt egnet for investering.

Hvordan kjøpe BNC-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Santander-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om Santander

La oss bli litt bedre kjent med Santander ved å utforske historien, strategien og måtene selskapet tjener penger på.

Santanders historie

I 1857 undertegnet den spanske dronningen Isabella II et kongelig dekret som ga tillatelse til å starte den suverene banken, som i dag er kjent som Santander. Opprinnelig pleide banken å tilrettelegge for handel mellom havnene i Santander i Nord-Spania og Latin-Amerika. Gjennom årene utvidet den sin virksomhet over hele verden og opplevde en massiv vekst på begynnelsen av 1800-tallet.

For eksempel doblet selskapet sine eiendeler opp til 10 millioner pesetas mellom 1900 og 1920. Banken klarte å akkumulere inntekter verdt 0,5 millioner pesetas i 1917 alene. Etter flere fusjoner og oppkjøp mellom 1920 og 2020 ble banken en av verdens største finansinstitusjoner med en markedsverdi på 56,02 milliarder.

Hva er Santanders strategi?

Santanders kundesentrerte tilnærming isolerer den fra mange andre hovedbanker. Selskapet følger de beste sosiale, miljømessige og styringsmessige praksisene for å hjelpe folk med å blomstre. Bankens forretningsmodell har tre kjerneprinsipper: kundefokus, skalerbarhet og diversifisering.

Mens selskapet betjener nesten 6,1 millioner kunder gjennom mobilbankappen, sikrer det 44% av inntektene gjennom nettsalg. Med en balansert geografisk diversifisering mellom fremvoksende og modne markeder, forsøker selskapet å operere effektivt og tilby de beste produktene og tjenestene til massene.

Hvordan tjener Santander penger?

Santander tjener penger ved å tilby sømløse finansielle tjenester gjennom filialnettet, telefon og digitale kanaler. Hovedområdene i virksomheten inkluderer detaljbankvirksomhet, investeringsmarkeder, kapitalforvaltning og kommersiell og bedriftstjenester. Den største delen av konsernets inntekter kommer fra det kontinentale Europa, Storbritannia, Latin-Amerika og USA. Banken forvalter mer enn 660 milliarder euro i kreditt og 600 milliarder euro i innskudd.

Hvordan har Santander prestert de siste årene?

COVID-19-pandemien fikk banken til å kunngjøre sitt første tap. Dets britiske datterselskap bidro sterkt til tapet. I tillegg slet selskapet allerede på grunn av en priskrig på boliglån som utslettet marginene. Ved utgangen av 2020 lå Santanders (LON: BNC) aksjer på 138p på London Stock Exchange.

Før pandemien hadde Santander utkonkurrert konkurrentene. Mens britiske banker ble hardt rammet av folkeavstemningen om Brexit i 2016, fikk Santander bare et mindre slag før det spratt tilbake til 500p.

Siden 2013 har BNCs verdi vært stabil på 400-500p, ute av stand til å bryte gjennom denne barrieren. Selv om de grunnleggende faktorene ved selskapet er mer komplekse, kan slike endringer presentere en mulighet for investorer som bruker teknisk analyse.

Fundamental analyse av Santander

Den fundamentale analysen gjør det mulig for kunder å vurdere aksjens egenverdi og måle om den er undervurdert eller overvurdert. Fundamentale analytikere undersøker alt fra makroøkonomiske faktorer som industri og økonomiske forhold til mikroøkonomiske komponenter som effektiviteten til selskapets ledelse.

Vanligvis har investorer en tendens til å finne verdiene for variabler, som for eksempel prisinntjeningsforholdet (P/E), inntekter, utbytteavkastning, fortjeneste per aksje (EPS), kontantstrømmer, etc., før de kjøper en eierandel i et selskap. La oss forstå hva disse begrepene betyr og hvorfor de inneholder verdifull informasjon for interessenter.

Santanders inntekter

Inntekt er mengden salgsinntekter over en bestemt periode, for eksempel en måned, kvartal, halvår eller årlig. Det er en ujustert inntekt som inkluderer alle utgifter som påløper for å selge produkter og tjenester. Vi trekker alle direkte og indirekte kostnader fra inntektstallet for å beregne selskapets nettoresultat. Nedenfor er en tabell som gjenspeiler Santanders inntekter for de siste årene.

