Home » News » Aksjer, amerikanske renter høyere etter Fed-minutter etter inflasjonsdata.

Aksjer, amerikanske renter høyere etter Fed-minutter etter inflasjonsdata.

News Team

Globale aksjer steg onsdag sammen med amerikanske statsrenter, da investorer fordøyde referater fra Federal Reserves septembermøte og ventet på inflasjonsdata for ledetråder om sentralbankens rentebane.

Referat fra møtet viste at et “vesentlig flertall” av amerikanske Federal Reserve-tjenestemenn støttet å starte en æra med enklere pengepolitikk med et overdimensjonert halvt poengs rentekutt, men det virket enda bredere enighet om at det første trekket ikke ville forplikte Fed til noe spesielt tempoet i ratereduksjonene i fremtiden.

Amerikanske aksjer holdt opp etter protokollen, men fremgangen på sesjonen ble delvis dempet av et fall på 2,5 % i Google-forelder Alphabets (GOOG) aksjer etter at det amerikanske justisdepartementet sa at det kan be en dommer om å tvinge selskapet til å selge deler av virksomheten.

Dow Jones Industrial Average steg 346,47 poeng, eller 0,82 %, til 42 426,84, S&P 500 steg 25,84 poeng, eller 0,45 %, til 5,776,97 og Nasdaq Composite steg 57,66 poeng, eller 0,18, 0,18, %.

Investorer har slått tilbake forventningene til aggressive rentekutt fra Fed etter forrige ukes sterke amerikanske jobbrapport. De vil også overvåke inflasjonsdata på torsdag i form av konsumprisindeksen (KPI) for å få innsikt i Feds rentebane, mens bedriftens inntjeningssesong starter med bankinntekter på fredag.

“Mye skjer i markedet akkurat nå,” sa Anthony Saglimbene, markedsstrateg hos Ameriprise Financial i Troy, Michigan.

“Makrobakteppet er solid, det vil sannsynligvis være en viss avgang rundt forventningene til rentekutt mellom nå og slutten av året. Nøkkelen for markedet de neste par ukene er virkelig inntjeningssesongen.”

Etter å ha priset fullstendig inn et kutt på minst 25 bps forrige uke, med 35,2 % sjanse for et andre kutt på rad på 50 bps, satser markedet på en 79,4 % sjanse for et kutt på 25 basispunkter på Feds novembermøte, og en 20,6 % sjanse for at det vil holde prisene stabile, viste CMEs FedWatch Tool. Forventningene til et kutt i november falt litt etter Fed-protokollen.

Dallas Federal Reserve Bank-president Lorie Logan sa at hun støttet forrige måneds overdimensjonerte rentekutt, men ønsker mindre reduksjoner fremover, gitt “fortsatt reell” oppsiderisiko for inflasjon og “meningsfull usikkerhet” over de økonomiske utsiktene.

MSCIs mål for aksjer over hele verden steg 2,12 poeng, eller 0,25 %, til 846,90 og var på vei for en andre økt med oppgang på rad. I Europa lukket STOXX 600-indeksen opp 0,66 %, delvis styrket av bilprodusenter da indeksen kom tilbake fra en nedgang i forrige økt.

Kinas aksjerally kortsluttet, med både Shanghai Composite-indeksen og CSI300-indeksen som led sine største fall i prosent på én dag siden februar 2020.

Kinas viktigste informasjonskontor sa at finansdepartementet vil detaljere planer om finanspolitisk stimulans for å øke økonomien på en pressekonferanse lørdag.

Amerikanske renter var beskjedent høyere i kjølvannet av Logans kommentarer og Fed-protokollen, samt en auksjon av 10-årssedler. Renten på referanseindeksen for amerikanske 10-års-sedler steg 3,4 basispunkter til 4,069 %, mens 2-års-renten, som vanligvis beveger seg i takt med renteforventningene, steg 2,8 basispunkter til 4,007 %.

10-årsrenten toppet 4 % for første gang på to måneder tidligere i uken.

Dollarindeksen, som måler dollaren mot en kurv av valutaer, klatret 0,39 % til 102,89, med euroen ned 0,38 % til 1,0938 dollar.

Mot den japanske yenen styrket dollaren seg 0,73 % til 149,27. Sterling svekket seg 0,28% til $1,3067.

New Zealand-dollaren svekket seg 1,35 % mot dollaren til 0,6055 dollar etter at sentralbanken kuttet renten med 50 basispunkter og lot døren stå åpen for mer.

Råoljeprisene falt for andre sesjon på rad, på stigende amerikanske råoljelagre, mens risikoen for iranske forsyningsforstyrrelser forårsaket av Midtøsten-konflikten og orkanen Milton i USA dempet prisnedgangen.

Amerikansk råolje falt 0,38 % til 73,29 dollar per fat og Brent falt til 76,59 dollar per fat, ned 0,76 % på dagen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-us-yields-higher-after-fed-minutes-as-inflation-data-eyed/