HomeKjope Nike

Hvordan kjøpe Nike-aksjer i 2021

Nike logo
Nike (NKE)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu

Det kunne ikke være en mer passende organisasjon enn Nike til å bære navnet på den greske suksessgudinnen. Fra en beskjeden begynnelse i Oregon har Nike vokst til å bli et globalt og stødig merke med 1 026 butikker over hele verden.

Nike er verdens ledende leverandør av sportssko og klær, og en stor produsent av sportsutstyr. I løpet av de siste 10 årene har selskapet samlet inn 306 milliarder dollar i inntekter, noe som overgår sine jevnaldrende med stor margin. Nike er verdens mest verdifulle klesmerke, med en verdsettelse på 39,1 milliarder dollar. 

Nike ble børsnotert i 1980 og tradet på New York-børsen under tickersymbolet NKE.

Denne veiledningen viser deg hvordan (og hvorfor) du trygt kan kjøpe Nike-aksjer etter å ha tatt ulike tekniske analyser og med grunnleggende faktorer tatt i betraktning.

Hvordan kjøpe NKE Aksjer i fem enkle steg

 1. 1
  Besøk CedarFX ved å klikke på lenken nedenfor og fylle ut det enkle skjemaet for å registrere deg.
 2. 2
  For høyere tradinggrenser, må du oppgi noe identifikasjon og verifisere kontoen din.
 3. 3
  Ved å klikke på “Innskudd”-knappen, kan du velge din foretrukne betalingsmeode.
 4. 4
  Bruk den innovative programvaren til CedarFX for å få tilgang til favorittaksjene dine og velg “Trade”
 5. 5
  Til slutt må du velge beløpet du ønsker å investere, så vil transaksjonen din være fullført.

Alt du Trenger å Vite om Nike

Vi begynner med å gi deg en kort oversikt over Nike som selskap, ved å se på selskapets historie, forretningsmodeller, strategi, hvordan det genererer inntekter, og hva dets økonomiske ytelse har vært de siste fem årene . Det skal hjelpe deg med å ta sunne investeringsbeslutninger om selskapets aksjer.

Nike Historien

Nike er hjertebarnet til Bill Bowerman, en friidrettstrener ved University of Oregon, og hans tidligere student Phil Knight. Selskapet startet som Blue Ribbon Sports i 1964 og åpnet sitt første utsalgssted i 1966.

Bowerman og Knight lanserte Nike-merkevaren som sko i 1972, og omdøpte selskapet Nike, Inc. i 1978 etter suksessen med sports-skoen. Selskapet er verdens største leverandør av sportssko og klær og er en stor produsent av sportsutstyr. På grunn av sin tilknytning til suksess innen sport har Nike-merket blitt et statussymbol på å være moderne og urban.

Selskapet har hovedkontor nær Beaverton, Oregon. Fra og med 2020 har den om lag 76700 ansatte over hele verden. I fjor ble Nike verdsatt til over 32 milliarder dollar, noe som gjør det til det mest verdifulle merket blant sportsbedrifter. Nike ble børsnotert i 1980 på New York-børsen under tickersymbolet NKE.

Hva er Nikes Strategi?

Nike har en forretningsmodell for massemarkeder uten signifikant forskjell mellom kundene. Selskapet retter seg mot forbrukere som er interessert i sportssko, klær og sportsutstyr. Nike er avhengig av kvalitet, innovasjon og merkevarestatus for å markedsføre produktene sine til kunder i forskjellige aldersgrupper og sosiale kategorier.

Butikker med fysisk tilstedeværelse utgjør en stor del av selskapets salg, spesielt Nike-merkede butikker. Selskapet har et omfattende salgsnettverk, med mer enn tusen fysiske butikker rundt om i verden.

På grunn av COVID-19-pandemien har Nike imidlertid gått videre mot e-handel. E-handelsvirksomheten betjener mer enn 45 land og er på vei til å stå for minst 50% av salget de neste årene.

Nike investerer også mer i digitalt drevne salgsalternativer. De lanserte nylig den populære SNKRS-appen for å øke salget på nettet. Dette skal redusere selskapets driftskostnader på lang sikt ved å redusere dets avhengighet av tredjepartspartnere og nå direkte ut mot yngre forbrukere. Nike er i gang med å teste ut nye live streaming-formater som allerede er populære i Asia.

Hvordan Tjener Nike Penger?

Nike tjener penger først og fremst ved å selge fottøy via grossister som distribuerer Nike-merkene over hele verden. Selskapet genererte en inntekt på 2,54 milliarder dollar fra en omsetning på 35,53 milliarder dollar i 2020. Nikes sko-segment er fortsatt selskapets mest lønnsomme, og det fortsetter å vise sterk vekst. Segmentet utgjorde 66% (23,3 milliarder dollar) av selskapets omsetning i 2020. Nikes kles-segment er selskapets nest største og genererer omtrent 11 milliarder dollar i inntekter over hele verden. Salg fra utstyrs-segmentet genererte minst inntekt i selskapet.

