Home » News » Qualcomm-aksjen faller etter at Chipmakers utsikter for juni-kvartal savner visninger

Qualcomm-aksjen faller etter at Chipmakers utsikter for juni-kvartal savner visninger

News Team

Qualcomm (QCOM)-aksjen falt torsdag etter at produsenten av trådløse brikker leverte en blandet rapport for marskvartal og ledet under Wall Streets mål for junikvartalet. QCOM-aksjen falt mer enn 5% på nyhetene.

Det San Diego-baserte selskapet sa sent onsdag at det tjente en justert 2,15 dollar per andel på salg på 9,28 milliarder dollar i det andre regnskapskvartalet som ble avsluttet 26. mars. Analytikere spurt av FactSet hadde forventet en inntjening på 2,15 dollar per andel på et salg på 9,09 milliarder dollar. På årsbasis falt Qualcomm-inntektene med 33 %, mens salget falt med 17 % ettersom de navigerer etter en nedgang i smarttelefonsalget.

For inneværende kvartal spådde Qualcomm en justert inntjening på 1,80 dollar per aksje ved salg på 8,5 milliarder dollar. Imidlertid spådde Wall Street en inntjening på 2,17 dollar per andel på et salg på 9,13 milliarder dollar i junikvartalet.

Qualcomm sa at deres finanspolitiske utsikter for tredje kvartal gjenspeiler fortsatt makroøkonomisk motvind, svakere globalt salg av telefoner og nedgang i kanallager.

QCOM-aksjen synker etter rapport

På aksjemarkedet i dag falt QCOM-aksjen 5,5 % for å stenge på 106,58. I løpet av den ordinære økten onsdag falt QCOM-aksjen 2,8 % for å stenge på 112,83.

“Når vi navigerer i dette utfordrende miljøet, forblir vi fokusert på de kritiske faktorene vi kan kontrollere for å komme sterkere ut av denne nedturen – vår ledende teknologiske veikart, klassens beste produktportefølje, sterke kunderelasjoner og operasjonell effektivitet,” administrerende direktør Cristiano Amon sa i en pressemelding.

Mer enn et dusin Wall Street-firmaer kuttet sine kursmål på QCOM-aksjen etter selskapets skuffende rapport.

Qualcomm forventer nå at det globale salget av smarttelefonenheter vil falle i den høye ensifrede prosentandelen i år sammenlignet med tidligere utsikter for et lavt ensifret fall. Den bemerket at etterspørselen etter smarttelefoner har blitt dårligere og fortsatt er svak i Kina.

Mye av Qualcomms svake veiledning er imidlertid selskapsspesifikk, med bestillinger fra kunden Apple (AAPL) som tørker ut, sa UBS-analytiker Timothy Arcuri i et notat til kundene. Han vurderer QCOM-aksjen som nøytral.

QCOM-aksjen rangerer som nr. 14 av 36 aksjer i IBDs fabelløse halvlederindustrigruppe, ifølge IBD Stock Checkup. Qualcomm har en middelmådig IBD Composite Rating på 65 av 99.

Semiconductor Stocks Retreat

I tillegg til QCOM-aksjer, inkluderte andre halvlederaksjer som beveget seg på resultatrapporter torsdag Macom Technology Solutions (MTSI), Qorvo (QRVO), SiTime (SITM) og Synaptics (SYNA).

Macom, SiTime og Synaptics slår estimatene for mars-kvartalet, men reduserte utsiktene for juni-kvartalet, med henvisning til høye brikkelager i salgskanalen.

Torsdag falt Macom-aksjen 3,8 %, SiTime falt 20,7 % og Synaptics falt 16,2 %.

I mellomtiden slo Qorvo estimatene for mars-kvartalet, men ga blandet veiledning for juni-kvartalet. Imidlertid spådde den et sterkt tilbakeslag i virksomheten i septemberkvartalet, takket være innholdsgevinster i Apples iPhone 15-telefoner.

Qorvo-aksjen steg 0,4 % og stengte på 93,99 torsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/qualcomm-stock-drops-after-chipmakers-june-quarter-outlook-misses-views/