Home » News » Alibaba-aksjer stiger etter tillegg til kinesiske aksjehandelskoblinger.

Alibaba-aksjer stiger etter tillegg til kinesiske aksjehandelskoblinger.

Aksjen til Alibaba (BABA) Group Holding Ltd. steg i Hong Kong etter at den ble gjort direkte tilgjengelig for investorer på fastlands-Kina for første gang.

Aksjer i e-handelsselskapet ble lagt til Stock Connect-programmet som knytter Shanghai- og Shenzhen-børsene til Hong Kong-børsen fra og med tirsdag. Aksjen steg hele 5,2 %, det meste siden 16. august, med volumet som allerede er mer enn dobbelt så mye som tre måneders heldagsgjennomsnitt fra kl. 10.20.

Den svært etterlengtede inkluderingen forventes å tiltrekke seg rundt 20 milliarder dollar til aksjen inn i neste år, med fastlandsinvestorer som sannsynligvis vil bygge en eierandel på over 10% i Alibaba, ifølge Bloomberg Intelligence. I følge BI-analytikere skulle dette også hjelpe Alibaba med å begrense sin verdsettelsesrabatt til rivaliserende PDD Holdings Inc.

Aksjene til e-handelsfirmaet er opp 7,5 % i Hong Kong så langt i år, sammenlignet med et fall på 9 % i Hang Seng Tech Index. Inkluderingen er et betimelig løft etter at selskapet nylig rapporterte et inntektsbortfall for andre kvartal, ettersom Kinas svake forbruk fortsetter å undergrave detaljsalgsmomentum.

Alibaba hadde vært en av de få store kinesiske aksjene som ikke var i stand til å bli med i Stock Connect, siden den bare hadde sekundær noteringsstatus i Hong Kong. Selskapet oppgraderte til to-primær noteringsstatus for Hong Kong så vel som New York i august, slik at det endelig ble gjort tilgjengelig for fastlandshandel.

Hong Kong-børsen publiserer omsetningstall for de 10 mest omsatte aksjene via lenkene hver dag etter stengning.

Blant andre Hong Kong-noterte aksjer som ble gjort tilgjengelig for fastlandshandlere tirsdag, steg Mongolian Mining Corp. så mye som 12 %. Blant aksjene som ble fjernet fra koblingene, stupte Shimao Group Holdings Ltd. 30 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alibaba-shares-rise-after-addition-to-china-stock-trading-links/