Home » News » Amazon knuste investorenes forventninger – bør du kjøpe?

Amazon knuste investorenes forventninger – bør du kjøpe?


Amazon (NASDAQ:AMZN) er opp mer enn 13 % i åpningstidene etter at selskapet leverte mye bedre resultater enn forventet for fjerde kvartal av regnskapsåret 2021.

Sist fredag kunngjorde Amazon sine økonomiske resultater for Q4 FY2021. Investorer var glade for å se at AWS fortsetter å vokse med en ekstraordinær hastighet på 40 % på årsbasis, og at Amazon planlegger å heve Prime-abonnementsprisen.

Følgelig steg aksjekursen over 13 % mindre enn en time fra markedsåpningen. Markedsaktørene var ivrige etter å se Amazons inntjening i lys av Facebooks elendige kvartal og påfølgende fall i markedsverdien.

Høydepunkter fra Amazons kvartalsresultater

Ikke alt var positivt i forrige fredags inntjeningsoppslag. For eksempel falt driftsinntektene i kvartalet med om lag 50 % sammenlignet med samme periode i fjor. Driftskontantstrømmen gikk også ned med 30 % for de siste tolv månedene.

Ikke desto mindre var investorene fornøyde med å se nettoomsetningen øke med 9 % i 4. kvartal. Dessuten fortsatte Amazon å vokse i 2021 på toppen av den enestående veksten i 2020 da de fleste av kundene ble hjemme, og dermed brukte mer tid på å handle på nettet.

Amazons aksjekurs er fortsatt i konsolidering

Amazons aksjekurs er i en langsiktig konsolidering som startet i august 2020, på toppen av COVID-19-pandemien. Siden den gang, til tross for at teknologisektoren har opplevd flere gevinster, har ikke Amazon vært i stand til å bevege seg mye.

Aksjen fant sterk motstand på $3800 hvor den ble aggressivt solgt to ganger. Derfor kan vi si at et dobbelt toppmønster er på plass.

Imidlertid kan sprett fra $2800 støtteområdet være akkurat det oksene trengte for et nytt forsøk på toppen. Tatt i betraktning den solide AWS-veksten på årsbasis og økningen i prisen på Prime-abonnementet, er Amazon på vei til å levere sterkere inntekter; dermed kan aksjekursen teste den øvre delen av konsolideringen.

Amazon er et av verdens selskaper på vei til å drive 100 % av sin forretningsdrift med fornybar energi. Selskapet er kjent for å bruke mye på grønne prosjekter, og det annonserte 18 nye vind- og solenergiprosjekter i bruksskala i Europa og USA. Den bør nå målet innen 2025 – fem år tidligere enn 2030-målet.