Home » News » Aksjer faller ettersom oljerallyfans frykter for inflasjon: Markedene omsluttes

Aksjer faller ettersom oljerallyfans frykter for inflasjon: Markedene omsluttes

News Team

Den amerikanske referanseoljeprisen nådde 95 dollar fatet for første gang på mer enn ett år etter at lagrene falt ved et stort lagerknutepunkt. Økningen bidro til bekymring for at inflasjonen ville forbli høy, og holde den 10-årige statsrenten nær de 4,6 % den nådde i forrige sesjon, den høyeste siden 2007.

Amerikanske og europeiske aksjefutures var marginalt høyere mens aksjer i Asia slet med å unngå ytterligere tap. Aksjereferanser i Japan, New Zealand og Hong Kong falt mer enn 1 %, noe som trekker ned en nøkkelindeks for regionale aksjer.

Et mye overvåket mål på globale aksjer er klar til å ta sitt tiende tap på rad, som vil matche den verste tapsrekken på et dusin år.

“Markedet må nå tilpasse seg høyere finansieringskostnader, høyere varighetsrisiko,” sa Koon How Heng, leder for markedsstrategi for United Overseas Bank, til Bloomberg Television. “Nøkkelusikkerheten som nå kompliserer saken er selvfølgelig råoljeprisen.”

September har hevdet sitt tøffe rykte. Det ser ut som den verste måneden for globale aksjer på et år og den verste for globale obligasjoner siden februar. Den 10-årige statsrenten har hoppet mest siden september i fjor, og amerikanske selskapsobligasjoner ligger nå i negativt territorium for 2023.

I Kina falt fastlandsaksjene i forkant av en lengre pause for markedene på land, som stenger fredag før de åpner igjen 9. oktober. Kinesiske utviklere utvidet tapene etter å ha falt til nivåer som ikke er sett siden 2011 på onsdag. Handelen i China Evergrande Group ble suspendert i Hong Kong og obligasjonseiere i Country Garden Holdings Co Ltd sa at de ennå ikke hadde fått utbetalt en kupong som skal betales onsdag.

Bloomberg-dollarindeksen gikk ned etter å ha nådd det høyeste nivået siden november. Indeksen hadde klatret i seks økter på rad, den lengste fremgangen på et år. I mellomtiden styrket yenen seg litt på torsdag, men holdt seg nær 150 per dollar.

Japans 20-års avkastning steg til den høyeste siden 2014, mens australske og New Zealand-renter også steg.

Neel Kashkari, president i Minneapolis Federal Reserve, sa at en potensiell nedleggelse av den amerikanske regjeringen og effekten av streiken for bilarbeidere kan bremse økonomien, og kreve mindre aggressive grep fra sentralbanken.

“Hvis disse nedsidescenarioene rammer den amerikanske økonomien, vil vi kanskje måtte gjøre mindre med pengepolitikken vår for å få inflasjonen tilbake til 2%,” sa Kashkari i et intervju på CNN.

Fed-leder Jerome Powell og en håndfull andre sentralbanktjenestemenn skal snakke senere torsdag. Data på dokumentet for utgivelse inkluderer USAs bruttonasjonalprodukt og innledende arbeidsløshetskrav foran prisen på personlige forbruksutgifter på fredag, Feds foretrukne inflasjonsmåler.

Globale aksjer står også overfor risikoen for videre salg knyttet til en stor opsjonsposisjon holdt av et JPMorgan Chase & Co. aksjefond. Titusenvis av beskyttende put-kontrakter som holdes av fondet vil utløpe fredag til en innløsningskurs ikke langt under det nåværende nivået til S&P 500, noe som skaper potensiale for markedsdislokasjoner.

Andre steder var gull lite endret etter en serie med nedganger denne uken mens Bitcoin handlet over $26 000.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-decline-as-oil-rally-fans-inflation-fears-markets-wrap/