Home » News » Wall Street driver rundt rekordhøyene.

Wall Street driver rundt rekordhøyene.

News Team

S&P 500 var 0,2 % høyere i morgenhandelen, kom etter sin femte vinneruke på de siste seks, og snurret rundt rekorden satt på torsdag. Dow Jones Industrial Average gikk opp med 3 poeng, eller mindre enn 0,1 %, etter å ha satt rekord fredag. Nasdaq-kompositten var 0,2 % høyere, fra klokken 9:55 østlig tid.

En gevinst på 5,9 % for Constellation Energy bidro til å lede markedet. Aksjen økte til oppgangen på 22,3 % fra fredag etter at selskapet sa at det ville starte Three Mile Island atomkraftverk på nytt og selge kraften til Microsoft.

Intel steg 2,1 % da den fortsatte å klatre etter rapporter om at Qualcomm er interessert i å kjøpe deler av eller hele brikkeselskapet. Qualcomm var flat.

Finansmarkedene har generelt boltret seg høyere etter at Federal Reserve i forrige uke kuttet hovedrenten sin for første gang på mer enn fire år med uvanlig mye. Håpet er at når den fortsetter å kutte renten, vil løftingen som gis til den amerikanske økonomien hjelpe den til å unngå en resesjon.

Men noen kritikere sier at Federal Reserve kan komme for sent, med arbeidsmarkedet allerede avtagende, og kaller aksjekursene for høye.

En rapport mandag morgen antydet at amerikansk forretningsaktivitet ikke vokser så raskt som økonomer forventet, hovedsakelig på grunn av en fortsatt nedgang i industrien. Den foreløpige rapporten fra S&P Global sa at amerikansk produksjon krympet mer alvorlig i september enn i august og nådde et lavpunkt på 15 måneder. Det har vært en av delene av økonomien som er mest skadet av høye renter.

De samlede tallene antyder en amerikansk økonomi som fortsatt vokser i sunn takt, ifølge Chris Williamson, sjeføkonom i S&P Global Market Intelligence. “Men noen varsellamper blinker, spesielt når det gjelder avhengigheten av tjenestesektoren for vekst, ettersom produksjonen forble i nedgang og det bekymringsfulle fallet i forretningstilliten.”

Han pekte også på dempet aktivitet blant bedrifter gitt usikkerhet på vei inn mot det amerikanske valget i november.

Flere rapporter som kommer denne uken kan gi mer kontekst om hvor den amerikanske økonomien står. En på torsdag vil gi den siste avlesningen for den amerikanske økonomiens vekst til våren og en annen på fredag vil se på hvor mye amerikanske forbrukere bruker.

Slike økonomiske rapporter, spesielt om arbeidsmarkedet, har topp prioritet på Wall Street fordi hovedfrykten nå er en nedgang i arbeidsmarkedet. Det er et bemerkelsesverdig skifte fra tidligere år da mest oppmerksomhet var på alt relatert til inflasjon.

Men nå som inflasjonen har sunket betydelig fra toppen for to somre siden, har Fed skiftet gir.

Den føler mindre behov for å holde rentene høye for å bremse økonomien nok til å dempe inflasjonen, derav forrige ukes kutt på et halvt prosentpoeng til hovedrenten. Og det føles mer press for å støtte opp arbeidsmarkedet og den generelle økonomien, derav forpliktelsen til å fortsette å kutte renten i år og neste år.

I obligasjonsmarkedet steg renten på den 10-årige statskassen til 3,77 % fra 3,74 % sent fredag. Renten på den toårige statskassen, som beveger seg mer med forventningene til Fed-aksjonen, steg opp til 3,61 % fra 3,60 % sent fredag.

I aksjemarkedene i utlandet var indeksene blandet i Europa etter at foreløpige data antydet at forretningsaktiviteten i eurosonen er svakere enn økonomer forventet. Tysklands DAX steg 0,6 %, mens den franske CAC 40 økte med 0,1 %.

I Asia ble bevegelsene for indekser også dempet. Indeksene steg 0,4 % i Shanghai, men falt 0,1 % i Hong Kong etter at Kinas sentralbank reduserte sin 14-dagers omvendte gjenkjøpsrente på mandag. Det fulgte beslutningen om å holde styringsrentene uendret forrige uke da investorene hadde ventet et kutt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-drifts-around-its-record-highs/