Home » News » Aksjer stiger før åpningen på optimisme for amerikansk gjeldsavtale, Walmart-inntekter på tap

Aksjer stiger før åpningen på optimisme for amerikansk gjeldsavtale, Walmart-inntekter på tap

News Team

Juni S&P 500 futures (ESM23) er opp +0,16%, og June Nasdaq 100 E-Mini futures (NQM23) er opp +0,21% denne morgenen etter at tre store amerikanske referanseindekser steg på onsdag som håp om en avtale for å heve USAs gjeld limit og et hopp i regionale bankaksjer økte risikoappetitten.

I onsdagens handel økte en oppgang i regionale bankaksjer sentimentet, ledet av et mer enn +10 % hopp i Western Alliance (WAL) etter at den rapporterte innskuddsvekst for andre kvartal på over 2 milliarder dollar per 12. mai, noe som beroliget investorens frykt for enorme utstrømmer . Andre regionale bankaksjer som Comerica (CMA), Zions (ZION) og KeyCorp (KEY) var blant de største prosentvise gevinstene på referanseindeksen S&P 500. Energiaksjer støttet også den bredere markedssmeltingen ettersom prisen på WTI-olje steg mer enn +2 %. I tillegg klatret Tesla Inc (TSLA) over +4 % og var blant de største prosentvise vinnerne på den teknologitunge Nasdaq 100 etter det årlige aksjonærmøtet på tirsdag.

Økonomiske data onsdag viste at igangsettingen av boliger i april steg uventet +2,2 % m/m til 1,401 millioner, sterkere enn forventningene på 1,400 millioner. Samtidig kom amerikanske byggetillatelser, en proxy for fremtidig bygging, inn på 1,416 millioner i april, svakere enn forventningene på 1,437 millioner.

President Joe Biden og den øverste amerikanske kongressrepublikaneren Kevin McCarthy uttrykte onsdag sin forpliktelse til å oppnå en avtale om å øke den føderale gjeldsgrensen og avverge en potensielt katastrofal amerikansk gjeldsmislighold. Representantskap i Representantenes hus, Kevin McCarthy, uttalte onsdag at han ikke tror USA vil misligholde sin gjeld, selv om begge parter ikke har kommet til enighet ennå. I tillegg bekreftet Det hvite hus en rapport om at Biden ville avkorte turen til Australia og Papua Ny-Guinea og vil returnere til Washington på søndag for å føre tilsyn med samtaler om gjeldstak med republikanere.

I mellomtiden er store selskaper som Walmart (WMT), Applied Materials (AMAT) og Ross Stores (ROST) satt til å rapportere sine kvartalsresultater i dag.

I dag er alle øyne rettet mot den amerikanske Philadelphia Fed Manufacturing Index om et par timer. Økonomer anslår i gjennomsnitt at May Philadelphia Fed Manufacturing Index vil stå på -19,8, sammenlignet med forrige verdi på -31,3.

Det er også sannsynlig at investorer vil fokusere på data for salg av eksisterende boliger i USA, som var på 4,44 millioner i mars. Økonomer anslår at det nye tallet vil være 4,30 millioner.

Data for førstegangsansatte i USA vil også bli rapportert i dag. Økonomer anslår dette tallet til 254K, sammenlignet med forrige ukes verdi på 264K.

I tillegg vil investorer sannsynligvis fokusere på taler fra Fed-guvernør Philip Jefferson og Dallas Fed-president Lorie Logan for å få ny innsikt om Feds pengepolitiske bane.

I obligasjonsmarkedene er USAs 10-års rente på 3,597 %, opp +0,42 %.

Euro Stoxx 50-futures er opp +1,23 % denne morgenen da markedsdeltakerne var optimistiske med tanke på et mulig gjennombrudd i forhandlinger om gjeldstak i USA. Gevinster i bil-, teknologi- og bankaksjer fører det totale markedet høyere. I mellomtiden sa visepresident for den europeiske sentralbanken, Luis de Guindos, onsdag at ECB stort sett har fullført sin pengeinnstrammingskampanje, men det er fortsatt «en vei å gå». I bedriftssektoren stupte Bt Group Plc (BT-A.LN) over -8 % etter at Storbritannias største nettverksoperatør sa at de planlegger å kutte arbeidsstyrken med opptil 42 % innen 2030.

Den europeiske økonomiske dataoversikten er hovedsakelig tom torsdag.

Asiatiske aksjemarkeder i dag slo seg ned i det grønne. Kinas Shanghai Composite Index (SHCOMP) lukket opp +0,40 %, og Japans Nikkei 225 Stock Index (NIK) lukket opp +1,60 %.

Kinas Shanghai Composite stengte i dag høyere etter to dager på rad med tap da investorer tok opp bank- og AI-relaterte aksjer etter en flom av svake økonomiske data viste at landets økonomiske oppgang var i ferd med å miste fart. Hong Kong-noterte teknologiaksjer vant også terreng torsdag, med Alibaba Group som steg over +2 % foran inntjeningsresultatene. Samtidig nedjusterte Nomura sin helårsvekstprognose for Kina til 5,5 % fra 5,9 %. Nomura kuttet også Kinas BNP-prognose for 2024 til 4,2 % fra 4,4 %.

Den japanske Nikkei 225-aksjeindeksen lukket kraftig opp i dag, og nådde et 20-måneders høyt ettersom investeringsplaner for brikkefremstilling og rimelige handelsdata fra april løftet markedssentimentet. Data på torsdag viste at landets handelsunderskudd ble redusert med nesten halvparten i april. I mellomtiden møtte statsminister Fumio Kishida sjefene for verdens største brikkeprodusenter på torsdag for å øke Japans innenlandske halvledersektor. Ledere fra Micron Technology Inc. til Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. sa at de ville vurdere å investere ytterligere i Japan. På bakgrunn av dette steg aksjene til produsent av utstyr for chiptesting, Advantest med ca. +8%. Andre brikkeaksjer vant også terreng, med Tokyo Electron Ltd og Renesas Electronics Corp som fikk over +5 %. I andre nyheter steg Sony Group Corp mer enn +6% etter at konglomeratet sa at det vurderer å spinne av og børsnotere sin finansielle divisjon. Nikkei Volatility, som tar hensyn til den impliserte volatiliteten til Nikkei 225-opsjoner, lukket opp 3,13 % og nådde en ny 1-måneds høy på 17,78.

“Selv om eksporten har avtatt fra forrige måned, var dette resultatet fortsatt relativt bra sammenlignet med andre nordøstasiatiske land. Handelsresultatene fra april støtter ytterligere vårt syn på at den japanske økonomien vil holde seg på en bedringsbane,” sa ING i et notat.

Den japanske aprileksporten var på +2,6 % å/å, svakere enn forventningene på +3,0 %.

Den japanske aprilimporten kom inn på -2,3 % å/å, svakere enn forventningene på -0,3 %.

Den japanske handelsbalansen for april er rapportert til -432,4B, sterkere enn forventningene på -613,8B.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-climb-before-the-open-on-u-s-debt-deal-optimism-walmart-earnings-on-tap/