Home » News » ASX lider den verste uken på to måneder midt i USAs gjeldsdrama

ASX lider den verste uken på to måneder midt i USAs gjeldsdrama

News Team

Det lokale aksjemarkedet har endt litt høyere etter rapporter om at amerikanske politikere var nær ved å unngå et katastrofalt mislighold, men avstanden har fortsatt ført til den verste uken på to måneder for børsen.

Referanseindeksen S&P/ASX200 endte fredag opp 16,6 poeng, eller 0,23 prosent, til 7 154,8, mens den bredere All Ordinaries lukket opp 18,2 poeng, eller 0,25 prosent, til 7 334,9.

Men etter tap annenhver dag denne uken, avsluttet ASX200 uken ned 1,71 prosent, den verste uken siden midten av mars, midt i gjeldstaket.

Men Reuters, Bloomberg og New York Times rapporterte fredag at en avtale var i ferd med å ta form som ville heve gjeldstaket i to år, med forskjellige bestemmelser som ville tillate både demokrater og republikanere å kreve en slags seier.

Forhandlere begynte å utarbeide lovteksten til en avtale, ifølge Times, selv om noen detaljer fortsatt var i luften.

AMP-sjeføkonom Shane Oliver advarte om at det fortsatt er potensiale for flere tilbakeslag og at det kan ta et ytterligere fall i aksjemarkedet – noe som vil påvirke både globale og australske aksjer – for å sikre at en avtale ble vedtatt av kongressen.

“Å bli enig for tidlig ville ikke gå for godt med noen av sidenes base – så en avtale i siste øyeblikk med argy bargy underveis var alltid mest sannsynlig,” skrev han i en analyse.

En avtale kan resultere i en kortsiktig opptur, men i løpet av de neste månedene ser markedet sårbart ut, la Oliver til, og pekte på bankstress, svakhet i industrielle råvarer, myke ledende økonomiske indikatorer i USA og Australia, og tvil om Kinas oppgang. .

“Vi er fortsatt av den oppfatning at aksjer vil klare seg på en 12-måneders visning ettersom sentralbanker faller ned ettersom inflasjonen avtar, men de neste månedene vil sannsynligvis bli tøffe,” sa han.

Teknologi var ASXs best presterende sektor på fredag, styrket for andre dag av entusiasme over kunstig intelligens etter at chipmaker Nvidias rosenrøde kvartalsresultat førte til en 1,7 prosent rally på Nasdaq over natten.

Teknologiselskaper økte til sammen 1,6 prosent, med kretskortselskapet Altium som la til 3,6 prosent, NextDC vokste 3,5 prosent og Appen klatret 1,2 prosent da den nye administrerende direktøren Armughan Ahmad brukte en kunstig intelligens chatbot for å ønske investorer velkommen til AI-treningsselskapets årlige generalforsamling i Sydney.

Fisher & Paykel Healthcare var den dårligste ytelsen blant ASX200, og falt 6,3 prosent til det laveste nivået på 22,48 dollar i fire måneder etter at New Zealand-selskapet for åndedrettsprodukter annonserte et årsresultat på 250 millioner dollar, ned 34 prosent fra i fjor og 5 millioner dollar under forventninger.

“Resultatet i andre halvår var oppmuntrende ettersom markedsforholdene gikk mot mer av en normal tilstand, og begge våre produktgrupper for sykehus og hjemmepleie leverte god vekst,” sa administrerende direktør og administrerende direktør Lewis Gradon.

Den tunge gruvesektoren var opp 0,9 prosent etter fem dager på rad med tap på grunn av bekymring for Kinas bedring.

BHP økte 1,4 prosent til $42,75, Fortescue Metals la til 3,3 prosent til $19,62 og Rio Tinto klatret 2,3 prosent til 107,77.

Alle de fire store bankene endte høyere, med NAB den beste ytelsen, og la til 0,7 prosent til $26,23.

ANZ og CBA fikk begge 0,5 prosent til henholdsvis $23,47 og $98,16, mens Westpac steg 0,1 prosent høyere til $20,92.

Latitude Financial Group falt 3,5 prosent til sju ukers laveste nivå på 1,25 dollar etter at selskapet for personlig finans sa at det var usannsynlig å betale et halvt års utbytte og hadde satt av 46 millioner dollar til å betale for nedfallet fra det massive hacket av kundedata fra systemene deres. i mars.

Humm Group falt 8,2 prosent til 39c etter kjøpet nå. Pay senere mottok datterselskapet en midlertidig stoppordre fra verdipapirtilsynet som midlertidig forbød det å registrere nye kunder.

Den australske dollaren kjøpte 65,22 amerikanske cent, fra 65,34 amerikanske cent ved torsdagens ASX-stenging.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asx-suffers-worst-week-in-two-months-amid-us-debt-drama/