Home » News » 3 aksjer å kjøpe denne uken før deres kvartalsvise inntjening

3 aksjer å kjøpe denne uken før deres kvartalsvise inntjening

Home Depot, Barclays og Danone presenterer sine økonomiske resultater denne uken.

Finansmarkedene har i det siste blitt påvirket av utviklingen i Ukraina-Russland. Som sådan har investorer fokusert mer på aksjemarkedsindeksenes reaksjon på overskrifter i stedet for på enkeltselskaper.

Likevel fortsetter inntjeningssesongen med noen store navn som rapporterer inntjening denne uken, både fra USA og Europa. Fra Amerika skal Home Depot etter planen offentliggjøre kvartalsresultatet 21. februar, mens fra Europa er Barclays i Storbritannia og Danone i Frankrike i søkelyset.

Home Depot

Home Depot-investorer forventer en EPS på $3,18 for Q4 FY2022 – på linje med fjorårets samme periode. Aksjekursen er ned tosifret i 2022, men fortsatt i positivt territorium på årsbasis.

Selskapet betaler et heftig utbytte og har økt det de siste 12 årene på rad. Terminutbytteavkastningen er 1,90 %, og utbetalingsgraden er 43,85 %.

Foruten utbyttet, som appellerer til mange investorer, har Home Depot en EBIT-margin de siste tolv månedene større enn sektormedianen med 9,65 %.

Home Depots langsiktige investorer har dratt nytte av den bemerkelsesverdige oppgangen i aksjekursen. For eksempel, det siste tiåret har aksjekursen steget fra $20 til over $400, samtidig som Home Depot betalte utbytte.

Barclays

Barclays er en av de største bankene i Storbritannia. Med hovedkontor i London, sysselsetter den over 80 000 mennesker og betjener kunder over hele verden.

Selskaper i finanssektoren tjener på den haukiske vrien i sentralbankenes språk. Barclays er en av dem.

Bank of England har startet en innstrammingssyklus, og aksjekursen har steget 26 % de siste tolv månedene. Barclays' inntekter har dessuten økt med 27,31 %, høyere enn medianen i sektoren med 43,98 %.

Danone

Danone er et av verdens største mat- og drikkevareselskaper med verdensomspennende virksomhet. Basert i Paris, Frankrike, sysselsetter det over 100 000 personer, og EPS for 2022 forventes å være 3,46 EUR.

Danone er et utbyttebetalende selskap, og det handles til et P/E-forhold på 16,11, anslått å synke til 13,81 innen 2025.