Home » News » Nike-aksjen stiger med 8 % i ettertid etter beslutningen om å erstatte administrerende direktør med en langvarig bedriftsveteran.

Nike-aksjen stiger med 8 % i ettertid etter beslutningen om å erstatte administrerende direktør med en langvarig bedriftsveteran.

News Team

Nike Inc. kastet ut den beleirede administrerende direktøren John Donahoe og brakte mangeårige administrerende direktør Elliott Hill ut av pensjonisttilværelsen for å gjenopprette det slitende atletikkmerket til sine glansdager.

Hill, 60, begynte i Nike i 1988 og fungerte som president for forbruker og markedsplass før han gikk av med pensjon i 2020. Han tar over 14. oktober. Donahoe, 64, går av med pensjon 13. oktober og forblir rådgiver i Nike til 31. januar.

Nike (NKE)-aksjen hoppet så mye som 11 % i utvidet handel i New York. Aksjen falt 25 % i år gjennom torsdagens stengetid.

Salget til sportsklærfirmaet har falt ettersom forbrukerne har sett seg lei av livsstilsskoene. Nike tapte terreng til oppkomne atletiske merker som On og Hoka, samt mer etablerte rivaler som Adidas.

Permitteringer som påvirket 2 % av arbeidsstyrken og en kostnadsbesparelsesplan på 2 milliarder dollar sviktet moralen og fikk ansatte til å spørre om Donahoe var den rette personen til å møte øyeblikket. Han har vært på det varme setet siden Nike kuttet ned inntektsprognosen i desember og advarte i juni om at salget for det nye regnskapsåret ville være under forventningene.

“Vi er alle klar over at vi har møtt utfordringer det siste året, men grunnlaget vårt er fortsatt ekstremt sterkt,” sa styreformann Mark Parker i et medarbeidermemo sett av Bloomberg News. “Nå, mer enn noen gang, må vi komme sammen for å akselerere og oppfylle potensialet vårt for å bygge det neste for Nike Inc.s vekst.”

Investorer vil se etter det nye regimet for å få fart på produktutviklingen og frigjøre mer av den banebrytende sneakerteknologien som en gang definerte merkevaren. I løpet av det siste året har Nike manglet nok nye spennende produkter til å sykle i og holde kunder interessert.

“En ny administrerende direktør endrer dynamikken for den kommende analytikerdagen, og vi tror at det blåser nytt liv og håp inn i et halvforlatt blue-chip-selskap i et miljø hvor investorer ser etter akkurat det,” Simeon Siegel, analytiker i BMO Capital Markets , sa i et notat til kunder, med henvisning til investorbegivenheten 19. november.

Barclays-analytiker Adrienne Yih skrev at endringen var “stort sett forventet” og er “en positiv utvikling gitt selskapets ytelse.”

Hill hadde vært en del av en gruppe tidligere Nike-ledere som ga råd til Donahoe mens han var administrerende direktør, ifølge en tidligere ansatt som var uautorisert til å snakke offentlig om saken. Hill, som har hatt et langvarig forhold til medgründer Phil Knight, hadde tidligere blitt fløyet opp som en potensiell etterfølger til Parker tilbake i 2019 før Donahoe offisielt ble utnevnt til administrerende direktør.

I selskapets uttalelse som kunngjorde endringen, bemerket Parker at han har jobbet med Hill «i mer enn 30 år».

Hill, som studerte kinesiologi og sportsledelse, jobbet som atletisk trener ved Texas Christian University og Dallas Cowboys. Han startet en baseballklubb i Austin etter å ha trukket seg tilbake fra Nike.

Hill er satt til å motta en grunnlønn på 1,5 millioner dollar som administrerende direktør, mens han kan motta årlige bonuser på 200 % av dette beløpet for å nå målene, ifølge en fil. Selskapet tilbød ham også en årlig målrettet langsiktig incentivtildeling på $15,5 millioner, og han vil motta en engangsutbetaling på $4 millioner og egenkapital verdsatt til $3 millioner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nike-shares-surge-8-afterhours-after-decision-to-replace-ceo-with-longtime-company-veteran/