Nord-Amerika er selskapets kjernemarked. Regionen genererte 40,7% av selskapets totale inntekter med bruttosalg på 14,48 milliarder dollar. Europa, Midtøsten og Afrika er selskapets nest største marked, mens regionen Asia-Stillehavet og Latin-Amerika - som utgjorde 14% av selskapets totale omsetning - er den minste. Nike leveres av rundt 127 skofabrikker lokalisert i 15 land, alle utenfor USA.

Hvordan har Nike Prestert de Siste Årene?

Som diagrammet viser, økte Nike-aksjene med 223,4% i løpet av de fem siste årene fram til mai 2021. Mellom midten av 2016 og midten av 2017 presterte aksjen dårligere, med aksjekursen som konstant slo mot $ 57 til $ 59. Fra oktober 2017, da aksjen brøt motstanden og gikk til $ 59,08, har Nike imidlertid vært på en oppadgående spiral og bare hatt mindre tilbakeslag på veien.

I mars 2020 falt Nike-aksjene til sitt laveste nivå på to år på grunn av pandemien, og aksjen nådde $ 67,45. Aksjen gikk deretter opp nesten 100%.

Etter hvert som økonomien åpnes igjen og vaksinasjonstallene fortsetter å tikke oppover, bør aksjer som Nike dra nytte av forbruksutgiftene drevet av stimulans, høyt besparelsesnivå og høyere forbrukeretterspørsel. Aksjekursen forventes å utvikle seg høyere til slutten av 2021, med tanke på de imponerende resultatene fra første kvartal.

Hvorfor Kjøpe Nike Aksjer?

Etter et dystert 2020, der salget sank med 40% i andre kvartal, har Nike sett en økning i salget. Oppturen av COVID-19-vaksinen og gjenåpning av økonomien, gjør at Nike er en av detaljhandlerne som vil høste nytte av økt sommer-forbruk. Selskapet utnytter også sin online plattform for ytterligere å presse salget, og dermed imøtekomme endringen i handlemønster som pandemien medfører. Her er noen grunner til hvorfor du bør kjøpe Nike aksjer

 • Nike er en del av gjenåpnings-spillet i aksjemarkedet
 • De er en pålitelig merkevare med en imponerende forretningsmodell og omfattende produktportefølje
 • De er markedsleder i segmentet sportstøy og sko
 • De betaler regelmessig utbytte
 • De kommer til å se et løft i salget etterhvert som sportsbegivenheter tar mer plass i samfunnet igjen

Ekspert Tips om å Kjøpe Nike Aksje

Alle typer sport gjør et comeback i år, med store sportsbegivenheter som NFL og NBA allerede i gang og OL som er planlagt i august. Dessuten er det mye etterspørsel hos forbrukerne som er drevet av et veldig høyt besparelses-nivå. Derfor kan det være en god tid å kjøpe og holde på Nike-andelene mens du handler flere aksjer på fallene.
- Mircea Vasiu
Kjøp Nike Aksjer i Dag!

5 Ting du Bør Vurdere Før du Kjøper Nike Aksje

Før du tar en investeringsbeslutning, er det visse ting du bør ta i betraktning. Her er fem av dem. 

1. Forstå selskapet 

Forstå selskapet innebærer å kjenne virksomheten, hvordan den genererer inntekter, og hvem konkurrentene er. Du kan også forstå en virksomhet ved å se på ledelsen og hvilken ideologi de omfavner.

Den legendariske investoren Peter Lynch var en sterk talsmann for å investere i kjente selskaper; han mente at du kan danne rimelige forventninger om et selskaps fremtid ved å gjøre deg grundig kjent med den. Warren Buffett er også kjent for å bruke denne tilnærmingen; hans “sirkel av kompetanse” - konseptet oppfordrer investorer til å fokusere på områder de kjente best.

Uansett hvor bra du tror du forstår et selskap, må du studere det grunnleggende før du investerer.  

2. Forstå det Grunnleggende Om å Investere

Verden for investering tilbyr et tilsynelatende uendelig antall eiendeler og muligheter. Som sådan er det lett å gå seg vill i euforien med å investere. Men investering går utover å kjøpe en eiendel og vente på at verdien skal stige.

Å forstå det grunnleggende om å investere ligner på å lære et nytt språk. Den gode nyheten er at når du mestrer det, vil du få en bedre forståelse av hvordan du skal investere pengene dine.

Det er mange faktorer som gir en god investeringsstrategi. Risikostyring, portefølje-diversifisering, grunnleggende analyse og teknisk analyse er noe av det grunnleggende du trenger å kjenne til før du investerer.

