Home » News » Hindenburg-påførte tap veier fortsatt tungt på Adani Stocks

Hindenburg-påførte tap veier fortsatt tungt på Adani Stocks

News Team

Omtrent fire måneder etter at den amerikanske shortselgeren Hindenburg Research rystet indiske finansmarkeder med en bomberapport om Adani Group, finner konglomeratets aksjer det vanskelig å riste av seg effekten.

Mens to av Adanis 10 aksjer har vendt seg kraftig tilbake, ser en full oppgang til nivåer før Hindenburg et stykke unna. Gruppens markedsverdi er fortsatt nede med mer enn 100 milliarder dollar siden Hindenburgs rapport 24. januar, som hevdet at milliardæren Gautam Adanis imperium “drar den største luren i bedriftens historie.” Ruten hadde nådd 153 milliarder dollar på et tidspunkt.

«Adani-aksjer har sett en omjustering av sine verdivurderinger. Skummet som eksisterte før Hindenburg har forsvunnet og vil ikke komme tilbake,” sa Abhay Agarwal, grunnlegger og fondsforvalter ved det Mumbai-baserte investeringsselskapet Piper Serica Advisors Ltd. “Mens investorer er mindre bekymret for styringsspørsmål i gruppen nå. enn de var i kjølvannet av Hindenburg-rapporten, er det usannsynlig å slette alle tapene i løpet av de neste tre, seks eller til og med 12 månedene.»

Totalt sett er mediannedgangen i 10 Adani-aksjer over fire måneder på 23 prosent. Det er mer enn et mediantap på 19 prosent over en tilsvarende periode for aksjer i noen andre nøkkelselskaper som Hindenburg har vært målrettet mot siden 2020, inkludert Adani.

Den indiske gruppen har vært et av de mest profilerte målene for Nathan Andersons selskap, som har hatt en rekke ofte vellykkede spill fra elbilprodusenten Nikola Corp. og Icahn Enterprises LP.

Shortselgerens angrep har fått gruppen til å revurdere sine store ambisjoner etter at den tok opp en av landets heftigste gjeldsbelastninger for å finansiere nye vekstområder. Adani – som har vært nært knyttet til statsminister Narendra Modis nasjonsbyggingsarbeid og har sett hans konglomerat vitne til eksplosiv vekst siden lederen kom til makten – slår tilbake på ambisjoner om å dykke videre inn i aluminium-, stål- og veiprosjekter, Bloomberg News rapporterte i mars, og siterer folk som er kjent med gruppens indre arbeid.

Adani har på det sterkeste benektet Hindenburgs påstander og hevdet at den er fullstendig i samsvar med avsløringer som kreves i henhold til lokale lover. Gruppen svarte ikke på en e-post som søkte kommentarer til denne historien. Hindenburg svarte heller ikke på e-postforespørsler om kommentar fra Bloomberg News.

Mye av Adani-aksjenes gjenopplivning kan tilskrives en sterk støtte fra stjernenvestoren Rajiv Jain, som fungerer som investeringssjef i GQG Partners LLC. Firmaet bidro til å stoppe røttene da det kjøpte aksjer i fire Adani-enheter fra en familiestiftelse og har økt sin beholdning ytterligere. Sentimentet fikk også et løft etter at et panel oppnevnt av Indias høyesterett sa at det ikke fant noen regulatorisk svikt eller tegn på kursmanipulasjon i Adani-aksjer.

På sin side har tycoonen, hans familie og firmaer forskuddsbetalt noe gjeld, kjøpt tilbake noen obligasjoner og holdt investor roadshows i et forsøk på å gjenopprette tilliten. I en rapport mandag sa gruppen at nøkkelgjeldsverdiene har forbedret seg.

Kron juvel

De som leder oppgangen i aksjemarkedet er kontantgenererende virksomheter som har noen av Adani Groups mest lukrative eiendeler.

Adani Ports & Special Economic Zone Ltd. – utropt av markedsovervåkere som konglomeratets kronjuvel – ble i slutten av mai den første gruppeaksjen som kort slettet alle tapene siden Hindenburgs angrep. Alle 21 analytikere på salgssiden som Bloomberg har fulgt, har en kjøpsrating på aksjen. Adani Power Ltd. er omtrent 6 prosent unna å ta tilbake tapt terreng. Selskapet Indias største private kullbaserte energiprodusent – så overskuddet mer enn doblet i året som ble avsluttet i mars.

Noen flere gevinster kan komme etter at indiske børser annonserte en økning i daglige prisbånd for fire Adani Group-selskaper med virkning onsdag. Grensen for Adani Power – som har klatret i hver av de fire siste øktene – er satt til å stige til 20 prosent fra 5 prosent.

Ned mer enn 80 siden 24. januar, har Adani Total Gas Ltd. båret hovedtyngden av salget av Adani-aksjer. Adani Enterprises Ltd. er omtrent 30 prosent under nivået før Hindenburg. På gjeldssiden er Adani Ports’ note med forfall i juli 2024 den eneste blant gruppens 15-dollar-obligasjoner som har hentet inn alle tap, om enn kort.

I sin rapport sa Hindenburg at de hadde tatt en kort posisjon i Adani Group-selskaper gjennom USA-handlede obligasjoner og ikke-indisk-handlede derivatinstrumenter.

Etter å ha drevet kampanje mot Adani, har Hindenburg veddet mot Jack Dorsey-ledede Block Inc. og Icahn Enterprises, som har milliardæren Carl Icahn som styreleder. Aksjene i sistnevnte falt 20% etter at Andersons firma tok en shortposisjon – med tap som strekker seg til 56% fra og med 2. juni.

Indias bredere aksjemarked ser i mellomtiden ut til å ha lagt Adani-Hindenburg-sagaen bak seg. Referanseindeksen NSE Nifty 50-indeksen har steget rundt 7 prosent dette kvartalet og er nær ved å overgå en all-time high nådd i begynnelsen av desember.

Investorer i Adani-aksjer venter på funnene fra en undersøkelse fra Indias markedsregulator av Hindenburgs påstander. Nasjonens øverste domstol har bedt om at etterforskningen avsluttes innen 14. august. Regulatoren foreslår også å søke flere avsløringer fra utenlandske fond med store eierandeler i lokale aksjer eller selskaper, etter kritikk om manglende tilsyn med tilsig til spredte konglomerater som f.eks. Adani-gruppen.

Nøkkelkatalysator

Foreløpig ser investeringer fra Jain fra GQG Partners ut til å være en nøkkelkatalysator for Adani-aksjer. Han sa i forrige uke at GQG verdsetter Adani-relaterte eierandeler til rundt 3,5 milliarder dollar etter en bedring i aksjekursene fra post-Hindenburg-bunnene.

“Vi er absolutt interessert i å investere ytterligere i Adani,” sa Jain til GQG Partners til Bloomberg News i et intervju forrige uke. “Men det avhenger av mange ting, inkludert priser. Ingenting er skrevet på stein.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/hindenburg-inflicted-losses-still-weigh-heavily-on-adani-stocks/