HomeNews4 metaverse-aksjer for eksponering mot den nye virtuelle virkeligheten

4 metaverse-aksjer for eksponering mot den nye virtuelle virkeligheten

Mircea Vasiu

COVID-19 var en akselerator for metaversutviklingen. Her er 4 aksjer å kjøpe for å være i frontlinjen hvis metaverset tar av: Matterport, Galaxy Digital, Synaptics og Micron Technology.

Teknologisektoren er under press i 2022, som reflektert av Nasdaq 100-indeksen, ned noen få tusen poeng fra sine all-time highs. Meta Platforms, Facebooks morselskap, skapte overskrifter, da det falt over 25 % på én enkelt økt etter å ha levert skuffende resultater.

En av grunnene til at investorene solgte Meta var at investeringene i metaverset økte, mens inntektene ikke holdt følge. Når vi snakker om metavers, er meningene delte om hva det er og om det er nyttig eller ikke?

Selskaper som Meta satser tungt på metaverset, og vurderer det som i de innledende stadiene av masseadopsjon – akkurat som Internett var på 90-tallet. Om Meta har rett eller ikke, gjenstår det å se, men de som ønsker å få eksponering mot den virtuelle verden kan vurdere disse fire aksjene: Matterport, Galaxy Digital, Synaptics og Micron Technology.

Matterport

Matterport (NASDAQ:MTTR) er et romdataselskap fra Sunnyvale, California. Det skapte overskrifter da det inngikk samarbeid med Meta Platforms AI-forskningsavdeling, og nå anslår analytikere at det kan øke inntektene med rundt 50 % i 2022 alene.

Galaxy Digital

Galaxy Digital (TSX:GLXY) er et kryptofinanstjenestefirma som har investert tungt i metaverset, i ting som NFT-er (Non-Fungible Tokens) og Sandbox (en metaverse-plattform aktivert av blokkjeder).

Synaptics

Synaptics Incorporated (NASDAQ:SYNA) er et IT-selskap fra San Jose, California. Det gjør kraftige skjermdriverbrikker nyttige når du får tilgang til metaverse. Dette er med andre ord et veddemål på et selskap som skal levere produkter til metaversets infrastruktur.

Aksjekursen har steget 65,75 % de siste 12 månedene, til tross for å korrigere mer enn -25 % YTD.

Micron-teknologi

Micron Technology (NASDAQ:MU) er et annet selskap som spesialiserer seg på produkter som trengs for å bygge metaversens infrastruktur, for eksempel datasentre eller hodesett. Det gir også utbytte og aksjekursen er nesten flat YTD og de siste tolv månedene. Imidlertid handler den nær sine all-time highs etter rally de siste tre årene.