Home » News » Tesla-aksjen stiger på planene om å utvide full selvkjøring globalt.

Tesla-aksjen stiger på planene om å utvide full selvkjøring globalt.

News Team

Tesla, Inc. (NASDAQ: TSLA) kunngjorde planer om å lansere sitt Full Self Driving (FSD)-produkt i Europa og Kina innen tidlig 2025, som markerer en betydelig utvidelse av den avanserte førerassistentteknologien.

Elbilprodusenten, ledet av administrerende direktør Elon Musk, har som mål å introdusere den betalte tilleggsfunksjonen i disse nøkkelmarkedene i påvente av regulatorisk godkjenning. Dette trekket kommer ettersom Teslas aksjer opplever bemerkelsesverdige gevinster, noe som gjenspeiler investoroptimisme om selskapets fremtid innen teknologi for autonom kjøring.

Teslas utvidelse av full selvkjørende teknologi

Tesla avslørte sine intensjoner om å bringe FSD til europeiske og kinesiske markeder gjennom et innlegg på X-plattformen for sosiale medier. Selskapet forventer å lansere funksjonen i første kvartal av 2025, med Musk som tidligere har uttrykt tillit til å oppnå regulatorisk godkjenning innen utgangen av 2024.

FSD, en oppgradering til Teslas eksisterende autopilotsystem, er allerede tilgjengelig i en eller annen form i begge regioner, med Kina som for tiden tilbyr et premiumalternativ kalt Enhanced Autopilot.

Til tross for navnet, gjør ikke Full Self Driving kjøretøyer helt autonome. Sjåfører må fortsatt være oppmerksomme og klare til å ta kontroll når som helst. Teknologien representerer en avgjørende del av Musks strategi for å posisjonere Tesla som ledende innen AI og selvkjørende evner.

Imidlertid står selskapet overfor flere utfordringer, inkludert regulatoriske hindringer, konkurranse fra etablerte aktører som Waymo og Pony.ai, og behovet for å håndtere forbrukernes forventninger om systemets begrensninger.

Tesla-aksjeytelse og økonomiske utsikter

Fra kl. 10:27 EDT den 5. september 2024 handlet Teslas aksje (TSLA) til $234,68, opp 6,96 % for dagen. Selskapets markedsverdi var på 750,165 milliarder dollar, noe som gjenspeiler posisjonen som en av de mest verdifulle bilprodusentene globalt.

Teslas økonomiske beregninger viser et blandet bilde, med et etterfølgende P/E-forhold på 61,63 og en fremtidig P/E på 69,44, noe som indikerer høye vekstforventninger fra investorer.

Teslas årlige avkastning på -5,50 % ligger bak S&P 500s gevinst på 16,27 %, men dens femårsavkastning på 1 496,11 % overgår det bredere markedet betydelig.

Selskapet rapporterte en total omsetning på 95,32 milliarder dollar og en nettoinntekt på 12,39 milliarder dollar over de siste tolv månedene, med en fortjenestemargin på 13,00 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-surges-on-plans-to-expand-full-self-driving-globally/