Home » News » Amerikanske aksjer faller for å øke de ukentlige tapene etter rapporter om blandede inntekter.

Amerikanske aksjer faller for å øke de ukentlige tapene etter rapporter om blandede inntekter.

News Team

Amerikanske aksjer falt onsdag og økte tapene for indeksene denne uken ettersom Wall Street vurderer et blandet sett med inntjeningsrapporter mot et bakteppe av bekymringer om høye renter.

S&P 500 var 0,5 % lavere i ettermiddagshandelen, etter en tre-dagers tapsrekke. Dow Jones Industrial Average falt 138 poeng, eller 0,4 % fra klokken 12:26 østlig tid, og Nasdaq-kompositten var 0,7 % lavere.

United Airlines steg 12,7 % etter å ha rapportert sterkere resultater for starten av året enn analytikere forventet, løftet av sterk etterspørsel fra forretningsfly. Reisende falt 8,1 % etter at forsikringsselskapets kvartalsresultater falt under prognosene. Den måtte kjempe med flere tap fra katastrofer.

Obligasjonsmarkedet har diktert mye av Wall Streets handlinger i det siste, og statsrentene der har lettet presset på aksjemarkedet. De avkjøles etter kraftige stigninger nylig drevet av at tradere gir opp håpet om flere kutt i renten fra Federal Reserve i år.

Den 10-årige statsrenten falt til 4,62 % fra 4,67 % sent tirsdag. Toårsrenten, som følger forventningene til Fed, falt til 4,94 % fra 4,99 %.

Rentene kom tilbake til der de var i november etter at topptjenestemenn i Federal Reserve tirsdag foreslo at sentralbanken kan holde hovedrenten stabil på sitt høyeste nivå siden 2001 en stund. Den ønsker å få mer tillit til at inflasjonen bærekraftig er på vei mot målet på 2 %.

Høye renter skader prisene på investeringer og øker risikoen for en resesjon, men Fed-tjenestemenn er bekymret etter at en rekke rapporter i år har vist at inflasjonen forblir varmere enn prognosen.

Traders forventer nå stort sett bare ett eller to kutt i rentene fra Federal Reserve i år, ifølge data fra CME Group. Det er ned fra prognosene for seks eller flere ved starten av året.

Med lite hjelp som forventes av rentelettelser på kort sikt, vil selskapene måtte levere fetere fortjeneste for å rettferdiggjøre sine store kursoppganger siden høsten.

“Jeg tror markedene venter på bedriftsnyheter for å bestemme hvor de vil gå videre,” sa JJ Kinahan, administrerende direktør i IG North America.

Omnicom Group steg 1,2 % etter å ha rapportert sterkere resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Markedsførings- og kommunikasjonsselskapet fremhevet veksttrender i de fleste markeder rundt om i verden, utenfor Midtøsten og Afrika.

Eli Lilly klatret på håp om sterkere fortjeneste etter at den rapporterte oppmuntrende resultater fra en fase 3 klinisk studie for en behandling for noen mennesker med søvnapné, en pusteforstyrrelse. Den steg 0,6 prosent.

På den tapende siden av Wall Street var JB Hunt Transport Services, som rapporterte svakere inntekter og resultater enn forventet. Det ble dels skadet av konkurranse i østlandet og av høyere lønn til arbeidere og andre kostnader. Den falt 8,4 prosent.

I aksjemarkeder i utlandet økte Londons FTSE 100 0,5 % etter at en rapport viste at inflasjonen i Storbritannia falt til det laveste nivået på to og et halvt år i mars. Det kan ytterligere bane vei for et rentekutt der.

Andre indekser steg i Europa, mens de var blandet i Asia. Japanske Nikkei 225 falt 1,3 %, mens aksjene hoppet 2,1 % i Shanghai.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-slip-to-deepen-weekly-losses-following-mixed-earnings-reports/