HomeNewsMarkedshøydepunkter: Dette er grunnen til at disse fire aksjene er på trend

Markedshøydepunkter: Dette er grunnen til at disse fire aksjene er på trend

Mircea Vasiu

  • Rentokil kjøper Terminix for 6,7 milliarder
  • Toyota investerer 35 milliarder dollar på initiativer til produksjon av elektriske kjøretøy
  • Kroger avslutter fordelene for uvaksinerte arbeidere

Rentokil kjøper Terminix for 4,7 milliarder dollar

Aksjene i Terminix Global Holdings Inc. (NYSE: TMX) steg 30 % tirsdag etter kunngjøringen om at Rentokil Initial plc planlegger å kjøpe skadedyrbekjempelsesfirmaet. Rentokil vil kjøpe Terminix for 6,7 milliarder dollar i aksjer og kontanter. Verdien Rentokil betaler for Terminix-aksjer er $55 per aksje, som representerer en premie på 47 % fra mandagens slutt. Det britiske selskapet vil finansiere transaksjonen, som sannsynligvis avsluttes i 2H 2022, med 20 % i kontanter og resten på lager.

Toyota Motor forplikter 35 milliarder dollar til EV-aktiviteter

Toyota Motor Corp retter fokuset mot elbiler ettersom den globale bilindustrien lener seg mot elektriske kjøretøy. Den japanske bilprodusenten annonserte tirsdag en investering på 35 milliarder dollar for å lansere 30 helelektriske biler til sin portefølje innen tiårsskiftet. Innen 2030 planlegger selskapet å produsere 3,5 millioner elbiler årlig. Rundt 4,4 milliarder av den totale investeringen i EV vil gå til batteriteknologi. I tillegg forventes luksusdivisjonen Lexus å ha helelektriske biler innen 2035.

Teslas administrerende direktør selger sine aksjer mens aksjen faller

Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) aksjer falt nesten 5% tirsdag etter at administrerende direktør, og grunnlegger Elon Musk solgte 934 091 aksjer av sin eierandel i EV-selskapet for 906,49 millioner dollar. Foruten aksjesalget, utøvde Musk opsjonen til å kjøpe 2,134 millioner aksjer i Tesla til en innløsningspris på rundt 6,24 dollar. Han mottok opsjonene gjennom kompensasjonspakken for 2021 og må utøve opsjonene før august 2022. Som et resultat gir nedgangen i TSLA-aksjen en kjøpsmulighet for aksjen, men analytikere tror nedgangen vil være kortvarig og Tesla-aksjene vil hopp snart.

Kroger for å stoppe ytelser til uvaksinerte ansatte

Kroger Co (NYSE: KR) har kunngjort at de vil gjøre unna visse COVID-19-relaterte fordeler for ansatte som ennå ikke er vaksinert. Den Cincinnati-baserte dagligvarekjeden tar skrittet for å oppmuntre sine arbeidere til å vaksinere seg. I forrige uke fortalte selskapet ansatte at de som er uvaksinerte ikke vil få to ukers betalt permisjon hvis de får viruset med mindre en lokal jurisdiksjon krever det. Kjøpmannen endrer sine COVID-19-regler for å oppmuntre til sikker oppførsel.