HomeNewsIntel avslutter sin virksomhet i Russland

Intel avslutter sin virksomhet i Russland

Hassan Maishera

Et økende antall vestlige selskaper avslutter sin virksomhet i Russland.

Halvledergiganten Intel har kunngjort at den skal avslutte sin virksomhet i Russland. Denne siste utviklingen kommer etter hvert som flere vestlige teknologifirmaer forlater det russiske markedet.

Vestlige regjeringer har innført en rekke sanksjoner mot Russland siden landet invaderte nabolandet Ukraina. Sanksjonene har ført til at flere selskaper har forlatt de russiske markedene de siste to månedene.

Etter invasjonen har vestlige teknologifirmaer, oljegiganter, hurtigmatkjeder og noen finansinstitusjoner alle trukket seg ut av Russland.

Intel har blitt det siste teknologiselskapet som slutter seg til denne bevegelsen. Denne siste utviklingen kommer en måned etter at Intel suspenderte forsendelser til kunder i Russland og Hviterussland. Selskapet la nå til at det hadde implementert forretningskontinuitetstiltak for å minimere forstyrrelser i den globale virksomheten. Intel sa;

"Intel fortsetter å slutte seg til det globale samfunnet for å fordømme Russlands krig mot Ukraina og ber om en rask tilbakevending til fred."

Intel er fortsatt en av de ledende halvlederprodusentene globalt, og brikkene brukes i datamaskiner, elektriske kjøretøy, smarttelefoner og andre smarte dingser.

International Business Machines Corp (IBM) gjorde et lignende trekk etter å ha suspendert sine forsendelser til Russland. Den ukrainske regjeringen har oppfordret USA-baserte cloud computing- og programvareselskaper til å avslutte sin virksomhet i Russland.

Den russiske regjeringen har vært avhengig av servere fra IBM, Dell Technologies Inc. og Hewlett Packard Enterprise Co (HPE) de siste tiårene for å drive noen av virksomhetene deres.

Sanksjonene innført av vestlige regjeringer og utgangen av disse teknologigigantene forventes å begrense ressursene som er tilgjengelige for Russland og få en rask slutt på krigen i Ukraina.

Oljeselskaper som Shell, ExxonMobile og BP har også avsluttet sin virksomhet i Russland. Noen av disse selskapene har virksomhet i Russland for titalls milliarder dollar.