HomeNewsBør du kjøpe teknologiaksjer midt i forbedrede verdivurderinger?

Bør du kjøpe teknologiaksjer midt i forbedrede verdivurderinger?


Teknologisektoren fortsetter skredet i 2022, og selv de store teknologinavnene lider. Er det på tide å kjøpe på dip, eller vil markedssalget fortsette?

Det amerikanske aksjemarkedet fortsetter å korrigere ettersom Federal Reserves innstrammingssyklus er i gang. Selv om innstramningen av de økonomiske forholdene ikke er overraskende, er salget ganske aggressivt med tanke på måten Fed kommuniserte sine intensjoner på i god tid før renteøkningene.

For eksempel ligner teknologisektorens ras på prishandlingen under teknologiboblen på begynnelsen av 2000-tallet. Noen navn er ned med mer enn 80 % fra toppene. Selv store teknologiselskaper med solid fortjeneste og vekstperspektiver har et av sine dårligere år i historien.

Det betyr at børskorreksjonen går utover selskapenes inntjening og vekstutsikter. Dette er et generelt salg, mest sannsynlig utløst av en endring i fundamentale forhold og drevet av sentralbankens endring i pengepolitikken.

Derfor bør alle kjøp når prisene faller fritt unngås. I stedet vil konservative investorer kanskje vente på en endring enten i fundamentale forhold eller i prishandlingen

Amazon

Amazon er et av de største selskapene i verden og 2022 er så langt det verste året siden 2008. Aksjekursen toppet på $3600 og handles nå $1500 lavere, eller -36,8% YTD.

Facebook

Facebook har hatt et enda mer skremmende år. Det er ned -43,9 % YTD, og dette er det verste året som er registrert. Når det gjelder Amazon- og Facebook-aksjer, er det som er imponerende det skarpe, vertikale fallet fra toppene.

Det antyder at selskapets interne fundamentale har lite eller ingenting å gjøre med nedgangen. I stedet er dette et generelt salg i teknologisektoren.

Andre teknologiaksjer presterte dårligere i 2022

De to selskapene nevnt tidligere er ikke de eneste kjente navnene som glir. Andre selskaper med global virksomhet og sunne virksomheter har lidd imponerende tap.

Ta Tesla – ned -30,5 % i år, det verste året noensinne. På samme måte har Google sitt verste år siden 2008, ned -21,6 % YTD, og til og med det allmektige Apple falt med -17,5 %, det verste året siden 2008 også.

Å kjøpe dip kan være fornuftig når et bestemt navn går ned og verdsettelsen forbedres. Men når salg er generalisert, slik det er nå, er det bedre å vente litt til på den rette muligheten.