Home » News » ADNOC Logistics & Services’ aksje borer seg til Dh3 på ADX-notering, opp 50 % på minutter

ADNOC Logistics & Services’ aksje borer seg til Dh3 på ADX-notering, opp 50 % på minutter

ADNOC Logistics & Services’ aksje ga en umiddelbar økning på 50 prosent, og brøt Dh3-merket i åpningsminuttene av noteringen på ADX. Verdens mest suksessrike børsnotering av året – på overtegning – til dags dato hadde solgt sine aksjer til Dh2,01.

Dette er den sjette ADNOC-enheten som børsnoteres på ADX, og den forrige – ADNOC Gas – hadde steget med 25 prosent på åpningsdagen før den slo seg ned på rundt 18 prosent.

ADNOC L&S kommer inn etter å ha blitt overtegnet 163 ganger og trukket inn 125 milliarder dollar i prosessen.

“ADNOCs seks børsnoteringer til dags dato har trukket over 385 milliarder dollar av total etterspørsel, noe som ytterligere sementerer Abu Dhabis status som en destinasjon for global kapital,” sa Khaled Al Zaabi, konsernøkonomidirektør i ADNOC. “Den rekordsettende markedsdebuten til ADNOC L&S markerer den neste ekstraordinære prestasjonen i vår pågående verdiskapingsreise, og vi ønsker våre nye investorer velkommen til å ta del i vår fortsatte vekstreise.”

ADNOC L&S har til hensikt å betale et fast utbytte på 195 millioner dollar for andre kvartal og andre halvår av 2023 (tilsvarer 260 millioner dollar på årsbasis). Deretter forventer den å øke det årlige utbyttet per aksje med minst 5 prosent per år.

Ved slutten av sine første 30 minutter som børsnotert selskap var ADNOC L&S’ aksje på 2,96 Dh, med volumer på 84,7 millioner.

ADX bredere indeksen er ned 7,9 prosent hittil i år, og som ADNOC L&S-noteringen og dens pull vil rette opp til en viss grad. Investorer på ADX hadde sikret sine innsatser rundt en rekke mini-motvinder som blåste gjennom den globale økonomien.

Sterk innenlandsk base

Som tilfellet har vært med ADNOC Gas, hentet logistikk- og tjenesterdivisjonen seg fra en sterk brønn av UAE-bosatte investorer som kjøpte opp for børsnoteringen. Dette har vært et trekk ved UAE-børsnoteringer i år, inkludert det for Al Ansari Financial Services på DFM.

“Med en sterk start på 2023 med 14 prosent av den globale børsintroduksjonsaktiviteten i Q1, fortsetter ADX sin raske kapitalmarkedsbane og aktivitet,” sa Abdulla Salem Alnuaimi, administrerende direktør i ADX.

“Rekordnivået av overtegning oppnådd av ADNOC L&S gjennom børsnoteringen er en klar demonstrasjon av verdien som tilbys på tvers av Abu Dhabis kjerneindustrier, sektorer og markedsledende enheter. Abu Dhabis sterke markedsgrunnlag og makroøkonomiske utsikter fortsetter å styrke ADXs robuste børsnotering. pipeline, med ADX godt posisjonert som en ledende investeringsdestinasjon for internasjonal og institusjonell kapital, samt et blomstrende hjem for utstedere.»

Flere børsnoteringer følger

I begynnelsen av året hadde det vært snakk om at ADX skulle se rundt 10 oppføringer i 2023.

ADNOC L&S tilbød 19 prosent gjennom børsnoteringen. Basert på den endelige tilbudsprisen på 2,01 Dh per aksje, var ADNOC L&S’ markedsverdi på noteringstidspunktet rundt 14,9 milliarder Dh.

“ADNOC Logistics’ aksjekurs kom alltid til å være et betydelig verdiforslag for investorer,” sa en analytiker. “Det fortsetter morselskapets tradisjon med å tilby konkurransedyktige verdivurderinger for investorer å delta.

“ADNOC Logistics ble tilbudt med opp mot 25 prosent rabatt. Mens kortsiktige markedsbevegelser er overskriftene, fortsetter de langsiktige fundamentale å attestere økende innenlandsk – og internasjonal – interesse for ADNOC-gruppen og det innenlandske kapitalmarkedet. “

Source: https://buystocks.co.uk/news/adnoc-logistics-services-stock-drills-its-way-to-dh3-on-adx-listing-up-50-in-minutes/