HomeNewsTopp 4 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedet denne uken

Topp 4 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedet denne uken

Mircea Vasiu

Uken som kommer er full av viktige økonomiske hendelser som vil påvirke aksjemarkedets volatilitet. To sentralbanker vil offentliggjøre sin pengepolitikk.

Mens hele verden ser på utviklingen i Russland-Ukraina-krisen, må finansmarkedsdeltakere også vurdere de økonomiske hendelsene som er planlagt i uken som kommer. Denne uken er full av markedsbevegelser, som to sentralbanker som kunngjør pengepolitikken eller NFP-rapporten som er planlagt neste fredag.

Reserve Bank of Australias avgjørelse

Reserve Bank of Australia er den første sentralbanken som kunngjør sin pengepolitiske beslutning denne uken. Det forventes imidlertid ingen bevegelse i kontantrenten, til tross for at den høye inflasjonsraten sannsynligvis holder seg over sentralbankens mål.

Det som betyr noe er veiledningen fremover og om RBA følger handlingene til andre sentralbanker. Aksjer "down under" kan bli påvirket av eksterne faktorer i stedet for interne.

Bank of Canadas avgjørelse

En annen sentralbank som forventes å levere pengepolitikk denne uken er Bank of Canada. Denne gangen forventer markedsaktørene at sentralbanken hever renten med et kvart basispunkt, og et slikt grep bør tynge det lokale aksjemarkedet.

Jerome Powells vitnesbyrd

Hovedbegivenheten i handelsuken som kommer er Fed Powells vitnesbyrd. Feds leder leverer det halvårlige vitnesbyrdet foran Senatet og Huset på henholdsvis onsdag torsdag.

Ordene hans påvirker i stor grad aksjemarkedets volatilitet, og investorer fokuserer på ethvert hint om størrelsen på den kommende renteøkningen. Ryktene i markedet sier at Fed ligger godt bak kurven og trenger å heve federal funds-renten med et halvt basispunkt og ikke bare en fjerdedel. Hvis det er tilfelle og Powell antyder det, kan aksjemarkedet falle igjen.

Lønninger utenfor jordbruket

Til slutt er rapporten om lønninger utenfor jordbruket planlagt å komme på fredag. Markedet forventer at 400 000 nye jobber har blitt skapt i februar og at arbeidsledigheten vil falle til 3,9 %.

Fordi Fed har et dobbelt mandat, prisstabilitet og jobbskaping, kan jobbdata som er bedre enn forventet øke sjansene for en mer aggressiv Fed på det kommende marsmøtet.