Home » News » Aksjer sliter midt i inntektsfokus; Dollargevinster.

Aksjer sliter midt i inntektsfokus; Dollargevinster.

Aksjer i Asia falt og europeiske futures pekte på en dempet åpning, med investorer som søkte bevis på en inntjeningsoppgang før de tok denne månedens rally videre. Dollaren økte.

MSCIs Asia-indeks for aksjer falt for første gang på en uke. Japan ledet nedgangen da Nintendo falt på svake utsikter. Aksjer i Hong Kong og fastlands-Kina trakk seg tilbake da investorer så frem til en rekke store teknologiinntekter som skulle komme neste uke.

Dollaren gikk opp for en tredje økt etter hvert som statsrentene steg. Federal Reserve Bank of Minneapolis president Neel Kashkari sa at det er sannsynlig at sentralbanken vil holde rentene der de er «i lengre tid».

“Vi ser en viss konsolidering i Asia-aksjer i dag etter en svak Wall Street-sesjon,” sa Alvin Tan, leder for Asia FX-strategien hos RBC Capital Markets i Singapore. “Den amerikanske dollaren vinner terreng, og virkningen av Tokyos mistenkte intervensjoner forrige uke forsvinner raskt ettersom yenens store avkastningsulempe kommer tilbake i forgrunnen.”

Kontraktene for Euro Stoxx 50 og amerikanske aksjer falt ned i Asia-handelen etter at S&P 500 tok ut en fjerde økt med fremgang. Aksjer over hele verden har forsøkt å gjøre et comeback etter nedgangen i april, med oppgang drevet av utsiktene til Fed-rentekutt og solid inntjening.

Yenen økte tapene til tross for advarsler fra topptjenestemenn. Bank of Japans guvernør Kazuo Ueda avfyrte et klart advarselsskudd til finansmarkedene om et potensielt politisk grep da han styrket språket sitt på den svake yenen. Finansminister Shunichi Suzuki sa at regjeringen er klar til å ta alle mulige tiltak etter behov.

I Asia var det fokus på president Xi Jinpings reise til Europa og hvordan handelsforbindelsene vil utvikle seg herfra. Som et annet tegn på geopolitiske spenninger mellom Kina og Vesten, har USA tilbakekalt lisenser som lar Huawei Technologies Co. kjøpe halvledere fra Qualcomm Inc. og Intel Corp., ifølge folk som er kjent med saken.

“Det var begrensede data om bedriftens inntjening for å bekymre markedene, uten overraskelser og mangel på viktige amerikanske økonomiske data i dagene fremover,” sa Kyle Rodda, senior markedsanalytiker hos Capital.com. “Debatten fortsetter i markedene og blant beslutningstakere om det passende nivået for renter.”

I bedriftsverdenen vil KKR & Co. kjøpe formuesforvaltningen og bedriftens trust-enheter til den australske fondsforvalteren Perpetual Ltd. for A$2,175 milliarder ($1,43 milliarder), og avslutte en måneder lang salgsprosess. Toyota Motor Corp. (NYSE: TTE) flagget for svake resultatutsikter etter at sikkerhetsskandaler tvang den japanske bilprodusenten til å kutte produksjonen.

Andre steder falt oljen til det laveste nivået siden midten av mars, med en mildt bearish amerikansk lagerrapport og spenninger i Midtøsten i fokus.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-struggle-amid-earnings-focus-dollar-gains/