Home » News » Indeksene faller og gir avkastning, oljeprisen stiger foran inntjening og ferske økonomiske data.

Indeksene faller og gir avkastning, oljeprisen stiger foran inntjening og ferske økonomiske data.

News Team

Amerikanske aksjer trakk seg tilbake fra nesten rekordhøye nivåer på mandag, med alle de tre store glidende gjennomsnittene som falt med rundt 1 %.

Flere risikofaktorer presset aksjene ned på mandag, inkludert et hopp i renter og oljepriser, den økende intensiteten til orkanen Milton, og negativ nyhetsstrøm for et par mega-cap teknologiaksjer.

Den 10-årige amerikanske statsrenten hoppet tilbake over 4 % på mandag, og representerer det høyeste nivået på omtrent to måneder. Fredagens utgivelse av jobbrapporten i september utløste bevegelsen høyere i avkastning.

Den sterkere enn forventet lønnsrapport for ikke-gårdsbruk viste at arbeidsgivere la til 254 000 jobber forrige måned, og knuste estimater på rundt 150 000. Arbeidsledigheten falt også litt til 4,1 %.

I mellomtiden fortsatte oljeprisene å stige mandag, og steg med rundt 4 % ettersom spenningene i Midtøsten fortsatte å ulme på førsteårsdagen for det Hamas-ledede angrepet mot Israel.

Økningen i oljeprisen og den sterkere jobbrapporten vekker frykt for et potensielt oppsving i inflasjonen, noe som vil bety færre rentekutt fra Federal Reserve.

“Etter fredagens sterke sysselsettingsrapport kan konsensus svinge til “ingen hastverk med å lette ytterligere” i løpet av høsten. Vi kan ikke utelukke at “høyere i lengre tid” gjør comeback denne vinteren. Vi er i ingen-og-ferdig leiren for resten av dette året,” sa Yardeni Research i et notat mandag.

Til slutt sendte en Wells Fargo-analytikernedgradering av Amazon aksjen ned med omtrent 3 %, mens Alphabet- aksjen falt 2 % etter at en dommer beordret selskapet til å åpne appbutikken sin for mer konkurranse, og ga en seier til Epic Games.

Investorer vil rette oppmerksomheten mot inntjeningssesongen, som starter denne uken med resultater fra PepsiCo på tirsdag, etterfulgt av den første av de store bankene på fredag.

Endelig kommer også september KPI-rapporten denne torsdagen. Økonomer forventer at KPI-indeksen vil stige 2,3 % år-over-år i september, ned fra 2,5 % i august. Bank of America-analytikere bemerker at en oppsideoverraskelse i forrige måneds inflasjonsavlesning har potensial til å sende aksjer på en berg-og-dal-bane denne uken.

Source: https://buystocks.co.uk/news/indexes-drop-and-yields-oil-prices-spike-ahead-of-earnings-and-fresh-economic-data/