HomeKjøpe Tesla

Hvordan kjøpe Tesla-aksjer i 2021

Tesla logo
Tesla (TSLA)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu

Denne veiledningen forteller deg hvordan du investerer i Tesla-aksjer, og hvorfor du kanskje vil kjøpe disse aksjene etter en grunnleggende gjennomgang av ulike analysefaktorer. Men først, her er et raskt sammendrag av selskapet.

Selv om Tesla ble grunnlagt av to andre mennesker i 2003, har de vært drevet av den beryktede gründeren Elon Musk siden 2008. Selskapet fra California designer og produserer el-biler og batteriene som driver dem, og datterselskapet SolarCity har spesialisert seg på installasjon av solcelleanlegg i de forente stater.

Tesla-sjef Elon Musk er også kjent for å lede SpaceX-selskapet, i tillegg er han kjent for å øke verdien av noen kryptovalutaer ved å tvitre om dem. I februar 2021 kjøpte Tesla $ 1,5 milliarder dollar i Bitcoin, og selskapet aksepterer nå bitcoins som betaling av sine produkter. Følgelig får investorer i Tesla-aksjen en viss eksponering for Bitcoin.

Hvordan kjøpe TSLA Aksjer i fem enkle steg

 1. 1
  Besøk CedarFX ved å klikke på lenken nedenfor og fylle ut det enkle skjemaet for å registrere deg.
 2. 2
  For høyere tradinggrenser, må du oppgi noe identifikasjon og verifisere kontoen din.
 3. 3
  Ved å klikke på “Innskudd”-knappen, kan du velge din foretrukne betalingsmeode.
 4. 4
  Bruk den innovative programvaren til CedarFX for å få tilgang til favorittaksjene dine og velg “Trade”
 5. 5
  Til slutt må du velge beløpet du ønsker å investere, så vil transaksjonen din være fullført.

Alt Du Trenger å Vite om Tesla

La oss bli kjent med Tesla nærmere ved å utforske historien, strategien og måten de tjener penger på.

Tesla Historien

Tesla, Inc. ble grunnlagt i 2003 (som Tesla Motors) av Martin Eberhard og Marc Tarpenning, med finansiering hovedsakelig fra Elon Musk som solgte sitt forrige selskap - PayPal - til Ebay i 2002. Musk overtok som administrerende direktør i Tesla i 2008 og selskapet begynte å produsere sin første bil i 2009. I 2010 ble Tesla det første bil-selskapet siden Ford som lanserte sin første børsnotering (IPO) på USAs teknologiorienterte Nasdaq-børs. Tesla oppnådde målet sitt om å produsere en halv million biler i 2020, og i 2021 kunngjorde de at de snart ville akseptere Bitcoin som en betalingsmåte for sine produkter - samtidig som de investerte 1,5 milliarder dollar i kryptovalutaen.

Hva er Teslas Strategi?

Teslas strategi har gått fra å produsere biler med høy pris/lav volum til å produsere biler med lavere pris/større volum, da det reduserer kostnadene for batteriene som driver dem. Tesla er vertikalt integrert, noe som betyr at de produserer alt fra komponenter til ferdige produkter og til og med de proprietære ladestasjonene for bilene. De selger bilene direkte til forbrukerne i stedet for gjennom et tradisjonelt forhandlernettverk.

Hvordan Tjener Tesla Penger? 

Tesla tjener penger ved å selge biler og ved å lisensiere teknologien til andre produsenter for å “akselerere bærekraftig energi”. Siden Tesla tok en stor andel i Bitcoin i februar 2021, vil de også tjene penger på enhver prisøkning av kryptovalutaen. 

Hvordan har Tesla Prestert de Siste Årene?

Etter å ha holdt seg langs bunnen i flere år (selv om det kanskje så mer flyktig ut den gangen), steg Tesla-aksjekursen og mer enn tidoblet seg mellom desember 2019 og januar 2021, siden da har kursen gått både opp og ned. Spørsmålet som potensielle investorer har er om denne fantastiske ytelsen kun ble drevet av spekulasjoner (handelsmenn som tilbyr prisen) eller av gode- og bærekraftige - forretningsgrunnlag.

Kilde: Yahoo! Finans

Tesla Grunnleggende Analyse

I motsetning til teknisk analyse, som tradere bruker for å lete etter mønstre i aksjekurs-bevegelser, er grunnleggende analyse det investorene bruker for å bestemme den underliggende helsen og egenverdien til et selskap. Når du leser om grunnleggende analyse, vil du se begreper som P/E-forhold, omsetning, inntjening, inntjening per aksje, utbytte og kontantstrøm. Så la oss nå se på hva disse begrepene betyr.