Kilde: Yahoo! Finance

Santanders fortjeneste per aksje (EPS)

Fortjeneste per aksje (EPS) reflekterer nettoresultatet allokert til hver utestående aksje i selskapet. Derfor hjelper EPS deg med å finne hvor mye avkastning du kan ha på hver aksje i selskapet.

EPS beregnes ved å dele nettoinntjening tilgjengelig for vanlige aksjonærer med gjennomsnittlig antall utestående aksjer over tid. For ikke å nevne, det er den mest populære beregningen for å estimere bedriftens verdi. Investorer betaler vanligvis mer for aksjer som har høyere EPS-verdi. Santander har rapportert €0,11 EPS for andre kvartal 2021.

Santanders P/E-forhold

P/E-forholdet lar investorer sammenligne en aksjes markedsverdi med inntjeningen. Enkelt sagt hjelper det deg å finne ut om prisen reflekterer selskapets inntjeningspotensial. P/E-analysen er utvilsomt en enkel måte å vurdere om aksjen er over- eller undervurdert på.

Investorer kan dele markedsprisen på en aksje med EPS for å beregne P/E-forholdet. Mens aksjekursen til Santander var $3,91 og EPS var 0,35, var P/E-forholdet rundt 11,05 per juni 2021. Det betyr at det vil ta Santander nesten 11 år å betale tilbake investeringen din. Vanligvis anses aksjer med et P/E-forhold under 15 som billige.

Kilde: MacroTrends

Santanders utbytteavkastning

En utbytteavkastning er en prosentandel av en gjeldende aksjekurs i et selskap som det utbetaler som utbytte hvert år. I hovedsak appellerer ikke selskaper som genererer sunn fortjeneste til investorer med mindre de deler fortjenesten med investorer ved å betale dem utbytte. Organisasjoner kan ha ulike retningslinjer angående utbytteutbetaling. Noen betaler årlig utbytte mens andre betaler to ganger i året.

Voksende selskaper betaler vanligvis lavere utbytte sammenlignet med modne selskaper. En høy utbytteavkastning betyr imidlertid ikke nødvendigvis en attraktiv investeringsmulighet. Det kan være tilfelle at et selskap har valgt å betale høyere utbytte midt i sin fallende aksjekurs for å beholde interessentenes interesse.

Hvis et selskap betaler ut årlig utbytte på 1 cent per aksje og aksjekursen er $1, vil utbytteavkastningen være 1%. Når det gjelder Santanders utbytteavkastning, utbetalte det et midlertidig utbytte på 2,75 euro per aksje til tross for et nettotap på 8,77 milliarder euro for året 2020. Selskapet betaler utbytte to ganger i året.

Du kan finne utbytteavkastning og andre økonomiske forholdstall for et respektive selskap på nettsiden til aksjemegleren din. Alternativt kan regnskapstall for et selskap være tilgjengelig på dets offisielle nettside.

Santanders kontantstrøm

Kontantstrøm er nettobeløpet av kontanter og kontantekvivalenter som kommer inn i eller går ut av en virksomhet. Kontantstrømoppstillingen reflekterer et selskaps evne til å forbli likvid for å betale ned gjeldsforpliktelser og støtte driftsutgifter. Det er en av de grunnleggende faktorene som er verdt å vurdere før du tar en endelig beslutning.

Etter at selskapet oppfyller alle gjeldende forpliktelser, blir frie kontantstrømmer tilgjengelige. Selskaper bruker frie kontantstrømmer for å utvide virksomheten eller betale ut utbytte.

Du kan finne kontantstrømmene til et respektive selskap under finansdelen på den offisielle nettsiden. Det er sannsynligvis også tilgjengelig på aksjemeglerens nettsted.

Santanders frie kontantstrøm forbedret seg fra 31,2 milliarder dollar i 2019 til 57,6 milliarder dollar i 2020.

Hvorfor kjøpe Santander-aksjer?

Etter å ha bokført et netto underskudd i fjor ligger banken til å slå lønnsomhetsmålet. En av grunnene til å investere i et profesjonelt forvaltet fond er Santanders konkurransedyktige forvaltning. Lederne deres har ferdighetene og ressursene til å holde dine eiendeler på riktig spor uavhengig av geopolitiske hendelser.

