Home » News » Tesla-aksjen dukker opp midt i bullish salgsprognoser mens robotaxi avduker.

Tesla-aksjen dukker opp midt i bullish salgsprognoser mens robotaxi avduker.

News Team

Tesla-aksjen (TSLA) er på vei oppover mens investorer venter på selskapets lenge etterlengtede robotaxi-debut og Teslas salgstall for tredje kvartal.

Aksjene i det Elon Musk-styrte elbilselskapet steg nesten 2 % tirsdag morgen etter å ha steget 5 % i mandagshandelen. Tesla skal endelig avduke sine førerløse førerhus 10. oktober etter måneder med forsinkelser. Også i begynnelsen av oktober vil selskapet kunngjøre sine leveranser for tredje kvartal. Wall Street-analytikere spår at salget vil øke med 6 % fra i fjor til rundt 460 000 elbiler.

Barclays-analytiker Daniel Levy sa i et bullish notat til investorer på mandag at han forventer at Tesla-leveransene vil hoppe høyere enn det konsensusanslaget. Levy-prognoser Tesla vil levere rundt 470 000 elbiler, noe som vil representere et hopp på 8 % fra i fjor. Han pekte på en økning i salget i Kina, til tross for at den innenlandske rivalen BYD (1211. HK) presterte langt dårligere.

“Gitt de positive datapunktene som er rapportert så langt i kvartalet, spesielt i Kina, tror vi at Teslas salgsbane er godt forstått og investorer forventer et sterkere resultat,” skrev Levy mandag.

I et separat intervju med Yahoo Finance tirsdag sa Levy at han forventer at Tesla vil rapportere beskjedent større fortjenestemarginer i sin kommende kvartalsrapport. Likevel har Levy opprettholdt sin like ratevurdering av Tesla-aksjen, og bemerket at teamet hans “administrerer forventningene våre” gitt stigende tariffer som vil påvirke elbilmarkedet.

Tesla har møtt flere høyprofilerte problemer det siste året – fra store sikkerhetsproblemer og massetilbakekallinger til fabrikkstans, permitteringer og økt konkurranse i Kina. Tre ledende Tesla-ledere trakk seg denne våren. Men etter en dyster resultatrapport for første kvartal, klarte Tesla seg bedre enn forventet i den påfølgende perioden takket være priskutt. Leveransene i andre kvartal utgjorde nesten 440 000, noe som lett overgikk analytikernes forventninger.

Selskapets aksjer har fullført en andre betydelig snuoperasjon i 2024. Oppgangen på mandag gjorde at den var relativt flat for året. Levy sa at Teslas robotaxi-dag sannsynligvis vil legge til den oppadgående banen.

Tesla satser på å lykkes i et marked der andre har møtt hindringer. I likhet med hvordan han tar på romfart og hjernebrikker, virker Musks løfte om en verden fylt med førerløse biler langt unna. Andre forsøk på å introdusere autonome drosjer i bytrafikken har vært kaotiske – til og med katastrofale.

Alfabet-eide (GOOG) Waymo ble undersøkt av den føderale regjeringen etter krasj og trafikkbrudd denne våren, og i juni tilbakekalte selskapet sin flåte på nesten 700 førerløse biler. Waymo er imidlertid tilbake på det, og kunngjorde nylig et utvidet partnerskap med Uber (UBER) som vil bringe drosjer til flere byer.

General Motors-eide (GM) Cruise vil også ta ut på veien igjen etter å ha stanset operasjonene i fjor da en førerløs drosje traff en fotgjenger og dro henne 20 fot – denne gangen med menneskelige sjåfører.

“De fleste har fortsatt ingen anelse om hvor knusende god Tesla FSD vil bli,” sa Musk i et innlegg på X, tidligere Twitter, i slutten av mars, med henvisning til Teslas “Full Self-Drive”-modus. “Det vil være overmenneskelig i en slik grad at det vil virke rart i fremtiden at mennesker kjører bil, selv når de er utmattet og fulle!”

Etter å ha blitt skjøvet tilbake gjentatte ganger, kan Teslas Robotaxi-dag 10. oktober vise om Tesla er opp til oppgaven med å flytte opinionen mot den typen fremtid som Musk ser for seg.

“Det er en veldig lang tidsramme for virkelig, virkelig å tjene penger på verdien av denne FSD,” sa Levy til Yahoo Finance tirsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-pops-amid-bullish-sales-forecast-as-robotaxi-unveiling-looms/