Home » News » Aksjer på tå mot amerikansk produksjon, jobbdata.

Aksjer på tå mot amerikansk produksjon, jobbdata.

News Team

Obligasjonsrentene drev høyere tirsdag, mens valutaer og Asias aksjemarkeder stabiliserte seg mens investorer ventet på en rekke data for å finne ut hvor dypt USA kan kutte renten.

Tiårsrentene på statskassen var litt høyere på 3,919 % og toårsrentene steg et basispunkt til 3,935 % da handelen ble gjenopptatt i Asia etter en amerikansk høytid over natten.

Oppegående forbrukstall på fredag førte til at markedene kuttet sjansen for et halvt poengs lettelser fra Federal Reserve. Den amerikanske ISM-produksjonsundersøkelsen som kommer senere på dagen, og spesielt jobbdata som kommer på fredag vil være avgjørende for Feds beslutning.

MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan tikket 0,1 % ned. Japanske Nikkei steg 0,7 % og S&P 500-futures var flate. Dollaren har stabilisert seg sammen med amerikanske renter ettersom fokuset går mot fredag.

“Det koker ned til fredagens tall,” sa Raisah Rasid, global markedsstrateg ved JP Morgan Asset Management i Singapore, med beslutningstakere på jakt etter et avkjølende arbeidsmarked for å rydde vei for rentekutt.

“Vi ser ingen stress eller indikasjoner som vil nødvendiggjøre et kutt på 50 basispunkter … spørsmålet er hvor lenge vil risikoaktiva fortsette å øke?”

Økonomer spådde at ISM-undersøkelsen bedrer seg, men forblir i et sammentrekkende territorium på 47,5 i august.

“Jeg er ikke så sikker på at dollaren vil ta for vennlig mot en svakere avlesning,” sa Pepperstone-analytiker Chris Weston. “Et tall nærmere 50 vil sannsynligvis tvinge dollarshorts til å dekke.”

På fredag ser analytikere etter en økning på 160 000 i jobber og et fall i arbeidsledigheten til 4,2%.

Dollaren var fast på 146,85 yen og handlet til $1,1063 per euro i Asia-økten. Rally i australske og newzealandske dollar stoppet etter pusten, med Aussie holdt like under $0,68.

I Hong Kong falt aksjene i eiendomsselskapet New World Development til et lavt nivå på to tiår etter at selskapet estimerte et tap på 2,6 milliarder dollar for året frem til juni.

I Australia falt Woolworths-aksjene 3 % om dagen etter at supermarkedsoperatøren sa at de ville selge sin gjenværende eierandel i en kjede av brennevinsbutikker.

Gull svevde på 2494 dollar per unse etter å ha slått rekordhøye over 2500 dollar i august.

Oljeprisene har slitt med å få tak i etterspørselen ettersom bekymringer mot etterspørselen veier mot spenningen i Midtøsten og Brent-oljefutures falt 0,5 % til 77,13 dollar per fat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-tiptoe-towards-us-manufacturing-jobs-data/