Home » News » ‘AI All-Star’ Microsofts rosenrøde inntjening gnister opp i teknologiaksjer

‘AI All-Star’ Microsofts rosenrøde inntjening gnister opp i teknologiaksjer

News Team

Microsoft Corp (MSFT.O) -aksjene steg med 8 % før markedet onsdag og løftet teknologiaksjer etter at selskapets robuste inntjening lettet frykten for en nedgang i cloud computing og økte tilliten til at kunstig intelligens vil bli en viktig vekstdriver.

Den Redmond, Washington-baserte teknologigiganten skulle legge til nesten 160 milliarder dollar til markedsverdien og erstatte Saudi Aramco (2223.SE) som verdens nest mest verdifulle selskap, hvis førmarkedsgevinster holder. Verdsettelsen på 2,2 billioner dollar følger Apple Inc (AAPL.O) med rundt 400 milliarder dollar.

Minst 18 analytikere hevet kursmålene sine på aksjen, med Piper Sandlers Brent Braceli som sa “AI-All Star” Microsofts resultater sviktet investorer, som hadde forberedt seg på et svakt kvartal, med bedre enn forventet vekst på tvers av flere enheter, alt fra sky. databehandling til Office-produktivitetsprogramvare.

Microsofts resultater lover godt for en bransje som har sagt opp titusenvis av arbeidere den siste tiden ettersom etterspørselen avtar i møte med en sviktende økonomi.

Aksjene til Big Tech-kollegene Amazon.com Inc (AMZN.O) og Meta Platforms Inc (META.O) steg, mens de til Alphabet Inc (GOOGL.O) , som er i et kappløp med Microsoft om AI-dominans, falt 1,3 % .

Morselskapet til Google hadde også rapportert bedre enn forventet kvartalsresultater, men søkemotoren vokste bare 2 % sammenlignet med 10 % økningen for Microsofts Bing – som drar nytte av integreringen av teknologien bak ChatGPT.

Windows-produsentens inntjeningsoppfordring på onsdag understreket den økende betydningen av AI, med administrerende direktør Satya Nadella som refererte til 50 ganger i en 60-minutters hendelse.

Nadella sa at selskapet hadde over 2500 Azure-OpenAI-tjenestekunder som spenner fra Coursera og Mercedes-Benz til Snap Inc, og at AI var integrert i et bredt spekter av produkter.

“Gitt det betydelige forspranget OpenAI har i forhold til andre generative AI-motorer og Microsoft har over sine hyperscaler-konkurrenter (storskala datasenter), tror vi at Azure kan få del ettersom generativ AI fortsetter å spre seg til mange flere hjørner av programvaren og økonomien. “, sa DA Davidson-analytiker Gil Luria.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/ai-all-star-microsofts-rosy-earnings-spark-rally-in-tech-stocks/