Home » News » Det meste av Wall Street stiger etter at en sentral inflasjonsrapport kommer opp som kult

Det meste av Wall Street stiger etter at en sentral inflasjonsrapport kommer opp som kult

News Team

De fleste amerikanske aksjer stiger torsdag etter at den siste oppdateringen om inflasjon styrket Wall Streets tro på at lettelser i renten kan komme så snart som i september.

S&P 500 var tilnærmet uendret i tidlig handel, nær rekordhøye, satt dagen før. Nasdaq-kompositten økte rekorden med 0,1 % fra klokken 9:35 østlig tid, mens Dow Jones Industrial Average falt 37 poeng, eller 0,1 %.

Aksjer som har en tendens til å dra mest nytte av enklere renter ledet an, for eksempel boligbyggere og eiendomseiere. Syv av hver 10 aksjer i S&P 500 steg, selv om tilbaketrekk for større, mer innflytelsesrike selskaper som Microsoft maskerte denne styrken.

Mindre selskaper som har ligget bak markedets storheter en stund var også sterke, og Russell 2000-indeksen for mindre aksjer sprang 1,8 % for å lede markedet.

Handlingen var mye sterkere i obligasjonsmarkedet, der rentene falt da tradernes veddemål bygget for at Federal Reserve snart skulle begynne å senke hovedrenten. Den har ligget i nesten et år på det høyeste nivået på mer enn to tiår.

Wall Street vil ha lavere renter fordi de kan frigjøre presset som bygges opp på økonomien på grunn av hvor dyrt det har blitt å låne penger for å kjøpe hus, biler eller annet på kredittkort. Fed-tjenestemenn har imidlertid sagt at de ønsker å se “flere gode data” om inflasjon før de trykker på avtrekkeren. De har holdt prisene høye for med vilje å legge press nedover på økonomien, i håp om å fullstendig stoppe den verste inflasjonen på generasjoner.

Wall Street ser torsdagens rapport, som viste mildere økninger enn forventet for prisene på bensin, biler og andre ting amerikanske forbrukere kjøpte i løpet av juni, som å gi nettopp det.

“Ett ord: sentralt,” sa Lindsay Rosner, leder for multisektorinvesteringer i Goldman Sachs Asset Management. “Med tre inflasjonstrykk mellom i morges og septembers Fed-møte, var dagens utskrift avgjørende for å hjelpe Fed med å få tillit til at inflasjonen fortsatt beveger seg i riktig retning.”

Etter rapportens utgivelse falt rentene på statskassen umiddelbart. Renten på den 10-årige statskassen falt til 4,19 % fra 4,28 % sent onsdag og fra 4,70 % i april. Det er et stort grep for obligasjonsmarkedet, og et slikt fall i avkastningen gir et stort løft for aksjekursene.

Den toårige statsrenten, som i større grad følger forventningene til Fed-aksjonen, falt til 4,51 % fra 4,62 % sent onsdag.

De lavere avkastningene hjalp majoriteten av det amerikanske aksjemarkedet til å stige. Eiendomseiere og verktøy ledet an fordi fallende avkastning gjør at deres relativt høye utbytte ser mer attraktive ut for investorer som søker inntekt.

Eiendomsinvesteringsfondene i S&P 500 hoppet med 1,8 % for den desidert største gevinsten blant de 11 sektorene som utgjør indeksen. Bruksaksjer var nest best i indeksen med en gevinst på 0,6 %.

Boligbyggere var også sterke på håp om at lavere boliglånsrenter ville juice industrien. PulteGroup steg 4,3 % og DR Horton steg 4 % for noen av de største gevinstene i S&P 500.

Foruten forhåpninger om kommende rentekutt, har forventninger om sterk resultatvekst midt i en spenstig, men avtagende økonomi også bidratt til å presse det amerikanske aksjemarkedet til rekord. Analytikere forventer at S&P 500-selskaper vil levere sin beste vekst på over to år denne kommende rapporteringssesongen, men det får en blandet start.

Delta Air Lines tapte 8,1 % etter å ha rapportert litt svakere inntekter og resultat for våren enn analytikere forventet. Flyselskapet sa at etterspørselen er sterk for toppsommerreiser, men det ga også en resultatprognose for inneværende kvartal som falt under Wall Streets estimater.

PepsiCo falt 1,4 % til tross for toppresultatprognosene for våren. Inntektene for det siste kvartalet kom litt utenfor analytikernes forventninger, og matvaregiganten sa at et viktig underliggende mål for inntekter sannsynligvis vil komme nederst i det tidligere anslåtte området for hele året.

På den vinnende enden var WD-40, som steg 1,7 % etter å ha rapportert sterkere fortjeneste og inntekter enn analytikere forventet.

I aksjemarkedene i utlandet steg japanske Nikkei 225 0,9 % for å sette enda et rekordhøyt nivå.

Indeksene var også sterke over store deler av resten av Asia og Europa.

Source: https://buystocks.co.uk/news/most-of-wall-street-rises-after-a-pivotal-inflation-report-comes-up-as-cool/