For eksempel stoppet ikke banken utbyttebetalinger på grunn av uroen pandemien forårsaket. Banken har ingen intensjon om å stanse utbyttebetalinger heller i fremtiden. Kortsiktige opp- og nedturer kan fortsette å ramme bankens lønnsomhet siden det vil ta litt tid før banken er på rett spor igjen.

Som investor må du ha en godt diversifisert investeringsportefølje som passer til dine spesifikke mål, omstendigheter og risikotoleranse. Selv om ingenting er sikkert nå det kommer til investering, kan det å mestre fundamental analyse hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen.

Eksperttips om å kjøpe Santanders aksjer

I skrivende stund, ligger Santander-aksjen på rundt $3,65. Den tekniske skjevheten er fortsatt bullish siden aksjekursen trykket et høyere lavpunkt i det siste nedsidetrekket på månedlige og årlige diagrammer. Aksjen kan være et flott tillegg til porteføljen din hvis den stemmer overens med investeringsmålene og risikoviljen din.
Kjøp Santander-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper Santander-aksjer

Det er minst fem ting du bør vurdere før du kjøper Santander-aksjer eller investerer i et annet selskap.

1. Forstå selskapet

Å sette av nok tid til å undersøke et selskap før du kjøper aksjer er avgjørende. Sørg for at du er kjent med selskapet. Ideelt sett bør du investere i et selskap du har personlig erfaring med. Du må også undersøke nøye de ulike grunnleggende faktorene, som forretningsmodell, inntektskilder, omsetningsforhold, vekstpotensial og tidligere resultater, etc.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Før du dykker inn i aksjemarkedet, lær deg det grunnleggende om investering. Å ha klart definerte mål og en gjennomførbar strategi er kritisk for å oppnå målene dine. Sørg for å bruke effektiv pengestyring og portefølje diversifiseringsstrategier. Start med liten investering og spre den utover ulike porteføljer for å diversifisere risikoen. Ideelt sett bør du ikke investere mer enn 5% av den totale kapitalen din i én enkelt aksje.

3. Velg din megler med omhu

Valg av megler kan være en utfordrende oppgave, spesielt når du er ny innen aksjehandel. Imidlertid kan litt veiledning gjøre prosessen enklere. Nedenfor kan du se noen faktorer du bør vurdere før du velger megler.

Begynn med å sjekke reguleringsstatusen til megleren, da dette bør være avgjørende for hvilken megler du velger. Bekreft at megleren er registrert hos tilsynsmyndigheten i ditt land. Regulering sørger for sikkerheten til midlene dine. For eksempel tilbyr meglere i Storbritannia erstatningsforsikring til sine kunder i registrering hos Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Det betyr at selv om en megler blir insolvent eller konkurs, vil det ikke gå utover dine midler.

Du bør også sjekke kostnadene for å kjøpe og selge aksjer gjennom din potensielle megler. Prisene bør være konkurransedyktige sammenlignet med gjennomsnittlig industristandard.

En pålitelig megler tilbyr effektiv kundestøtte. Prøv å kommunisere med din potensielle megler for å bekrefte om de kan hjelpe deg med eventuelle spørsmål og problemer innen rimelig tid.

I tillegg til å tilby flere handelsplattformer på tvers av forskjellige kanaler, inkludert nett, PC og mobil, bør din potensielle megler ha et bredt utvalg av aksjer tilgjengelig, og du bør i det minste sjekke at megleren faktisk tilbyr aksjer i det selskapet eller de selskapene du er interessert i.

Til slutt bør du sjekke de tekniske aspektene ved handel og investering med megleren din. For eksempel om dine potensielle meglere tillater gratis tilgang til diagrammer og indikatorer. Det kan også være lurt å bekrefte de støttede ordretypene, for eksempel stop loss, limitordre, osv.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Det er ikke nødvendig å kjøpe et visst antall aksjer eller fylle hele porteføljen med én aksje. Vellykkede investorer legger ikke alle eggene i samme kurv. For eksempel, i stedet for å kjøpe aksjer verdt 25 000 USD i bare ett selskap, kan du diversifisere risikoen din og investere like mye i fem forskjellige aksjer.

