Home » News » Aksjene faller når Kina faller, amerikanske renter stiger i henhold til Fed-forventningene.

Aksjene faller når Kina faller, amerikanske renter stiger i henhold til Fed-forventningene.

En målestokk for globale aksjer falt på tirsdag etter at detaljer om Kinas stimulanser skuffet da investorfokus skifter til kommende amerikanske inflasjonsdata og bedriftsinntekter.

På Wall Street var amerikanske aksjer høyere i de tidlige handelsstadiene da referanseindeksen S&P 500 kom tilbake fra et fall på nesten 1 % i forrige økt, drevet av oppgang i teknologiaksjer (.SPLRCT), som steg rundt 1,3 %.

Aksjer hadde falt i mandagens handel på grunn av økende bekymring for en større konflikt i Midtøsten, og som forrige ukes solide amerikanske lønnsrapport fikk investorene til å revurdere størrelsen og tempoet på rentekutt fra Federal Reserve.

Investorer ser også torsdagens inflasjonsavlesning i form av konsumprisindeksen (KPI), mens bankene er planlagt å sparke i gang bedriftens inntjeningssesong på slutten av uken.

“Vi så (et) sterkt salg i går, så det er ikke unaturlig å se en liten sprett, spesielt siden det er et vakuum av ferske data i dag,” sa Fiona Cincotta, senior markedsanalytiker i City Index.

Dow Jones Industrial Average (.DJI) falt 29,43 poeng, eller 0,07 %, til 41 924,81, S&P 500 (.SPX), steg 33,38 poeng, eller 0,58 %, til 5 729,08 og Nasdaq Composite (1IXIC.), steg 4 poeng, eller 0,95 %, til 18 093,92.

Europeiske aksjer falt, da mangel på detaljer om Kinas etterlengtede finanspolitiske stimulans tynget sektorer relatert til verdens nest største økonomi, som gruvedrift og luksusvarer.

MSCIs mål for aksjer over hele kloden (.MIWD00000PUS) falt 1,18 poeng, eller 0,12 %, til 842,68, på vei for sin andre strake nedgang og sjette i den siste syvende økten. STOXX 600 (.STOXX), indeksen falt 0,56 %.

Hong Kongs Hang Seng-indeks (.HSI) stupte 9,4 %, det største fallet siden 2008, da den slettet de store gevinstene den oppnådde under en kinesisk ferie etter at den økonomiske planleggeren Zheng Shanjie sa til journalister at Kina var “fullstendig trygg” på å nå økonomiske mål for 2024 og ville trekke frem 200 milliarder yuan (28,36 milliarder dollar) fra neste års budsjett for å bruke på investeringsprosjekter og støtte lokale myndigheter.

Men manglende detaljering av nye eller store tiltak utløste bekymring for Beijings forpliktelse til å trekke økonomien ut av den nåværende nedgangen.

Shanghai Composite (.SSEC) og blue-chip CSI300 (.CSI300), som begge var stengt i løpet av ferien, endte henholdsvis 4,6 % og 5,9 % høyere, men godt unna tidligere gevinster på mer enn 10 %.
Langtidsdaterte amerikanske statsrenter steg etter hvert som rentebanen til Federal Reserve rekalibreres i kjølvannet av fredagens sterkere enn ventet jobbrapport og i forkant av KPI-rapporten.

Forventningene til et rentekutt på 25 basispunkter fra Fed på møtet i november står på 86,7 %, ifølge CMEs FedWatch Tool, med en 13,3 % sjanse for at Fed holder rentene stabile. Forrige uke priset markedet fullt ut et kutt på minst 25 basispunkter med en sjanse på 36,8 % for enda et overdimensjonert kutt på 50 basispunkter.

“Noen reversering fra disse rentekutt-prognosene var forventet, og … det er rettferdiggjort bare basert på jobbdataene forrige fredag,” sa Jim Barnes, direktør for fast inntekt i Bryn Mawr Trust i Berwyn, Pennsylvania.
Oljeprisen falt, og stoppet opp etter et nylig rally utløst av økende fiendtligheter i Midtøsten, da frykten for forsyningsavbrudd fra konflikten mellom Israel og Iran og en massiv orkan i Mexicogolfen avtok.

Amerikansk råolje falt 4,71 % til 73,51 dollar per fat og Brent falt til 77,24 dollar per fat, ned 4,56 % på dagen.

Hizbollahs nestleder sa i kommentarer som ble sendt tirsdag at gruppen støtter forsøk på å oppnå en våpenhvile i Libanon, da israelske styrker startet bakkeoperasjoner sørvest i landet.

Dollarindeksen, som måler dollaren mot en kurv av valutaer inkludert yen og euro, steg 0,08 % til 102,55, med euroen ned 0,03 % til 1,0969 dollar.

Mot den japanske yenen styrket dollaren seg 0,05 % til 148,26. Sterling styrket seg 0,07% til $1,3092.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-slip-as-china-slumps-us-yields-climb-on-fed-expectations/