Teslas Inntekter

Enkelt sagt er et selskaps inntekt den mengden med penger de bringer inn fra salget av sine produkter eller tjenester før noen kostnader er trukket fra, og du vil da få selskapets netto-inntjening (eller fortjeneste).

Inntektene vil vanligvis fremstå som den "topplinjen" i selskapets resultatregnskap, og begrepet "omsetningsvekst" refererer til økende salg fra år til år (noe som er bra).

Kilde: Yahoo! Økonomi

Teslas Inntjening Per Aksje

Et selskaps inntjening er overskuddet det har oppnådd i løpet av året når alle kostnadene ved å drive virksomheten er trukket fra inntektene. Det kaller vi "bunnlinjen".

Den totale inntjeningen er irrelevant for deg som aksjonær fordi du ikke eier hele selskapet, så det du er interessert i er hvor mye inntjening per aksje du har.

Teslas resultat per aksje beregnes som nettoresultatet (minus utbetalt utbytte til foretrukne aksjeeiere) delt på antall utestående vanlige aksjer. Den gode nyheten er at du ikke trenger å beregne EPS selv, fordi den valgte aksjemegleren eller et av de ledende økonomiske nettstedene har gjort det for deg.

Kilde: Yahoo! Økonomi

Figuren som refererer til resultat per aksje, viser P/E-forholdet, som du får lese mer om under.

Teslas P/E - Forhold (Inntjening-per-aksje)

Et selskaps prisinntjenings-forhold (P/E) beregnes som prisen på aksjene delt på resultat per aksje. 

Med Teslas aksjekurs som ligger på litt over 700 og inntjeningen per aksje er 0,64, vil P/E-forholdet være omtrent 1094. Dette betyr at investorer i skrivende stund er villige til å betale en hel del, og nøyaktig $ 1094 for hver dollar selskapet tjener i årlig fortjeneste. Sagt på en annen måte, det vil ta Tesla 1094 år å tjene nok penger til å betale tilbake investeringene som er gjort i selskapet.

En superhøy P/E som denne, antyder at selskapet er overvurdert (dvs. ikke verdt den nåværende aksjekursen i skrivende stund), men at investorer tror de vil tjene mye mer penger i fremtiden (og dermed rettferdiggjøre den høye aksjekursen).

Teslas Utbytte

At et selskap har inntjening er bra, men de vil ikke gjøre deg rik som investor med mindre de deles ut i form av utbytte. Bedrifter betaler vanligvis ut en andel av overskuddet to ganger årlig som utbytte.

Hvis et selskap betaler ut et årlig utbytte på 1 prosent per aksje, og hvis den nåværende aksjekursen er en dollar, vil "utbytteavkastningen" være 1%.

Du kan finne ut av et selskaps utbytte, sammen med de andre grunnleggende faktorene, på aksjemeglerens nettsted eller et av de ledende finansielle nettstedene, og du kan sammenligne prosentandelen med renten du vil få ved å sette inn pengene dine i en bank i stedet.

Nå de dårlige nyhetene. Fram til april 2021 har Tesla aldri utbetalt noe utbytte til aksjonærene, så utbytteavkastningen er 0%. Denne mangelen på vanlig inntekt har imidlertid ikke hindret noen investorer i å tjene godt med penger på Tesla bare ved å holde på aksjene mens aksjekursen gikk opp.

Teslas Kontantstrøm

En grunnleggende beregning du kanskje vil vite om, er et selskaps kontantstrøm, som du vanligvis finner i delen "økonomi" i selskapets informasjon på aksjemeglerens eller finansinformasjons-leverandørens nettsted. Det du virkelig er interessert i er kontantstrøm-tallet.

Kilde: Yahoo! Økonomi

Så, hva er fri kontantstrøm?

Fri kontantstrøm er pengene en bedrift har til overs etter å ha betalt alle kostnadene for å holde seg hjulene i gang, inkludert kapitalkostnader for bygninger. Så det vil være som pengene du har igjen til å bruke hver måned (eller år) etter å ha betalt lånet og andre regninger.

Et selskaps frie kontantstrøm kan brukes til å finansiere selskapets utvidelse, til å betale ned noe av gjelden, eller til å betale ut utbytte, som alle kan være bra om du er investor.