Du kan også starte med å bare kjøpe én aksje for å få en følelse av hvordan det er å eie individuelle aksjer og om dette er noe som passer for deg. deretter kan du øke din andel i selskapet når prisen per aksje faller.

5. Sett et mål for investeringen din

Tenk gjennom hvorfor du investerer, og forsøk å etablere din tidslinje og risikotoleranse. Om du for eksempel planlegger å spare til pensjonisttilværelsen, kan det hende du ønsker å gå for en langsiktig investering.

Å holde eierandelen din i et selskap i årevis burde ikke være et problem for deg. I tillegg til å motta utbytte, kan du få formuen din maksimert gjennom årene med økningen i verdien av beholdningen din. Det å kjøpe aksjer med penger du trenger til faste utgifter, derimot, kan føre til at du får hastverk med å selge på et tidspunkt hvor markedsverdien har sunket - da risikerer du å gå med tap, i stedet for å tjene penger.

Husk, ikke invester pengene du ikke har råd til å tape. Du bør heller aldri kjøpe aksjer med lånte midler, med mindre du har en god forståelse av hvordan leverage fungerer.

Oppsummering av kjøp av Santander-aksjer

Santander er den største banken i Spania. Den tilbyr person- og bedriftstjenester, inkludert leasing, factoring, aksjemegling og tjenester. Selv om banker er kjent for å være et solid investeringsvalg, kan globale katastrofer som koronapandemien fortsatt påvirke dem negativt.

Banken rapporterte sitt første årlige tap noensinne etter avsetninger for tap på fordringer og verdifall på eiendeler midt i pandemien i 2020. Sammenlignet med finanskrisen i 2008 er Santander imidlertid mer kapitalisert nå, og dens globale spredning kan hjelpe den med å holde seg beskyttet mot lokaliserte økonomiske sjokk. Banken kan potensielt stoppe utbetalingen av utbytte en stund, men det vil trolig forbli en attraktiv investeringsmulighet i overskuelig fremtid.

Nå, hvis du ønsker å kjøpe Santanders aksjer, er prosessen enkel. Følg retningslinjene oppført ovenfor for å finne en passende megler og registrer deg hos denne. Søk i meglerens produktportefølje for å finne Santanders aksjer, og fullfør kjøpsprosessen.

Hvis du fortsatt trenger litt tid før du fortsetter, er det ingen hast. Ta deg tid til å lese våre ekspertuttalelser om Santanders aksjer og utforsk ulike andre ressurser. Du kan også bruke en demokonto for å øve på investering og aksjehandel hvis du ønsker det.

Alternative aksjer

Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Santander er notert på børsene i Spania, Mexico, Warszawa, New York og London. Selskapet er oppført under ulike tickere: Spania: SAN, Warszawa: SAN, London: BNC, New York): SAN, Buenos Aires: STD.

 2. Dette avhenger av overskuddet per aksje (nettoresultat delt på antall aksjer) og bankens utbyttepolicy, som bestemmer fremtidige utbetalinger på den kjøpte aksjen.

 3. Santander-aksjonærer som har sine aksjer deponert i en Santander Group-bank er fritatt for utbyttegebyrer (unntatt Openbank). Noen depotinstitusjoner krever også et gebyr for å motta utbytte.

 4. Santander har hatt flere aksjesplittinger opp igjennom tiden. Det påvirket ikke verdien av eierandeler i selskapet, men investorenes antall aksjer ble endret. Den nye reduserte aksjekursen kan imidlertid ha skadet markedets appetitt på Santander-aksjen, og påvirket aksjekursen.

 5. Selv om fundamental analyse gir deg viktig informasjon, kan man heller ikke overse betydningen av teknisk analyse før man kjøper en aksje. Å velge den ene fremfor den andre avhenger av investeringsperioden din, da teknisk analyse ofte forbindes med kortere perioder, mens fundamental analyse ofte forbindes med langsiktige investeringer.

 6. Du kan bruke en stop-loss-funksjon mens du legger inn ordren. Hvis aksjekursen faller under ditt risikotoleransenivå, blir stop-loss-ordren utført, og posisjonen din vil bli stengt automatisk, noe som beskytter deg mot tap utover et visst nivå.