Home » News » Wall Street henger nær rekordene etter ville svingninger i asiatiske markeder.

Wall Street henger nær rekordene etter ville svingninger i asiatiske markeder.

News Team

Amerikanske aksjer henger nær sine rekorder mandag etter en vill start på uken for finansmarkedene i Asia, der japanske aksjer falt og kinesiske indekser steg.

S&P 500 var flat i middagshandelen, og kom ut av sin sjette vinneruke på de siste syv. Dow Jones Industrial Average trakk seg tilbake 125 poeng, eller 0,3 %, fra sitt rekordhøye på fredag. Nasdaq-kompositten var 0,1 % høyere, fra klokken 11:30 østlig tid.

Det er en pause for Wall Street etter katapulten til rekorder om håp om at den avtagende amerikanske økonomien kan fortsette å vokse mens Federal Reserve kutter renten for å tilby den mer juice. En stor test kommer fredag når den amerikanske regjeringen tilbyr sin siste månedlige oppdatering på arbeidsmarkedet.

En altoverskyggende bekymring på Wall Street er om økonomien allerede er på vei mot en resesjon. Selv om Fed kuttet rentene tidligere denne måneden og har indikert at mer lettelse er på vei, har amerikanske arbeidsgivere allerede begynt å redusere ansettelsen. Før denne måneden hadde Fed holdt renten på to tiår høye i håp om å bremse økonomien nok til å stoppe høy inflasjon.

“Lønningslister er fortsatt den største katalysatoren” for det amerikanske aksjemarkedet frem til valget, skrev strateger og økonomer i Bank of America i en BofA Global Research-rapport.

Hos Goldman Sachs sa økonomen David Mericle at han forventer at fredagens rapport viser at ansettelsesforholdet i september var sterkere enn 146 000 veksten i lønnslistene som økonomer over hele Wall Street generelt anslår.

Tidligere kunne et sterkere tall enn ventet ha skadet aksjemarkedet ved å vekke bekymringer om press oppover på inflasjonen. Men nå vil det sannsynligvis bli ønsket velkommen som et signal om at en resesjon ikke bør være like stor bekymring.

Renter og styrken til økonomien er vanligvis de to viktigste spakene som setter prisene på aksjer. I Asia trakk spakene i motsatte retninger.

Japanske Nikkei 225 falt 4,8 % på grunn av bekymringer om at landets kommende statsminister vil støtte høyere renter og annen politikk som investorer ser på som mindre markedsvennlig. Shigeru Ishiba skal ta over tirsdag.

Ishiba har uttrykt støtte til Bank of Japans trekk for å trekke renten bort fra deres nesten null-nivå, noe som legger oppover press på verdien av den japanske yenen. En sterkere yen kan skade fortjenesten for japanske eksportører, som selger i andre valutaer og deretter konverterer dem tilbake til yen.

Toyota Motors aksje falt 7,6 % i Tokyo, mens Honda Motors falt 7 % mandag.

Stellantis, selskapet som eier Jeep-merket og andre, falt 14,9 % i Milano etter å ha kuttet prognosen for kommende overskudd. Den siterte investeringer for å snu sin amerikanske virksomhet og økte kinesisk konkurranse.

Det bidro igjen til å trekke ned bilprodusentene Ford Motor og General Motors på Wall Street. Ford falt 2,3 %, og GM falt 3,8 %.

Også på Wall Street tapte cruiseskipsoperatøren Carnival 2,3 % selv om den rapporterte sterkere fortjeneste og inntekter for siste kvartal enn analytikere forventet. Det ga en prognose for vekst av et viktig underliggende mål på overskuddet i inneværende kvartal som falt under analytikernes anslag.

En annen gevinst for Apple bidro til å oppveie disse tapene og var den sterkeste kraften som presset oppover på S&P 500. Etter å ha svekket seg i slutten av juli med andre Big Tech-aksjer på grunn av bekymringer om at prisene deres hadde skutt for høyt, har Apples aksjer klatret tilbake mot alt. – Høyeste slutt på $234,82. Den steg 1,9 % mandag til 232,01 dollar.

I Kina steg indeksene 8,1 % i Shanghai og 2,4 % i Hong Kong etter de siste kunngjøringene om stimulanser for verdens nest største økonomi. Det var den beste dagen for Shanghai-aksjer på nesten 16 år.

Kinas sentralbank annonserte søndag grep for å senke boliglånsrentene for eksisterende boliglån innen 31. oktober. Dette fulgte en mengde kunngjøringer forrige uke fra Kinas sentralbank og regjeringen hadde til hensikt å støtte opp om den kinesiske økonomien, hvis vekst delvis har avtatt fordi av vekten til en eiendomssektor som sliter.

Markedene på fastlands-Kina vil være stengt tirsdag til 7. oktober for en høytid som markerer 75 år med kommunistisk styre.

I obligasjonsmarkedet steg renten på det amerikanske 10-årige statsobligasjonen til 3,77 % fra 3,75 % sent fredag. Den toårige avkastningen, som i større grad følger forventningene til hva Fed vil gjøre med kortsiktige renter, la til mer. Den klatret til 3,60 % fra 3,56 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-hangs-near-its-records-after-wild-swings-in-asian-markets/