Home » News » Nvidia-aksjen faller etter at Amerikanske myndigheter begrenser brikkesalg til Kina

Nvidia-aksjen faller etter at Amerikanske myndigheter begrenser brikkesalg til Kina

NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) aksjer falt 6,5% i utvidet handel onsdag etter at selskapet sa at den amerikanske regjeringen begrenser salget i Kina.

I en innlevering til SEC sa Nvidia at den amerikanske regjeringen fortalte selskapet 26. august om et nytt lisenskrav for fremtidig eksport til Kina, inkludert Hong Kong, for å redusere risikoen for at produktene kan bli brukt av det kinesiske militæret.

Nvidia sa at begrensningen vil påvirke A100- og H100-produktene, som er grafikkbehandlingsenheter som selges til bedrifter.

“Lisenskravet inkluderer også enhver fremtidig Nvidia-integrert krets som oppnår både toppytelse og brikke-til-brikke I/O-ytelse lik eller større enn terskler som er omtrent likeverdige med A100, samt ethvert system som inkluderer disse kretsene,” sa arkiveringen.

Selskapet forventer at det kan tape 400 millioner dollar i potensielt salg i Kina i inneværende kvartal etter tidligere å ha spådd omsetning på 5,9 milliarder dollar. Den nye regelen gjelder også for salg til Russland, men Nvidia sa at de ikke har betalende kunder der.

De siste årene har den amerikanske regjeringen brukt økende eksportrestriksjoner på chips laget med amerikansk teknologi på grunn av frykt for at kinesiske selskaper kan bruke dem til militære formål eller stjele forretningshemmeligheter.

Nvidia sa at de søkte om en lisens for å fortsette noe kinesisk eksport, men vet ikke om den amerikanske regjeringen vil gi et unntak.

“Vi jobber med kundene våre i Kina for å tilfredsstille deres planlagte eller fremtidige kjøp med alternative produkter og kan søke lisenser der erstatninger ikke er tilstrekkelig,” sa en talsperson for Nvidia til CNBC. “De eneste nåværende produktene som det nye lisenskravet gjelder for er A100, H100 og systemer som DGX som inkluderer dem.”

En representant for Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) bekreftet overfor CNBC at de også hadde mottatt nye lisenskrav fra det amerikanske handelsdepartementet som de mente gjaldt for deres MI250-krets, som er beregnet på kunstig intelligens. AMD sa at de ikke trodde de nye kravene ville ha en vesentlig innvirkning på virksomheten.

I en uttalelse til CNBC sa en talsperson for avdelingen “Selv om vi ikke er i stand til å skissere spesifikke policyendringer på dette tidspunktet, tar vi en omfattende tilnærming for å implementere ytterligere handlinger som er nødvendige knyttet til teknologier, sluttbruk og sluttbrukere for å beskytte USAs nasjonale sikkerhet og utenrikspolitiske interesser.”