Teslas frie kontantstrøm-posisjon forbedret seg fra negative 4,1 milliarder dollar i 2017 til positive 2,7 milliarder dollar i 2020.

Hvorfor Kjøpe Tesla Aksjer?

Ut fra mange grunnleggende beregninger kan Tesla kanskje ikke betraktes som en god investering. Imidlertid er dette selskapet det vi kan kalle en "vekstaksje" slik som Microsoft og Amazon var i sine tidlige dager. Disse selskapene har vanligvis ikke fortjeneste eller gir ut utbytte først, men de vokser for å ta over verden.

Her er tre grunner til at du kanskje vil kjøpe Tesla-aksjer:

 • Det er et innovativt selskap som fortsetter å komme inn på transport- og energimarkedene
 • Aksjekursen har økt og kan øke enda mer
 • Det gir en liten eksponering for Bitcoin-bommen uten at du må kjøpe eller å satse på bitcoin

Ekspert Tips for Kjøp Av Tesla-Aksjer

Siden Tesla-aksjekursen kan være flyktig, kan det være lurt å kjøpe aksjer på "tilbud og ved avtale" -basis eller ved å plassere en "begrensnings-ordre" slik at du ikke betaler mer for aksjene dine enn du virkelig vil hvis prisen øker. For å si dette på en annen måte, kan det være best å ikke plassere en "i beste fall" kjøpsordre utenfor åpningstiden.
- Mircea Vasiu
Kjøp Tesla Aksjer i Dag!

5 Ting du Bør Vurdere Før du Kjøper Tesla Aksje

Det er minst fem ting du bør vurdere før du kjøper Tesla-aksjer eller andre selskapers aksjer.

1. Forstå selskapet 

Sørg for at du forstår selskapet som potensiell kunde og potensiell investor. Noen erfarne investorer som Peter Lynch, foreslår at du bør investere i selskaper du bruker selv, men ikke gjør dette på bekostning av å ignorere de økonomiske grunnleggende. Et godt selskap hvis produkter du liker, blir ikke automatisk en god investering.

2. Forstå det Grunnleggende Om Investering

Lær det grunnleggende om å investere før du går all-in. Lær om ting som risikostyring (hvordan komme deg ut hvis det blir tøft), pengestyring (ikke forplikte hele beholdningen din samtidig) og diversifisering (spre risikoen over flere aksjer). Noen mennesker velger først "papirhandel" på en demo-konto, men - uten ekte penger på linjen - gir ikke dette deg en god følelse for den psykologisk, utfordrende frykten eller oppstemtheten du vil føle når du investerer med ekte penger.

3. Velg din Megler Med Omhu

Det er flere ting du bør vurdere når du velger en megler å trade med eller investere for deg, hvorav det viktigste er om de er registrert hos finans-sektoren som skal regulere i landet ditt. Dette betyr at de ikke burde kunne stikke av med pengene dine, og du kan få beskyttelse under ordninger slik som Storbritannias kompensasjonsordning for finansielle tjenester (FSCS).

Deretter kan du tenke på ting som kostnadene ved å kjøpe og selge aksjer via megleren, responsen til kundeservicemedarbeiderne, tilgangskanalene for å foreta investeringer (web, mobil, telefon) og utvalg av aksjer som kan kjøpes via meglerens online plattform.

Til slutt kan du tenke på de tekniske aspektene ved handel og investering. Gir din potensielle megler prisoversikten gratis, og tillater de deg å bruke avanserte ordretyper som "stoppordrer" for å begrense tapene dine?

4. Bestem Deg For Hvor Mye du Vil Investere

Detet er en enkel regel for vellykket aksjeinvestering: Ikke legg alle pengene dine i en enkelt aksje, og ikke invester alt på en gang.

Vellykkede investorer praktiserer diversifisering for å spre risikoen mellom flere aksjer. I stedet for å investere £ 50 000 i en aksje, kan det være bedre å investere £ 5000 i hver av ti forskjellige aksjer. Det kan også være bedre å skalere til en investering ved å kjøpe aksjer med andeler for £ 5.000 og deretter kjøpe enda flere andeler med en ekstra investering på £ 5.000 hvis prisen faller i fremtiden, og dermed senke den gjennomsnittlige kjøpesummen sammenlignet med å gå inn med alt i starten. Men pass på at du ikke kaster gode penger etter en dårlig, enkeltaksje hvor aksjekursen kan falle helt til null.

