Home » News » Intel kjøper Tower Semiconductor i en avtale på 5,4 milliarder dollar

Intel kjøper Tower Semiconductor i en avtale på 5,4 milliarder dollar

Intel ønsker å utvide sin brikkeproduksjon med oppkjøpet av israelsk-baserte Tower Semiconductor.

Den amerikanske brikkeprodusenten Intel kunngjorde tidligere i dag at de har gått med på å kjøpe israelsk-baserte Tower Semiconductor. Avtalen er angivelig verdt 5,4 milliarder dollar.

Ifølge Reuters-rapporten betaler Intel 53 dollar per aksje for Tower, som er over selskapets sluttkurs på 33,13 dollar på NASDAQ-børsen i går. Avtalen skal øke Intels spesialitet innen brikkeproduksjon.

Tower Semiconductor er kjent for å produsere analoge brikker som brukes i biler, medisinske sensorer og strømstyring. Oppkjøpet vil få Intel til å konkurrere enda mer med Taiwan-baserte TSMC, som for tiden er verdens ledende brikkeprodusent.

Avtalen kommer også på et tidspunkt da det er global mangel på brikker, noe som har påvirket produksjonen av en rekke enheter, fra smarttelefoner til biler.

Tower Semiconductor har utvidet sin virksomhet i Israel, Texas og Japan i et forsøk på å produsere 200 og 300 millimeter brikker. Selskapet har brukt mye på utstyr de siste månedene.

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger uttalte at oppkjøpet av Tower Semiconductor ville være et stort løft for selskapet. Han uttalte at;

"Towers spesialitetsteknologiportefølje (og) geografiske rekkevidde … vil bidra til å skalere Intels støperitjenester og fremme målet vårt om å bli en stor leverandør av støperikapasitet globalt. Denne avtalen vil gjøre det mulig for Intel å tilby en overbevisende bredde av ledende noder og differensierte spesialteknologi på modne noder – som åpner for nye muligheter for eksisterende og fremtidige kunder i en tid med enestående etterspørsel etter halvledere."

Oppkjøpet forventes å gjennomføres om 12 måneder, og styrene i begge selskapene har godkjent avtalen. Imidlertid er avtalen fortsatt underlagt regulatoriske godkjenninger fra antitrust-byråer i USA og Israel.

I tillegg til det, vil Tower Semiconductors aksjonærer også måtte godkjenne avtalen før transaksjonen avsluttes.