Home » News » Aksjene klatrer i ro før potensielle amerikanske lønnslister stormer

Aksjene klatrer i ro før potensielle amerikanske lønnslister stormer

News Team

En pause i obligasjonssalget har strukket seg til fredag, men vil kanskje ikke vare hele dagen da investorer ventet på amerikanske jobbdata som kan bidra til å holde rentene høye i en stund.

Oljens vending fra å stige til å falle har også gitt pusterom, med Brent-oljefutures til $84,50 per fat, rundt $13 eller 13,5 prosent billigere enn forrige ukes 11-måneders høyeste.

MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan steg 0,9 prosent. Tokyos Nikkei var flatt og valutamarkedene var like stabile, selv om obligasjonsruten har satt dollaren på vei mot en rekordstor 12. uke på rad med oppgang.

Tiårsrentene på amerikanske statsobligasjoner var nådigvis stabile på 4,72 prosent gjennom Asia-økten, men har klatret 55 basispunkter i et fem uker langt salg som har trukket på obligasjonsmarkedene og appetitten for risikotaking rundt om i verden.

“Det siste kraftige salget har den paradoksale kraften til å så frøene til sin egen reversering,” sa analytikere i Rabobank, siden strammere finansielle forhold vil tynge på etterspørselen, og øke sannsynligheten for at styringsrentene topper seg og ikke stopper.

Ingen satset store innsatser, men før publiseringen av amerikanske lønnsdata for ikke-gårdsbruk klokken 1230 GMT.

Økonomer spurt av Reuters forventer at det vil vise at 170 000 amerikanske jobber ble lagt til i forrige måned, selv om estimatene varierer så høyt som 256 000.

“Det er vanskelig å skille ut hvor folk sitter, men markedet vil definitivt ikke se et sterkt tall,” sa Jason Wong, strateg ved BNZ i Wellington.

INNLEGG

En ny runde med obligasjonssalg vil sannsynligvis drive dollaren videre langs en ukentlig seiersrekke som allerede er den lengste noensinne mot euro. Dollarindeksen er opp 12 uker på rad, tilsvarer en rekke som gikk fra juli til oktober 2014.

Oppkjøringen har euroen, på $1,0542, festet nær et 11-måneders lavpunkt og pund ikke langt fra en syv-måneders bunn. Dollarindeksen lå fredag stabilt på 106,4.

“Et trykk gjennom 107 vil gi tekniske bevis på trendfortsettelse,” sa Capital.com-analytiker Kyle Rodda.

Overraskende nok er det bare den beleirede yenen som har vist mye kamp, siden et plutselig hopp i den japanske valutaen i løpet av London-ettermiddagen tirsdag, drevne spekulasjonsmyndigheter, hadde grepet inn.

Japanske pengemarkedsdata viste ingen anomalier av en type som kan ha fulgt med intervensjon. Men flyttingen var iøynefallende nok til å holde handelsmenn på vakt.

Yenen var sist stabil på 148,5 per dollar. Gull var også stabil på 1822 dollar per unse etter ni dager med tap drevet av stigende globale obligasjonsrenter.

“Dette kan bare være en kort pause mens vi venter på arbeidsmarkedsdata og neste ukes amerikanske finansforsyning og KPI-data,” sa SocGen-strateg Kit Juckes.

“Hvis arbeidsmarkedsdataene er sterke, vil presset komme tilbake raskere enn det gjorde i fjor. Jeg tror fortsatt at statskassemarkedet vil ta høyere avkastning inntil noe bryter i systemet.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-climb-in-calm-before-potential-us-payrolls-storm/