Home » News » Amerikansk student tjener 110 millioner dollar i profitt ved handel med meme stock Bed Bath & Beyond

Amerikansk student tjener 110 millioner dollar i profitt ved handel med meme stock Bed Bath & Beyond

Jake Freeman, 20, samlet en stor eierandel i en skrantende amerikansk boligvareforhandler før aksjekursen steg.

En 20 år gammel amerikansk universitetsstudent har tjent 110 millioner dollar (91 millioner pund) med en måneds innsats på meme-aksjen Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY).

Jake Freeman og hans familie kjøpte nesten 5 millioner aksjer i den slitende amerikanske husholdningsforhandleren for mindre enn 5,50 dollar per aksje i juli for et samlet utlegg på rundt 25 millioner dollar.

Etter en nesten 500 % økning i aksjene, utløst av intens prat om aksjen på Reddit-oppslagstavler, inkludert flere innlegg fra Freeman, solgte han dem for mer enn $130 millioner – og krystalliserte den enorme fortjenesten.

De steg så høyt som $28 på tirsdag, da Freeman skal ha solgt mesteparten av sin eierandel. Bed Bath & Beyond-aksjene, som handles på tickeren BBBY, falt til $23 på onsdag, og falt ytterligere 14% i førmarkedshandelen torsdag til $19,70.

Meme-aksjer er de som stiger uavhengig av suksessen til en bedrift, takket være hype på oppslagstavler og sosiale medier. De ble fremtredende tidlig i fjor da aksjer i skrantende selskaper som det amerikanske detaljhandelsfirmaet GameStop Corp. (NYSE: GME) steg i været, delvis drevet av en kampanje for å straffe hedgefond som satser på at verdien ville falle.

Selv om disse aksjene til slutt raste ned igjen, har meme-aksjetrenden hatt en gjenopplivning denne sommeren, med BBBY-aksjer som leder an.

Freeman, en anvendt matematikk- og økonomistudent ved University of South California, sa at han hadde blitt “sjokkert” over hastigheten på økningen i aksjen.

“Jeg hadde absolutt ikke forventet et så grusomt rally oppover,” sa Freeman til Financial Times i et intervju. “Jeg trodde dette skulle bli et stykke på seks måneder i pluss… Jeg ble virkelig sjokkert over at det gikk opp så fort.”

Freeman, som regelmessig har internert i New Jersey hedgefond Volaris Capital, sa at han feiret handelssuksessen ved å gå på middag med foreldrene sine i forstedene til New York City hvor de bor.

Studenten, som på et tidspunkt eide mer enn 6,2 % av BBBY via sitt Freeman Capital Management-fond i henhold til US Securities and Exchange Commission (SEC), sa at han samlet inn eierandelen på 25 millioner dollar fra venner og familie. Onkelen hans er Scott Freeman, en tidligere farmasøytisk leder som hjelper til med å administrere FCM-fondet.

Da hans eierandel i BBBY ble avslørt i forrige måned, skrev han til selskapets styre og advarte om at forhandleren «står overfor en eksistensiell krise for å overleve». “For å sikre overlevelsen, må BBBY kutte sin cash-burn rate, drastisk forbedre kapitalstrukturen og skaffe penger,” sa han i brevet ifølge en kopi innlevert til SEC.

Samtidig introduserte han seg for medlemmer av BBBY Reddit-siden med et innlegg med tittelen Giving BBBY a chance. “Hei alle sammen, jeg er Jake Freeman,” sa han. “Jeg tror virkelig at FCMs foreslåtte plan sannsynligvis gir en flott mulighet for BBBY til å lykkes. Det gir ‘kjøp-kjøp-tid’.”

Freeman fortalte Redditors at han hadde “jobbet i finansbransjen siden 14 år gammel og har vært interessert i finans siden jeg var 12”. Han sa at han var spesielt interessert i “det plane isoperimetriproblemet under Gaussisk mål”.

Da han var 16 år skrev han en artikkel kalt Irreducible Risks of Hedging a Bond with a Default Swap.

BBBY-aksjer falt i etterhandelen onsdag etter at Ryan Cohen, GameStops styreleder og 12%-aksjonær, avslørte at han planla å selge hele eierandelen sin.