Home » News » Amerikanske aksjefutures stiger når Biden dropper presidentbudet; store inntekter ruver.

Amerikanske aksjefutures stiger når Biden dropper presidentbudet; store inntekter ruver.

News Team

Amerikanske aksjeindeksfutures steg i kveldsavtaler søndag etter at president Joe Biden brått trakk sitt bud på gjenvalg og godkjente visepresident Kamala Harris som den demokratiske kandidaten mot den republikanske frontløperen Donald Trump.

S&P 500 Futures steg 0,3 % til 5 572,50 poeng, mens Nasdaq 100 Futures steg 0,6 % til 19 832,50 poeng innen 19:29 ET (23:29 GMT). Dow Jones Futures steg 0,2 % til 40 640,0 poeng.

Futures steg med Wall Street-indeksene som pleiet tap av blåmerker forrige uke, ettersom økende forventninger om rentekutt førte til at investorer roterte ut av tungvektsteknologiaksjer og inn i mer økonomisk sensitive sektorer.

Fokus denne uken er på nøkkelinntekter i andre kvartal fra teknologisektoren, som forventes å gi flere pekepinner på hoveddriverne for et teknologirally i år, spesielt kunstig intelligens.

Den såkalte “Trump Trade” var også i spill, da investorer posisjonerte seg for mer proteksjonistisk politikk og handelstariffer i tilfelle et Trump-presidentskap.

Biden trekker seg fra løpet, Harris sett på som Dem. nominert

Bidens tilbaketrekning kommer midt i økende oppfordringer fra medlemmer og givere av partiet hans om at han skal trekke seg, på grunn av bekymringer over hans mentale helse og at han kanskje ikke er i stand til å stille effektivt mot Trump.

Biden sa at han vil fokusere på å sone hele sin periode frem til januar 2025.

Men selv om den 46. presidenten støttet Harris som hans etterfølger, må hun fortsatt bli offisielt nominert av det demokratiske partiet med en avstemning i august. Trump ble nominert som den republikanske presidentkandidaten forrige uke.

CBS-målingsdata fra forrige uke viste Trump-måling bedre enn Biden, spesielt i kjølvannet av et mislykket attentat mot den tidligere presidenten. Det viste også at Trump hadde en liten fordel over Harris.

“Trumps uttalte retningslinjer inkluderer bredt baserte importtariffer, immigrasjonsgrenser og tilbaketrekking fra traktatforpliktelser. Etter hvert som Trumps meningsmålingsresultater har løftet seg, har markedene favoriserte handler som forventer flere handelsbarrierer og muligens høyere inflasjon», skrev ANZ-analytikere i et notat.

“Noen meningsmålinger har gjort at Harris presterer bedre enn Biden mot Trump, og demokratene vil håpe at de neste meningsmålingene har en Harris-drevet støt.”

Forventningene om et Trump-presidentskap drev også en rotasjon til aksjer med større sannsynlighet for å dra nytte av strammere amerikansk handelspolitikk og vennligere forretningsforhold i landet. Denne masserotasjonen av teknologi utløste store tap på Wall Street.

S&P 500 falt 0,7 % til 5 505,0 poeng på fredag, mens NASDAQ Composite falt 0,8 % til 17 726,94 poeng. Dow Jones Industrial Average falt 0,9 % til 40 646,0 poeng.

Alfabet, Tesla-inntekter på trykk

Inntjeningssesongen for andre kvartal er satt til å fortsette denne uken, med nøkkelinntekter fra Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) og Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) på tirsdag.

Fokuset vil være rett og slett på hvordan de to planlegger å inkorporere kunstig intelligens ytterligere i produktene sine, mens Tesla også vil bli observert mens den sliter med avtagende salg.

Inntekter fra andre store, inkludert Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), General Electric Company (NYSE: GE), Texas Instruments Incorporated (NASDAQ: TXN) og Visa Inc Class A (NYSE: V) er også på tap i de kommende dagene .

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-biden-drops-presidential-bid-major-earnings-loom/