Home » News » De fleste asiatiske markedene gikk opp foran Fed, men Tokyo rammet av sterk yen.

De fleste asiatiske markedene gikk opp foran Fed, men Tokyo rammet av sterk yen.

News Team

De fleste asiatiske markeder steg tirsdag, men Tokyo sank mer enn én prosent ettersom eksportører ble rammet av en sterkere yen med handelsmenn som forberedte seg på et kraftig rentekutt i USA og et sentralt japansk sentralbankmøte.

Veddemål på at Federal Reserve reduserer lånekostnadene med så mye som et halvt prosentpoeng har økt de siste dagene, med observatører som antyder at tjenestemenn ønsker å forhåndslaste en forventet rekke reduksjoner.

Det har tynget dollaren, som sank under 140 yen mandag for første gang siden sommeren 2023 og også svekket mot sine andre store konkurrenter.

En rekke data de siste månedene har indikert at amerikansk inflasjon er i ferd med å falle tilbake til Feds to prosent-mål, mens arbeidsmarkedet avtar, noe som gir beslutningstakere rom til å løsne pengepolitikken.

Banksjef Jerome Powell har allerede foreslått at tjenestemenn vil begynne å kutte, men debatten har fokusert på om de vil gå for 25 basispunkter eller 50, med noen advarsler om at det større alternativet kan signalisere at det er en viss bekymring for økonomien.

Påfølgende store glipp av jobbskaping i juli og august vakte frykt for en resesjon, selv om politikere har sett på å dempe den praten.

En uavhengig analytiker Stephen Innes sa: “Dataene om arbeidsmarkedet og inflasjonen har ikke akkurat skreket etter et massivt kutt, men det har ikke stoppet markedet fra å satse.

“Med et kutt på 50 basispunkter som ser ut som en sikker ting, kan skuffelse være i horisonten hvis Fed trekker seg tilbake med bare 25 basispunkter.

“Det første snittet er imidlertid bare forretten – hovedretten kommer med Jay Powells pressekonferanse og Feds punktplott, som sannsynligvis vil sette tempoet for resten av året,” la han til, med henvisning til bankens veiledning om priser.

Den styrkende yenen – som er opp rundt 13 prosent fra det lave trykket på fire tiår i juli – traff Nikkei 225 i Tokyo da eksportørene ble solgt.

Indeksen var ned mer enn to prosent ved pausen da traderne kom tilbake fra en langhelg.

Optimismen for et stort Fed-kutt økte imidlertid de fleste andre asiatiske markeder, med Hong Kong, Sydney, Singapore, Manila og Jakarta.

Shanghai, Seoul og Taipei var stengt på grunn av høytidene.

Med Fed sett på som sikker på å kutte renten onsdag for første gang siden 2020, venter investorer spent på Bank of Japans politiske beslutning på fredag etter at den økte to ganger i år, som var de første økningene på 17 år.

Tjenestemenn i Tokyo er spådd å stå klappet, men et overraskende trekk i juli utløste uro på globale markeder og førte til den massive avviklingen av såkalte yen-bærehandler der investorer bruker den billige valutaen til å kjøpe høyavkastende eiendeler som aksjer.

Analytikere ved Asymmetric Advisors sa at de “ikke tror BoJ vil heve rentene igjen på veldig kort sikt gitt svekket utenlandsk etterspørsel og den nylige yenens styrke, som har lettet noe press på Japans sentralbank om å handle”.

Imidlertid la de til at “vi ser mer rom for yens appresiering ettersom presset nå øker på den amerikanske sentralbanken for å lette pengepolitikken mer aggressivt for å støtte den amerikanske økonomien”.

Source: https://buystocks.co.uk/news/most-asian-markets-up-ahead-of-fed-but-tokyo-hit-by-strong-yen/