Home » News » Amerikanske aksjefutures stiger etter hvert som teknologisk rute stopper; store inntekter ventet.

Amerikanske aksjefutures stiger etter hvert som teknologisk rute stopper; store inntekter ventet.

Investing.com– Futures på amerikanske aksjeindekser steg litt i kveldstilbud på torsdag ettersom en bred rotasjon ut av tungvektsteknologiaksjer så ut til å ha falt før en rekke nøkkelinntekter fra sektoren neste uke.

Sentimentet forble imidlertid skjørt etter underveldende inntjening fra Netflix Inc (NASDAQ: NFLX). Samtidig veide også usikkerheten rundt amerikansk politikk blant økende oppfordringer til president Joe Biden om å trekke sitt gjenvalgsbud.

S&P 500 Futures steg 0,1 % til 5 602,0 poeng, mens Nasdaq 100 Futures steg 0,3 % til 19 946,50 poeng innen 19:47 ET (23:47 GMT). Dow Jones Futures steg litt til 40 985,0 poeng.

Tech-aksjene stabile etter tap av blåmerker.

Store teknologiaksjer har stabilisert seg i ettermarkedshandelen, etter å ha hatt store tap de siste to øktene. Majors som Apple Inc (NASDAQ: AAPL) og Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) steg litt i kveldshandelen.

En blanding av profitttaking og en rotasjon til sektorer som er mer klar til å dra nytte av en økonomisk bedring, hadde rammet store teknologiaksjer i løpet av de siste to øktene.

Netflix falt litt i ettermarkedshandelen etter at inntjeningen for andre kvartal bommet på forventningene.

Tungvektsbrikkelagre ble også skranglet av utsiktene til flere amerikanske sanksjoner mot Kina, spesielt landets brikkefremstillingssektor.

Tap i teknologi utløste store tap på Wall Street, med S&P 500 ned 0,8 % til 5 544,59 poeng torsdag. NASDAQ Composite falt 0,7 % til 17 874,45 poeng, mens Dow Jones Industrial Average sank 1,3 % til 17 874,45 poeng.

Tungvektsteknologiske inntekter på tap, TSMC støtter chipmakere

Fokus var nå rett og slett på viktige kommende inntekter fra teknologisektoren neste uke. Microsoft, Google-eier Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) og Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) er alle klar til å rapportere på tirsdag, med de to internettgigantene som er satt til å tilby flere pekepinner om kunstig intelligens etter en massiv verdistigning det siste året.

Tesla vil bli observert for hvordan elbilprodusenten navigerer etter en kraftig nedgang i salget i år.

Positiv inntjening fra chipmaking bellwethers ASML (AS: ASML) Holding (NASDAQ: ASML) og TSMC (NYSE: TSM) hjalp chipmaking aksjer på torsdag. TSMC steg litt etter at det oppnådde sterkere enn forventet inntjening i andre kvartal, med verdens største kontraktsbrikkeprodusent som også økte utsiktene til sterk AI-drevet etterspørsel.

Politisk krangel i fokus ettersom oppfordringene til Biden øker om å forlate rasen

Presidentkappløpet i 2024 var også et fokuspunkt for Wall Street, midt i økende oppfordringer fra medlemmer av det demokratiske partiet om at Biden ikke skulle søke gjenvalg.

Rapporter på torsdag sa at tidligere Representantenes hus-taler Nancy Pelosi hadde fortalt husdemokratene at Biden kunne overtales til å forlate løpet.

Bekymringer for Bidens helse, kombinert med den økende populariteten til den republikanske nominerte Donald Trump, har vekket tvil om hvorvidt Biden vil være i stand til å holde en ny periode.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-tech-rout-pauses-major-earnings-awaited/