Uansett hva du gjør, bør du kun investere de pengene du har til overs, og som du ikke skal bruke til noe annet (som å betale husleien f.eks). Og aldri - aldri - lån til deg penger for å investere i aksjer før du har lært om "giring".

5. Velg Deg et Mål Med Investeringen Din

Så du ønsker å investere, men hvorfor? Kanskje det vil være en gøy ting å gjøre ved å vende deg mot markedene nå som du har ekstra penger? Kanskje du har et mer seriøst og langsiktig mål i tankene, som å bygge opp et høyskolefond eller å utvide pensjons-potten din?

Din motivasjon for å investere vil avgjøre tidslinjen for investeringen og holdningen din til risiko. Hvis du trenger å ha tilbake de investerte pengene innen et år, vil du sannsynligvis panikk-selge med tap hvis markedene krasjer. Men hvis du har råd til å vente i 10+ år, kan du trøste deg med at markedene vanligvis går tilbake ... til slutt.

Husk den legendariske økonomen John Maynard Keynes råd når du bestemmer deg for investeringsplanen din:

"Du kan ha rett i at et marked eller en sektor er overvurdert, men feil på det aktuelle tidspunktet."

Poenget med å Kjøpe Tesla Aksjen

La oss nå oppsummere det du har lært fra denne veiledningen.

Tesla er et innovativt selskap som er inne i elbil-industrien og energi-industrien. Du kan kjøpe Tesla-aksjer via en aksjemegler, og det kan være lurt å gjøre det om du kjøper deg inn mens de vokser.

Hvis du er klar til å investere akkurat nå, må du registrere deg for en aksjemegleres aksjehandelskonto, finne Tesla i den kategoriserte listen over aksjer og legge inn en ordre for å kjøpe til en angitt pris eller den maksimale prisen du er villig til å betale.

Hvis du ikke er klar til å investere akkurat nå, kan du lese våre andre guider for å bli mer komfortabel med å investere, og kanskje starte med "papirhandel" ved å bruke en aksjemeglers demo-konto.

alternative-stocks

Ofte stilte spørsmål

 1. Tesla er notert på USAs teknologiorienterte NASDAQ-børs, men på noen børsmeglers nettsteder ser du kanskje mer enn én notering, for eksempel “Tesla Motors Inc” og “Tesla Inc (DE)”. Den eneste virkelige forskjellen er at førstnevnte lar deg investere i amerikanske dollar, mens sistnevnte lar deg investere i euro (som bare er skiller på grunn av valutakursen).

 2. Tesla har aldri deklarert eller utbetalt kontant utbytte på sin aksje og forventer ikke å gjøre det i overskuelig fremtid. Dette er ikke uvanlig for en vekstaksje med en ustabil kurs og potensielt inkonsekvent fortjeneste. Mer modne bilprodusenter som Ford og General Motors gir utbytte.

 3. Noen investorer og de fleste tradere legger inn en "stoppordre" mot å selge aksjen hvis aksjekursen faller til et spesifisert nivå, for å komme ut med et akseptabelt tap før prisen faller enda lenger. Trikset er å ikke sette stoppen for stramt (ellers vil du stoppe ved en mindre priskorreksjon helt unødvendig) og ikke for bred (ellers stopper du ikke før du allerede har lidd et stort tap) .

 4. Selv om en stoppordre ofte kalles en "stop-loss order", kan den også brukes til å sikre noe av overskuddet ditt når prisen på investeringen din stiger. Da Teslas aksjekurs steg fra rundt 80 til rundt 800 i løpet av et år, kunne du ha sikret det meste av overskuddet ditt - uten å selge aksjene dine for tidlig - ved å sette en stoppordre på et nivå rundt 600.

 5. Mens vi har fokusert på grunnleggende analyse i denne veiledningen, fordi den er en favoritt hos investorerene, kan du også vurdere å ta en titt på Teslas tekniske analysebilde som foretrekkes av tradere. Dette betyr å se på prislister for å finne mønstre som antyder at aksjekursen kan gå opp eller ned.

 6. Tesla kunngjorde en fem-for-en aksjesplitt i august 2020, men dette var bare en teknikk som ikke ville påvirke verdien av investeringen din. Det betyr ganske enkelt at Tesla-investorer som hadde 100 aksjer den gangen, fremover ville eie 500 aksjer verdt en femtedel av forrige pris. Så ingenting endret seg egentlig.