Home » News » Wall Street følger jevnt med økonomiske rapporter med få overraskelser.

Wall Street følger jevnt med økonomiske rapporter med få overraskelser.

News Team

Amerikanske aksjer holder seg relativt stabilt torsdag etter et par rapporter om økonomien som nærmet seg forventningene.

S&P 500 var praktisk talt uendret i tidlig handel og forblir på sporet for en fjerde vinneruke på de siste fem. Den har klatret tilbake innen 2 % av rekorden som ble satt i juli etter en rystende sommer.

Dow Jones Industrial Average var opp 47 poeng, eller 0,1 %, ved 9:35 am Eastern Time, og Nasdaq-kompositten var 0,1 % høyere.

Statsobligasjonsrentene var også relativt stabile i obligasjonsmarkedet etter rapporter om permitteringer og inflasjon som inkluderte få overraskelser. Dataene gjorde lite for å endre den overordnede troen i markedet på at den amerikanske økonomien avtar, sammen med inflasjonen, og at Federal Reserve vil levere et rentekutt neste uke i håp om å beskytte arbeidsmarkedet og forhindre en resesjon.

En rapport sa at antallet amerikanske arbeidere som søkte om arbeidsledighetstrygd forrige uke steg litt, selv om det fortsatt er lavt i forhold til historien. En annen sa at prisene på grossistnivå var 1,7 % høyere i august enn året før. Det er en nedgang fra julis inflasjonstakt, men et underliggende mål på inflasjonen som økonomer ser som en bedre prediktor for fremtidige trender, tikkede også opp mer enn forventet.

Inflasjonsdataene var lik onsdagens rapport om priser på amerikansk forbrukernivå. Det holdt handelsmenn til å satse på at Fed ville levere et kutt i tradisjonell størrelse på et kvart prosentpoeng neste uke, i stedet for det større halvpoenget som noen tidligere hadde forventet.

Mens lavere renter hjelper til med økonomien og investeringsprisene, kan de også gi inflasjonen mer drivstoff.

I obligasjonsmarkedet steg renten på den 10-årige statskassen til 3,68 % fra 3,66 % sent onsdag. Den toårige statsrenten, som mer følger forventningene til Fed-bevegelsen, var litt jevnere. Den steg til 3,66% fra 3,65%.

Ethvert rentekutt fra Fed vil være det første på mer enn fire år, ettersom det de siste årene har vært mer fokusert på å bekjempe inflasjonen. Over Atlanterhavet har grep for å beskytte økonomien allerede begynt. Den europeiske sentralbanken kuttet renten med et kvart prosentpoeng torsdag, andre gang det er gjort det for å støtte økonomisk vekst.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-is-steady-following-economic-reports-with-few-surprises/