Home » News » Aksjer høyere i ettermiddagshandel; Apple når all-time high.

Aksjer høyere i ettermiddagshandel; Apple når all-time high.

Aksjene steg mandag for å starte en travel uke med bedriftsresultater og Fed-talere, mens investorer vurderte virkningen av attentatforsøket på tidligere president Donald Trump i det amerikanske presidentvalget.

Dow Jones Industrial Average var opp rundt 0,5 % i ettermiddagshandelen, mens S&P 500 og Nasdaq Composite steg 0,3 %. Alle tre indeksene var utenfor tidligere topper.

På fredag vant de store indeksene terreng, og presset dem inn i et litt positivt territorium for uken, med Dow på topp 40 000. I dag ble blue-chip-indeksen løftet av aksjer inkludert Caterpillar (CAT), JPMorgan Chase (JPM) og Chevron (CVX).

Det siste oppgangen i aksjemarkedet har blitt drevet av utviklingen til teknologiaksjer og håper at Federal Reserve vil kutte sin innflytelsesrike fed funds-rente så snart som i september.

Flere teknologiaksjer med store selskaper vant terreng mandag, inkludert Tesla (TSLA), Apple (AAPL) og Google-moralfabetet (GOOG).

Aksjene i Super Micro Computer (SMCI) ble røde, og ga tilbake morgengevinster drevet av nyhetene om at den ville slutte seg til Nasdaq-100-indeksen. Trump Media (DJT) hoppet og steg rundt 30 % i den første handelsøkten siden lørdagens skyting i Pennsylvania.

Bitcoin steg over $63 000, noe som ga et løft til Coinbase (COIN), MicroStrategy (MSTR) og andre kryptovalutrelaterte aksjer.

Federal Reserve-leder Jerome Powell, talte ved et arrangement i New York mandag, gjentok tidligere kommentarer om at nyere data har vist fremgang i kampen mot inflasjon og at den årlige inflasjonsraten ikke trenger å synke til Feds mål på 2 % før sentralbanken begynner å kutte sin referanserente.

Renten på 10-årige statsobligasjoner, som har falt de siste ukene ettersom forventningene til et rentekutt har økt, var litt opp til 4,23 %. Råoljefutures tikket lavere, mens gull steg.

Apple treffer ny høy blant AI-drevet optimisme

Apple (AAPL)-aksjen nådde rekordhøye i intradagshandel mandag da teknologigiganten mottok kursøkninger fra analytikere som nevnte selskapets sterke posisjon for fremtiden for bruk av kunstig intelligens (AI) på smarttelefoner.

Analytikere fra Loop Capital oppgraderte Apple-aksjen til å “kjøpe” fra “hold”, mens de økte kursmålet til $300, fra $170 tidligere.

Loop-analytikere sammenlignet mandag med hvordan de første iPod-ene fortsatte med å gjøre Apple til den dominerende kraften innen musikk og digitalt innhold, og hvordan de første iPhone-ene falt sammen med fremveksten av sosiale medier. I likhet med disse fremskrittene skrev analytikerne at Apples nye AI -drevne iPhones og iPads kan gjøre Apple til den generative AI “base camp” for brukere ettersom enhetenes generative AI-tjenester blir kraftigere.

Fremveksten av digitalt innhold og sosiale medier var «materielle aksjekatalysatorer» som hjalp Apples aksjer til å stige betydelig over tid, og Loop-analytikere sa at generativ AI kan være en lignende drivkraft.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-higher-in-afternoon-trading-apple-hits-all-time-high/