Home » News » Er Dow Jones stramme rekkevidde over? Kan et utbrudd komme?

Er Dow Jones stramme rekkevidde over? Kan et utbrudd komme?

Dow Jones har handlet i et stramt intervall i ett år nå – kommer intervallet til å ta slutt i nærmeste fremtid eller er mer av det samme i vente?

Amerikanske aksjer falt i begynnelsen av 2022 og har deretter tatt tilbake det meste av tapt terreng. Flere faktorer var ansvarlige for det bearish sentimentet ved inngangen til året, som økende inflasjon og krig i Øst-Europa.

Dessuten har sentralbanker rundt om i verden, ledet av Federal Reserve i USA, begynt å stramme inn pengepolitikken. For eksempel, denne uken alene har to av de mest innflytelsesrike sentralbankene, Reserve Bank of New Zealand og Bank of Canada, hevet sin referanserente med 50bp.

En strammere pengepolitikk tynger aksjer over hele verden. Likevel forblir aksjene bemerkelsesverdig motstandsdyktige og handles nær sine rekorder gjennom tidene.

Dow Jones har blitt handlet i et stramt område det siste året

De siste tolv månedene har ikke gitt noe annet enn range trading for Dow Jones-indeksen. Markedet beveger seg i et stramt område mellom 30 000 og 35 000 poeng, og hvert utbrudd så langt har vist seg å være falskt.

Det kan være frustrerende for noen investorer, men aksjemarkedets evne til å konsolidere seg nær all-time highs under en så uvennlig fundamental kontekst er intet mindre enn bemerkelsesverdig.

Dow konsoliderer seg nær all-time highs

Det kortsiktige bildet forteller oss kanskje ikke så mye, men det mellomlange bildet avslører en sterk ytelse. For eksempel har Dow Jones doblet seg på to år, og har levert en solid ytelse for passive investorer.

Midtermår trekker tilbake -17,1 % i gjennomsnitt

Den nylige korreksjonen sett i de amerikanske aksjemarkedene er ikke uvanlig. Faktisk gir mellomårene en tilbaketrekking på -17,1 % i gjennomsnitt, så nedgangen sett siden starten av 2022 kan ha vært det.

Imidlertid viser lignende forskning at mellomårene vanligvis faller sent på året. Derfor kan det være mer svakhet i vente.

Men den gode nyheten er at avkastningen ett år senere er +32,3 % i snitt. Som sådan kan tolvmånedersintervallet bare være en konsolidering før et nytt forsøk på all-time highs.