Home » News » Asiatiske aksjer stiger etter at Kina sier at det trengs mer hjelp for sin avtagende økonomi.

Asiatiske aksjer stiger etter at Kina sier at det trengs mer hjelp for sin avtagende økonomi.

News Team

Asiatiske aksjer tok terreng på mandag, med aksjer i Kina som steg mer enn 1 % etter at finansministeren i helgen sa at det trengs mer stimulans for den avtagende økonomien.

Amerikanske futures var lite endret og oljeprisen trakk seg tilbake.

Kinas finansminister sa lørdag at regjeringen ser på flere måter å øke økonomien på, men han ga ikke detaljer om en stor ny stimuleringsplan. Aksjeinvestorer og analytikere har håpet på en plan på opptil 2 billioner yuan, eller rundt 280 milliarder dollar.

Imidlertid har alle uttrykk for støtte en tendens til å presse prisene høyere, og “nasjonallaget” av store statlige selskaper og finansinstitusjoner har en tendens til å veie inn med aksjekjøp for å bidra til å stabilisere markedene, sier analytikere.

“Djevelen, som de sier, er alltid i detaljene – eller i dette tilfellet, den påfallende mangelen på dem. Når det kommer til kinesiske politiske orienteringer, er det vanligvis helt surt og ingen biff, sa Stephen Innes fra SPI Asset Management i en kommentar. “I midten av uken vil vi se om markedsbudet har ben, og ved månedsslutt vil vi vite sikkert om Beijing leverer varene eller om det bare er mer røyk og speil.”

Shanghai Composite-indeksen steg 1,7 % til 3 271,06 og det mindre markedet i Shenzhen steg 1,9 %. Hong Kongs Hang Seng-indeks tapte 0,4 % til 21 164,93.

Kina rapporterte at forbrukerinflasjonen svekket seg i september og at engrosprisene falt ytterligere, noe som gjenspeiler fortsatt svakhet i innenlandsk etterspørsel som har ansporet regjeringen til en rekke tiltak ment å gjenopplive fallende boligsalg og andre utgifter.

Storskala kinesiske militærøvelser rundt Taiwan og de avsidesliggende øyene på mandag så ut til å ha liten innvirkning på markedene.

Taiwans Taiex var opp 0,4 prosent.

Tokyos markeder var stengt på grunn av en helligdag. I Sør-Korea økte Kospi 1 % til 2 622,43, mens Australias S&P/ASX 200 tok opp 0,5 % til 8 253,60.

Fremgangen i Asia fulgte en sterk avslutning fredag på Wall Street da amerikanske aksjer steg til rekorder, løftet av sterke overskudd i store banker.

S&P 500 klatret 0,6 % til 5 815,03, og toppet sitt rekordhøye sett tidligere i uken og avsluttet sin femte strake vinneruke. Dow Jones Industrial Average hoppet 1 % for å sette sin rekord, på 42.863,86. Nasdaq-kompositten lå etter markedet med en gevinst på 0,3 % etter at et fall for Tesla holdt det i sjakk. Den stengte på 18 342,94.

Wells Fargo steg 5,6 % etter å ha rapportert sterkere resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. JPMorgan Chase klatret 4,4 % etter å ha rapportert et mildere resultatfall enn analytikere fryktet. Det var den sterkeste enkeltkraften som presset oppover på S&P 500.

BlackRock steg i mellomtiden 3,6 % etter å ha levert bedre resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Investeringsgiganten endte i september med å forvalte rekordhøye 11,5 billioner dollar i totale eiendeler for sine kunder.

Gevinstene for bankene bidro til å veie opp for Teslas fall på 8,8 % etter at elbilprodusenten avduket sin etterlengtede robotaxi torsdag kveld. Kritikere fremhevet mangel på detaljer om den planlagte utrullingen.

Etter avdukingen av “Cybercab” hoppet potensiell rival Uber Technologies 10,8 % og var en av de sterkeste kreftene som løftet S&P 500. Lyft steg 9,6 %.

I obligasjonsmarkedet var statsrentene blandet etter de siste oppdateringene om inflasjon på grossistnivå og sentiment blant amerikanske forbrukere.

Prisene betalt av produsenter var 1,8 % høyere i september enn året før, forbedret, men ikke så mye som økonomene forventet.

I andre handler tidlig mandag tapte amerikansk referanseråolje 91 cent til 74,65 dollar per fat i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange.

Brent-olje, den internasjonale standarden, falt 95 cent til 78,09 dollar per fat.

Dollaren steg til 149,30 japanske yen fra 149,08 sent fredag. Euroen falt til $1,0926 fra $1,0935.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-gain-after-china-says-more-help-is-needed-for-its-slowing-economy/