HomeNewsBeste REITer å kjøpe for utbytteinntekter og porteføljediversifisering

Beste REITer å kjøpe for utbytteinntekter og porteføljediversifisering

Mircea Vasiu

Eiendom er en alternativ investering foretrukket av langsiktige investorer på jakt etter å beskytte sine porteføljer mot økende inflasjon. REITer går et skritt videre ettersom de gir et jevnt utbytte.

En Real Estate Investment Trust, eller ganske enkelt en REIT, er et selskap som investerer i inntektsgivende eiendommer. For å være en REIT må et selskap tilfredsstille en rekke betingelser, for eksempel å betale mer enn 75 % av sin skattepliktige inntekt til aksjonærene i form av utbytte eller hente minst 75 % av bruttoinntekten fra renter fra boliglån, husleie, eller eiendomssalg.

En REIT er et alternativ til å eie eiendom, og den tilbyr investorer eksponering mot eiendomsmarkedet til en lav pris. Fordi REITer betaler mesteparten av inntekten som utbytte og samtidig fungerer som en sikring mot inflasjon på grunn av eksponeringen mot eiendomssektoren, bringer de stabilitet og diversifisering til en portefølje.

Så hvilke er de beste REITer å kjøpe? Her er tre forslag: Prologis, American Tower og Crown Castle.

Prologis

Prologis (NYSE:PLD) er verdens største REIT. Det eier og driver varehus og distribusjonssentre i USA, Europa og Asia, og har en markedsverdi som er større enn 110 milliarder dollar.

Utbytteavkastningen for 2022 er 1,73 % og selskapet anslås å tjene $3,28 per aksje i 2022 og $6,68 i 2026.

American Tower

American Tower (NYSE:AMT) er en spesialisert REIT som fokuserer på drift av kommunikasjonssider. Selskapet betaler kvartalsvis utbytte og har økt det årlige utbyttet de siste 10 årene.

American Towers aksjekurs har falt med rundt -10 % YTD, men analytikere er fortsatt optimistiske med hensyn til aksjekursens evne til å komme seg. For eksempel, av de 36 analytikerne som dekker aksjen, har 24 gitt kjøpsanbefalinger og 11 er nøytrale. Kun 1 analytiker har gitt en salgsanbefaling.

Crown Castle

Crown Castle (NYSE:CCI) er en annen spesialisert REIT som fokuserer på kommunikasjon. Mer presist tilbyr den tilgang til trådløs infrastruktur via langsiktige kontrakter.

Crown Castles aksjekurs har steg rundt 6,25 % de siste tolv månedene, og terminutbyttet er 3,05 %.