Home » News » Aksjer i USA og Europa faller på grunn av amerikanske inflasjonsdata.

Aksjer i USA og Europa faller på grunn av amerikanske inflasjonsdata.

News Team

Aksjene falt i New York og Europa torsdag da den siste amerikanske inflasjonsrapporten styrket argumentet for et lavere tempo i rentekutt.

Alle de tre store amerikanske Wall Street-indeksene var lavere i den tidlige handelen etter at Dow-en og den bredere S&P 500-indeksen hadde oppjustert alle tiders høyder onsdag.

I Europa var Paris og Frankfurt lavere midt på ettermiddagen, mens London var lite endret.

Tidligere på dagen vendte kinesiske aksjemarkeder tilbake til vinnende måter, og avsluttet med solide gevinster etter at Kinas sentralbank tok grep for å øke kjøpene av selskapets aksjer.

Målt ved konsumprisindeksen avtok den amerikanske årlige inflasjonen til 2,4 prosent i september fra 2,5 prosent i august, rapporterte regjeringen.

Men et kjernemål for inflasjon som fjerner flyktige mat- og energikostnader steg til 3,3 prosent fra 3,2 prosent i august.

Begge tallene var raskere enn hva analytikere hadde forventet, og kombinert med en sterk amerikansk jobbrapport i forrige uke, styrker de argumentet for at den amerikanske sentralbanken bare foretar små reduksjoner i utlånsrentene.

“De siste KPI-tallene er neppe en katastrofe, men etter en langt sterkere enn forventet jobbrapport forrige uke, stiller mange spørsmål ved Feds beslutning om å kutte med 50 basispunkter forrige måned,” sa Bret Kenwell, analytiker ved eToro.

“De to rapportene har nesten tatt ytterligere 50 basispunkter fra tabellen neste måned, mens noen kan hevde at det utelukker et rentekutt av noe slag i november.”

Imidlertid var det noen motstridende nyheter torsdag, med antallet amerikanere som søkte om arbeidsledighetstrygd i forrige uke, som hoppet til 258 000, det høyeste nivået på et år.

Analytikere advarte om at den ofte flyktige statistikken kunne ha blitt forvrengt av orkaner over hele den sørøstlige delen av landet.

“Disse økende påstandene antyder en viss oppmykning i arbeidsmarkedet, men etter en utblåsningsrapport om ikke-farm-lønn i forrige uke, er det ikke mange som er så sikre på et myknerende arbeidsmarked,” sa Fawad Razaqzada, analytiker ved Forex.com og City Index.

“Mer data er nødvendig for mange investorer for å danne seg sterke meninger om retningen til det amerikanske arbeidsmarkedet og dermed rentene.”

I London torsdag steg aksjene i GSK mer enn fem prosent etter at det britiske farmasøytiske selskapet gikk med på å betale 2,3 milliarder dollar i USA for å avslutte rettssaker som påsto at dets Zantac halsbrannmedisin forårsaket kreft.

Tidligere på dagen stengte Shanghais børs 1,3 prosent høyere torsdag og Hong Kong steg 3,0 prosent.

Markedene i Hong Kong og fastlandet pisket denne uken da euforien over Kinas nylige tiltak for å øke økonomien ble dempet av en pressekonferanse som ikke klarte å avsløre flere tiltak eller gi detaljer om de som allerede var annonsert.

Torsdag ønsket imidlertid investorer nyheten velkommen om at People’s Bank of China hadde offentliggjort detaljer om en “byttefasilitet” som vil gi “kvalifiserte verdipapirer, fond og forsikringsselskaper” tilgang til mer enn 70 milliarder dollar i likviditet for å kjøpe aksjer.

Oljeprisen hoppet rundt 1,5 prosent da volatiliteten fortsatte å dominere råoljemarkedet, med prisene som steg etter at Israels forsvarsminister lovet at landet hans ville angripe Iran som gjengjeldelse for forrige ukes missilangrep.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-europe-stocks-fall-on-us-inflation-data/