Home » News » Aksjefutures, dollar stabil etter at FBI sa at de etterforsker nok et attentat mot Trump.

Aksjefutures, dollar stabil etter at FBI sa at de etterforsker nok et attentat mot Trump.

Amerikanske aksjefutures og dollar var lite endret søndag etter at den republikanske presidentkandidaten Donald Trump var trygg etter det FBI sa så ut til å være et attentat utenfor Trumps golfbane i West Palm Beach, Florida.

Secret Service-agenter engasjerte en bevæpnet mann i noen busker nær eiendomslinjen til golfbanen og avfyrte minst fire skudd med ammunisjon, sa polititjenestemenn under en ettermiddagspressekonferanse.

S&P 500 e-minier falt 0,04 %. Dollarindeksen, som måler den amerikanske valutaens styrke mot seks store jevnaldrende, falt 0,03 % til 101,07.

Bitcoin var 0,7 % lavere på dagen til $59 445. Trump har posisjonert seg som en pro-cryptocurrency-kandidat.

Selv om det var liten markedsreaksjon på nyhetene, sa analytikere at hendelsen hadde potensial til å stimulere til volatilitet.

“Valutakurser kan oppleve turbulens i løpet av de kommende timene når nyheten om et andre attentatforsøk lander midt i tynne handelsvolumer,” sa Karl Schamotta, markedsstrateg i betalingsselskapet Corpay i Toronto.

Eiendelsklasser og sektorer som ble sett dra nytte av en annen Trump-periode fikk et løft tidligere i år etter at Trump overlevde et attentatforsøk i Pennsylvania 13. juli.

Imidlertid kom den såkalte “Trump-handelen” under press forrige uke etter en nøye overvåket debatt mellom Trump og visepresident Kamala Harris forlot spillmarkedene som ga en sterkere sannsynlighet for en Harris-seier i november.

“Kanskje vi kan se noen se for å komme tilbake til “Trump Trade” hvis dette ser at Trump får et løft i meningsmålingene som vi så etter det tidligere attentatforsøket – som øker både aksjer og dollar,” sa Michael Brown, senior forskningsstrateg hos nettmegleren Pepperstone, i London.

“Når det er sagt, med FOMC truende stor på onsdag, vil overbevisning blant markedsdeltakere sannsynligvis mangle inntil vi hører fra Powell & Co.,” sa han.

Spillemarkedene registrerte liten reaksjon på hendelsen på søndag, med Harris’ odds i PredictIts 2024 presidentvalgmarked på 56 cent, mens Trumps odds var på 47 cent.

Federal Reserve er i fokus mens usikkerheten svirrer rundt hvor mye den amerikanske sentralbanken vil kutte renten i september. 17-18 rentemøte og tempoet det vil redusere lånekostnadene i de kommende månedene.

“Dollaren kan ennå klatre på en beskjeden bedring i “Trump-handelen”, men enhver effekt bør være relativt beskjeden i omfang, sa Corpays Schamotta.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-futures-dollar-steady-after-fbi-says-it-is-investigating-another-assassination-attempt-on-trump/