Home » News » Aksjer går mot rekordhøyder foran amerikanske inflasjonstest.

Aksjer går mot rekordhøyder foran amerikanske inflasjonstest.

Asiatiske aksjer steg til rekordtopper på torsdag, mens pundet nådde et fire måneders høydepunkt på sterke veksttall, ettersom handelsmenn telte ned til amerikanske data som forventes å vise inflasjonsnedgang og bane vei for rentekutt allerede i september.

Amerikanske aksjer nådde rekordhøye onsdag og futures var flate gjennom Asia-økten. Obligasjoner og dollar var stort sett stabile, og holdt yenen på den svake siden av 161 per dollar og nær de laveste nivåene på flere tiår.

Japanske Nikkei steg 1 % til rekordhøye 42.426. [.T]

MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan steg 1,2 % til det høyeste i to år. Taiwan-aksjene nådde en rekordhøyde, og Australias ASX 200 lukket innenfor et værhår fra toppen gjennom tidene.

“Hoveddriveren er egentlig utsiktene til rentekutt,” sa Shane Oliver, sjeføkonom og leder for investeringsstrategi ved AMP i Sydney. “Hvis vi får en god inflasjonslesning, vil den krysse av i en av Powells bokser.”

Den amerikanske sentralbankens styreleder Jerome Powell sa til lovgivere på Capitol Hill over natten at «flere gode data» ville bygge saken for at den amerikanske sentralbanken kunne kutte renten. Futureprising innebærer omtrent 75 % sjanse for et kutt i september.

Økonomer anslår at den årlige amerikanske KPI avtok til 3,1 % i juni fra 3,3 % i mai.

Bank of Korea sto på rentene, men utelot en advarsel om inflasjon, mens guvernør Rhee Chang-yong sa til journalister at det var på tide å forberede seg på å svinge til rentekutt.

Et skifte i tone i Reserve Bank of New Zealand på onsdag førte til en kraftig re-prising i rentekuttforventningene, med referanseindeksen for to-års swaprente som stupte 18 basispunkter og valutaen falt.

Malaysia forventes å holde kursene stabile senere på dagen, og den amerikanske inntjeningssesongen vil også begynne med resultater fra Delta Air Lines og forbrukerklokke PepsiCo, etterfulgt av bankresultater på fredag.

KINA LAGER

Kinesiske aksjer stemte med markedsmomentumet torsdag, men et trommeslag av skuffende data og snakk om tollsatser i de viktigste eksportmarkedene har gjort oppgangen vanskelig å opprettholde. Kinas BNP-utskrift kommer på mandag.

Hong Kongs Hang Seng steg 1 %, og på fastlandet klatret blue-chip CSI300 1,1 %, selv om den fortsatt er sammenkrøpet ganske nær tirsdagens laveste nivå på fire og en halv måned. [.HK][.SS]

Kinas yuan steg fra et lavpunkt på nesten åtte måneder til 7,2701 per dollar. [CNY/]

Sterling var fast etter at Bank of Englands sjeføkonom hørtes vagere ut om tidspunktet for rentekutt enn mange tradere hadde forventet, og nådde en fire-måneders høyeste på $1,2866 etter at britiske BNP-data slo forventningene.

Andre steder var bevegelsene beskjedne før den amerikanske KPI-utgivelsen.

Euroen tikket høyere til $1,0835.

Yenen falt til 161,7 per dollar. Data viste at Japans kjernemaskineri bestillinger uventet gikk ned for andre måned på rad, noe som utfordret forventningene om at renten skulle stige.

New Zealand-dollaren fant støtte ved sitt 200-dagers glidende gjennomsnitt og handlet til $0,6095. Den australske dollaren steg 0,2% til et seks måneders høyeste på $0,6763. [AUD/]

Statsobligasjoner var stabile over natten og i Asia, med amerikanske toårsrenter holdt på 4,62 % og referanserenter på 10 år på 4,29 %. [US/]

I råvarehandelen økte oljeprisene på signaler om sterk amerikansk bensinetterspørsel. Brent-futures steg 71 cent, eller 0,8 %, til 85,79 dollar per fat. Amerikansk råolje steg 67 cent, eller 0,8 %, til 82,77 dollar per fat. [O/R]

Gunstig amerikansk vær har presset hveteterminer nær to og en halv måneds laveste nivå. [GRA/]

Gull krøp 0,5 % høyere til $2 381 per unse. Etter et salg i forrige uke, har bitcoin stabilisert seg rundt 58 900 dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-stride-to-record-highs-ahead-of-us-inflation-test/