Home » News » Hvorfor Nio-aksjer steg torsdag

Hvorfor Nio-aksjer steg torsdag

Kinas regjering tok nettopp grep for å stimulere økonomien.

Hva skjedde

Det er mange utfordringer i Kinas sektor for elektriske kjøretøy (EV) akkurat nå, men Nio Inc – ADR (NYSE: NIO 6.41%) aksjer hoppet over 8% tidlig torsdag uansett. Mens de reduserte noen av disse gevinstene, var Nios amerikanske depotaksjer 6,1 % høyere fra kl. 12:37 ET.

Hva så

Nio-investorer kan takke den kinesiske regjeringen for dagens løft. Nio og andre EV-produsenter fortsetter å møte nye utfordringer selv om de jobber for å komme seg etter tapt produksjon og et fall i etterspørselen knyttet til null-COVID-politiske nedstengninger i flere byer.

Senest har en stor tørke ført til at vannkraftforsyningen har gått ned, noe som har resultert i strømbrudd pålagt av myndighetene. Men regjeringen kunngjorde også nettopp en stimuleringspakke for å prøve å styrke veksten i økonomien.

Hva nå

Nio økte produksjonen i juni og juli etter å ha slitt med å skaffe deler og sett en nedgang i etterspørselen på våren da kinesiske myndigheter låste flere byer for å stoppe spredningen av COVID-19. Men en alvorlig tørke påvirker nå vannkraftproduksjonen, med strømbrudd som håndheves for bedrifter i Sichuan-provinsen hvor mange billeverandører bor. EL-ladestasjoner rammes nå også av strømbrudd i det sørvestlige Kina.

I går kunngjorde regjeringen en infrastrukturpakke på 1 billion yuan (omtrent 150 milliarder dollar) for å stimulere landets økonomiske vekst. Investorer ser det som veldig gode nyheter for gjenopptakelsen av veksten i etterspørselen etter elbiler. Og det er ikke bare aksjer i industribedrifter som ser et løft i dag. Hele forbrukersegmentet kan dra nytte av utgiftene.

Investorene så allerede frem til hva Nio ville si om salget i tredje kvartal når det rapporterer sine neste kvartalsresultater. Nå er det forventning om at den nye stimulanspakken kan bidra til at den kommende rapporten blir enda mer optimistisk.