Home » News » Amerikanske aksjefutures dempet etter rally i forrige økt.

Amerikanske aksjefutures dempet etter rally i forrige økt.

Amerikanske aksjefutures svevde stort sett rundt flatlinjen tirsdag, da investorer så en kommende inflasjonsrapport og potensielle rentekutt fra Federal Reserve.

Ved 08:06 ET (12:06 GMT) var Dow-futureskontrakten stort sett uendret, S&P 500-futures hadde økt med 5 poeng eller 0,1 %, og Nasdaq 100-futures hadde steget med 12 poeng eller 0,1 %.

De viktigste gjennomsnittene steg på mandag, med handelsmenn på jakt etter gode kjøp etter et salg i forrige uke, delvis drevet av en svakere enn forventet jobbrapport i august og svake produksjonsdata.

Markedene forsøker å måle utsiktene for Feds pengepolitikk i kjølvannet av tallene, med et kutt i lånekostnadene på sentralbankens møte 17.-18. september, nå nesten garantert. Det er imidlertid fortsatt usikkert om beslutningstakere vil rulle ut en reduksjon på 25 basispunkter eller 50 basispunkter. Mer klarhet kan komme på onsdag når den siste amerikanske konsumprisindeksen – et nøkkelmål for inflasjon – er satt til å bli utgitt.

Apple aksjer (NASDAQ: AAPL) lavere forhåndsmarked etter avsløring av iPhone 16, EUs topprettsavgjørelse

Aksjene i Apple gikk ned i førmarkedshandelen i USA tirsdag etter at teknologigiganten avslørte de siste gjentakelsene med kunstig intelligens forbedret av flaggskipet iPhone og EUs høyesterett avgjorde mot selskapet i en årelang juridisk kamp angående dets skatter i Irland.

Den Cupertino-baserte gruppen kunngjorde en rekke forbedringer til iPhone 16 på mandag, inkludert forbedringer av Siri-stemmeassistenten og en rekke smarte kameratilpasninger rettet mot profesjonell videoredigering som skal rulles ut over tid. Apple satser på iPhone 16, som skal komme i salg 20. september med forhåndsbestillinger tilgjengelig denne fredagen, for å hjelpe til med å gjenopplive flaggingssalget av enheten.

Analytikere sa at de nye iPhone-ene og AI-funksjonene i stor grad oppfylte forventningene satt av Apples tidligere avsløring av planene deres for et push inn i AI, kalt “Apple Intelligence”.

Et annet sted avgjorde EU-domstolen at Apple må tilbakebetale 13 milliarder euro i restskatt, og opphevet en tidligere avgjørelse som ble funnet til fordel for selskapet.

EUs øverste domstol sa at to enheter overvåket av Apple – Apple Sales International (ASI) og Apple Operations Europe (AOE) – ulovlig hadde mottatt statsstøtte fra Irland i form av skattefordeler fra 1991 til 2014.

Oracle (NYSE: ORCL) aksjer hopper

Aksjene i Oracle steg kraftig før åpningsklokken etter at konsernet rapporterte bedre enn ventet økonomiske resultater for første kvartal, drevet av sterk etterspørsel etter skyvirksomheten.

Det Texas-baserte skytjenesteselskapet sa også at det signerte et strategisk partnerskap med Amazon (NASDAQ: AMZN) Web Services som vil tillate kunder å få tilgang til Oracle Autonomous Database og Oracle Exadata Database Service innenfor AWS.

Kunngjøringen kommer etter at Oracle tidligere sa at de hadde inngått nye partnerskap med Microsoft-støttede ChatGPT-produsenten OpenAI og Google (NASDAQ: GOOG) Cloud i et forsøk på å utvide rekkevidden til sin infrastruktur for kunstig intelligens.

I en samtale etter inntjening sa administrerende direktør Safra Catz at Oracles database “blomstrer”, og la til at skyavtalene den har inngått “med Microsoft (NASDAQ: MSFT), Google og AWS gjør det enklere for kundene våre å kjøre deres Oracle-databaser i skyen.”

Oracle postet justert fortjeneste per aksje (EPS) på $1,39 på en omsetning på $13,3 milliarder i de tre månedene som ble avsluttet 31. august. Analytikere spurt av Investing.com hadde forventet en EPS på $1,33 på en inntekt på $13,23 milliarder.

Olje sklir

Oljeprisene gikk ned i europeisk handel tirsdag ettersom bekymringen over svak innenlandsk etterspørsel i Kina veide opp for den mulige effekten av den tropiske stormen Francine på amerikansk oljeproduksjon.

Brent-oljefutures som utløper i november var ned 0,9 % til $71,20 per fat, mens West Texas Intermediate råoljefutures hadde sunket med 1,0% til $68,00 per fat ved 07:04 ET. Begge referanseindeksene la seg høyere mandag.

En rekke oljeselskaper, inkludert Exxon Mobil (NYSE: XOM), Shell (LON: SHEL) og Chevron (NYSE: CVX), flytter for å stanse produksjon og raffineringsvirksomhet i Mexicogulfen på grunn av den tropiske stormen Francine. Uværet er ventet å forsterke seg de kommende dagene, ifølge National Hurricane Center.

Men sentimentet har blitt svekket av en rekke svake økonomiske målinger fra Kina, som har trommet opp frykten for lunken vekst i verdens største oljeimportør.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-muted-following-rally-in-prior-session/