Home » News » Aksjer holder seg høyere med teknologi som fortsatt gir gevinst.

Aksjer holder seg høyere med teknologi som fortsatt gir gevinst.

Amerikanske aksjer tok tilbake noen av sine tidligere oppganger da handelsmenn veide økonomiske data og selskapets nyheter.

S&P 500 og Nasdaq 100 steg, men er fortsatt utenfor dagens høyder. Dollaren falt. Den 10-årige amerikanske statsrenten steg til rundt 3,79 %.

Markedene var sprudlende tidligere etter at data fremhevet en robust amerikansk økonomi og Kinas toppledere lovet å støtte finansutgifter. Amerikanske aksjeindekser ble også drevet opp av Micron Technology Inc., som ga en sterk prognose hjulpet av AI-etterspørsel. På den annen side, nyheten om justisdepartementets etterforskning av Super Micro Computer Inc. – også en mottaker av AI-boomen – presset aksjene nedover.

Nå venter handelsmenn på data som kan gi dem større ledetråder om den amerikanske økonomiens helse og Federal Reserves vei videre. Den amerikanske sentralbankens foretrukne prismåling og et øyeblikksbilde av forbrukernes etterspørsel utgitt på fredag vil gi dem akkurat det.

“Vi tror det er potensialet for at økonomiske data vil være mer motstandsdyktige, spesielt på jobber, enn markedet forventer,” sa Peter Tchir, leder for makrostrategi ved Academy Securities.

Tidligere viste reviderte data at den amerikanske økonomien kom ut av pandemien i bedre form enn først forventet. En nedgang i amerikanske arbeidsledige krav understreket motstandskraften til arbeidsmarkedet. Men investorer som ventet på kommentarer fra Fed-leder Jerome Powell torsdag, fikk ingen detaljer om de økonomiske utsiktene eller banen for pengepolitikken.

Kina tviler

Forsøket om å gjenopplive veksten fra Kinas toppledere torsdag, bidro til en rekke tiltak fra Beijing denne uken som har belastet lokale eiendeler. CSI 300-indeksen er på vei mot sin største ukentlige økning på nesten et tiår.

Det gjenstår imidlertid spørsmål om den langsiktige effekten av tiltakene.

“Jeg ville ikke bli overrasket om vi i morgen kommer til å se en tilbaketrekking,” sa Helen Jewell, investeringssjef i BlackRock Fundamental Equities EMEA, til Bloomberg TV. “Dette er det som skjer i markedene akkurat nå – du ender opp med risiko den ene dagen, risikoen den neste dagen. Den kinesiske økonomien er fortsatt veldig skjør.»

Swiss Cut

Andre steder kuttet den sveitsiske nasjonalbanken lånekostnadene med et kvart poeng på et tredje møte på rad og advarte om at flere skulle komme hvis nødvendig i forsøket på å begrense styrken til francen.

I råvarer raste oljen for andre dag da Saudi-Arabia angivelig var forpliktet til å øke produksjonen i desember, mens Libya utnevnte sin nye sentralbanksjef, noe som åpnet veien for å gjenopplive noe råoljeproduksjon.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-stay-higher-with-tech-still-driving-gains/