3. Velg Din Megler med Omhu

Din megler skal være del av en organisasjon med kapasitet til å oppfylle investeringsmålet ditt, og bevare kapitalen. Hvis du velger feil megler, kan det påvirke veksten i porteføljen din. Vanligvis bør du se etter dette i en megler; sikkerhet, regulering av relevante myndigheter, tilgang til børser og betalingsalternativer.

Du kan bestemme deg for å gå for en gratis megling eller betalt megling. Hvis du er en liten detaljist-investor, vil en gratis megling passe dine behov, siden du ikke får store transaksjonskostnader. Men hvis du har enorm kapital, kan det være bedre å søke tjenestene til en profesjonell megler som tilbyr investeringsrådgivning.

4. Bestem Deg for Hvor Mye Du vil Investere

Det finnes en rekke måter å bestemme hvor mye du vil investere i en bestemt aksje.

Du kan investere i prosent av porteføljen din, med den generelle tommelfingerregel at du ikke investerer mer enn 2% av porteføljen din i en enkelt aksje. Du kan også investere et spesifisert beløp i aksjen; for eksempel Nike-aksjer i verdi av $ 1000. Alternativt kan du bestemme deg for å gå inn i markedet med intervaller ved korreksjoner og fall, eller ved å beregne et gjennomsnitt opp eller ned på kostnaden for aksjen over tid. 

Nøkkelen er aldri å investere noe du ikke har råd til å tape. 

5. Bestem Deg for et Mål for Investeringen

Ditt investeringsmål hjelper deg med å avklare målet ditt om å investere i en bestemt aksje.

Hvorfor investerer du i akkurat denne aksjen? Er det for å holde den på lang sikt eller kort sikt? Kjøper du aksjene fordi du liker selskapet eller har lagt merke til en mulighet i aksjen du vil benytte deg av? Dette er noen spørsmål du må svare på før du investerer i en aksje.

Kanskje du kjøper aksjen til pensjonen eller for å finansiere barnas høyskoleutdanning. Det er alltid hensiktsmessig å avklare årsaken til at du investerer i en bestemt aksje, fordi dette hjelper deg å sitte tett og holde fast ved dine opprinnelige planer til tross for den daglige uroen i markedet.

Poenget med å Kjøpe Nike-Aksjer

Alt i alt er Nike et globalt selskap som fortsetter å dominere på sportsklærmarkedet. De kontrollerte 27,4% av sports- og klesmarkedet i 2019, og selskapet fortsetter å innovere og forbedre kvaliteten på produktene. Nike har vært lønnsomt og har konsekvent økt utbyttet i ti år til tross for en lavkonjunktur og en global pandemi.

For å investere i Nike-aksjer akkurat nå, er alt du trenger å registrere deg for en aksjemeglers aksjehandelskonto, fylle på kontoen din, velge Nike fra den kategoriserte listen over aksjer og legge inn en ordre for å kjøpe aksjen. Eller invester via Nike Direct Shares Purchase Program (DSPP).

Hvis du ikke er klar til å investere akkurat nå, kan du fortsette å studere selskapet og lese det andre veilednings-materialet vårt. 

alternative-stocks

Ofte stilte spørsmål

 1. Nike er først og fremst notert på New York-børsen (NYSE). Aksjen handler imidlertid også på London-børsen og Deutsche Börse Xetra. Så aksjen kan kjøpes fra hvilken som helst av disse børsene.

 2. Du kan kjøpe Nike-aksjer fra en hvilken som helst megler som har tilgang til NYSE eller noen av dets akseptable partnere i ditt land. Hvis du vil, kan du også bruke Nikes DSPP-alternativ.

 3. Nike er et veldig godt selskap. Aksjene har returnert over 230% de siste fem årene (i skrivende stund), og selskapet tilpasser seg e-handelverdenen.

 4. Ja, Nike gir utbytte. For 2020 betalte selskapet utbytte på $ 1,10 per aksje. De har økt sitt utbytte i ti år etter hverandre, og utbyttet er økt med et gjennomsnitt på 10,93% hvert år. Estimert utbetaler Nike 59,46% av inntektene som utbytte.

 5. Ja, Nike er et lønnsomt selskap. I 2020 genererte selskapet en inntekt på $ 2,54 milliarder fra en omsetning på $ 35,53 milliarder, til tross for pandemien.

 6. Teknisk analyse kan være gunstig før du kjøper, for å finjustere tidspunktet for kjøpet ditt. Du må imidlertid gjøre en grunnleggende analyse først for å være sikker på at selskapet har god økonomisk helse. En grunnleggende analyse forteller deg om et selskap er bra for investeringer, mens teknisk analyse forteller deg det riktige tidspunktet du skal trykke på kjøpsknappen.