Home » News » Aksjene stiger ved slutten av den svimlende Wall Street Week.

Aksjene stiger ved slutten av den svimlende Wall Street Week.

News Team

Et sprett i aksjer roet nervene blant aksjeinvestorer, men nedfallet fra Donald Trumps politiske manøvrering fortsatte å ryste globale markeder og rasle amerikanske forbrukere. Rentene på tyske obligasjoner steg da regjeringsledere ble enige om en massiv forsvarsutgiftspakke, mens den ultimate havn – gull – toppet 3000 dollar for første gang.

Aksjene tok seg opp igjen etter et salg som drev S&P 500 ned 10 % fra all-time high, og holdt seg fast selv etter at en rapport viste at forbrukertilliten falt til det laveste på mer enn to år. Treasuries sluttet seg til sine tyske kolleger lavere, trimmet et rally drevet av en flytur til sikkerhet. Bullion klatret så mye som 0,5 % til 3 004,94 dollar per unse på fredag før den slettet gevinstene.

Bevegelsene avsluttet en uke med dramatikk som inkluderte Trumps på-og-av-igjen-tariffer, lavkonjunkturoppfordringer, geopolitiske samtaler og bekymringer over en nedleggelse av amerikansk regjering. Kombinert med alle spørsmålene rundt høye teknologivurderinger, fikk globale aksjefond sin største innløsning i år.

“Markedene sliter med forestillingen om hvor virkelig verdi hviler for et aksjemarked som møter motvind fra tariffer, finanspolitiske kutt og potensielt mykere økonomiske data, sa Yung-Yu Ma ved BMO Wealth Management. “Negativ investorsentiment bygger seg opp, så det kan komme et flerdagers nødhjelpsrally snart.”

S&P 500 steg 1,8 %, men var fortsatt på vei mot en fjerde uke med tap på rad – den lengste slike rekken siden august. Nasdaq 100 steg 2,1 prosent. Dow Jones Industrial Average økte 1,4 prosent.

Renten på 10-årige statsobligasjoner økte tre basispunkter til 4,30 %. En dollarmåler falt 0,2 prosent.

“Vi ser noen oversolgte rallyinnsats nok en gang,” sa Dan Wantrobski hos Janney Montgomery Scott. “Men vi advarer folk som ønsker å dykke inn igjen ved det første tegn på stabilitet her: nesten alle leter etter en bunn og å “kjøpe dip” på et tidspunkt, men den nåværende tilstanden til markedene har ikke antydet noen reell forbedring på teknisk grunnlag – båndet er ganske enkelt veldig oversolgt på dette stadiet.

Det tok bare 16 handelsøkter for amerikanske aksjer å falle inn i en korreksjon, og etterlot en forvirret Wall Street som spurte hvor lenge “justeringsperioden” tjenestemenn i Det hvite hus har advart om vil vare.

I de foregående 24 tilfellene hvor aksjer har falt minst 10 % fra en rekord, men unngått et bjørnemarked, har det tatt i gjennomsnitt åtte måneder å gjenvinne et rekordhøyt nivå, ifølge data fra CFRA Research. Det ville la 19. februar-høytiden være intakt til midten av oktober. Den gjennomsnittlige nedgangen nådde 14 % i disse tilfellene.

“Vi sier at dette er en korreksjon, ikke et bjørnemarked i amerikanske aksjer,” sa Michael Hartnett fra Bank of America Corp. “Siden aksjebjørn truer resesjon, vil nye nedganger i aksjekurser provosere til snurre i handel og pengepolitikk.”

En hundre år gammel indikator som har bidratt til å forutsi retningen til det amerikanske aksjemarkedet, signaliserer likevel mer smerte foran mishandlede investorer.

Kjent som Dow-teorien, hevder det at bevegelser i Dow Jones Industrial Average må bekreftes av transportaksjer, og omvendt, for å opprettholdes. Ved slutten av torsdagen har Dow Jones Transportation Average med 20 medlemmer – et barometer for forbruker- og industrietterspørsel – sunket 19 % fra toppnivået i november, og falt nær det såkalte bjørnemarkedets territorium.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-climb-at-end-of-dizzying-wall-street-week/